Σούπερ πρεμιέρα για Μπόντο, με ανατροπή η Άλκμααρ

Η Μπόντο Γκλιμτ μπήκε ιδανικά στη διοργάνωση, αφού επικράτησε με 3-2 εντός της Πόρτο, παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο για μεγάλο διάστημα. Η Αλκμααρ λύγισε την Έλφσμποργκ.

Τρομερό ξεκίνημα για Μπόντο Γκλιμτ, η οποία επικράτησε 3-2 της Πόρτο εντός έδρας στην πρεμιέρα της League Phase του Νations League. Tι και αν οι Νορβηγοί αγωνίστηκαν για 40+ λεπτά με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των Πορτογάλων. Μάλιστα, η ομάδα του Κνάτσεν αγωνίστηκε με οχτώ Νορβηγούς στην αρχική 11άδα, με μέσο όρο ηλικίας 11άδας λίγο πάνω από τα 24 χρόνια, με έναν ποδοσφαιριστή πάνω από τα 30! Οι «Δράκοι» μπήκαν δυνατά, πίεσαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με γκολ του Σάμου Ομοροντιόν έπειτα από ασίστ του Μόουρα. Ωστόσο, η αντίδραση των Νορβηγών ήταν άμεση, αφού στο 15′ ο Χάουγκε μοίρασε και ο Χογκ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 40′ ο Χάουγκε βρήκε δίχτυα και ανέτρεψε την κατάσταση.

  • Δείτε τη Europa League βαθμολογία στο Gazzetta

Η Μπόντο ήταν καλύτερη και δεν επηρεάστηκε από την αποβολή του Μάατα στο 51. Αντίθετα, ήταν εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις και στο 62′ ο Χάουγκε πέτυχε το 3-1. Η Πόρτο μείωσε σε 3-2 με τον Γκιουλ στο 90′ όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο.

Με… ιδρώτα η Άλκμααρ

Με άγχος έφτασε στη νίκη απέναντι στην Έλφσμποργκ η Άλκμααρ, καθώς επικράτησε 3-2 εντός έδρας. Η Έλφσμποργκ πήρε προβάδισμα στο 23ο λεπτό όταν ο Χέντλουντ μοίρασε στον Ουμά και ο τελευταίος με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0. Η αντίδραση ήρθε πριν το τέλος του α’ μέρους, αφού στο 44′ ο Φαν Μπόμελ πέτυχε το 1-1. Στο 50′ ο Φαν Μπόμελ σημείωσε το 2-1 για την Άλκμααρ, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Χέντλουντ έπειτα από ασίστ του Ουμά. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι, πίεσαν και έφτασαν και σε τρίτο γκολ, με τον Πάροτ να ευστοχεί σε πέναλτι στο 74ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής μτου Χολμέν στο 86′.

Subscribe

Related articles

Προκρίθηκαν με πεντάρες Άρσεναλ και Λίβερπουλ στον 4ο γύρο του League Cup

Η Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπόλτον, την...

Όρθια στο «Ολντ Τράφορντ» η Τβέντε, τριάρα και άνετος «σεφτές» για τη Λάτσιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να...