«Ρεβάνς» και μεγάλο τρίποντο για τον Παναιτωλικό!

Ματς – καρμπόν σαν του Κυπέλλου αλλά… από την ανάποδη. Ο ΟΦΗ με την γκολάρα του Μπαϊνοβιτς προηγήθηκε με 1-0, αλλά στην επανάληψη ο κυριαρχικός Παναιτωλικός αρχικά ισοφάρισε με τον Στάγιτς και εν συνεχεία με το αυτογκόλ του Χριστόπουλου από την σέντρα του Μπελεβώνη πήρε τη μεγάλη νίκη (1-2) στο Ηράκλειο!

  • Γκολ… ποίημα από τον Μπαΐνοβιτς και 1-0
  • Κατοχή ο Παναιτωλικός, απείλησε με τον Ντίας
  • 4-4-2 τα «καναρίνια» που πατούσαν καλύτερα
  • Τα «καναρίνια» «γύρισαν» το ματς και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους

Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του επέστρεψε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο από το Ηράκλειο, καθώς επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», πήρε την άτυπη ρεβάνς από την προ ημερών ήττα του με ίδιο σκορ από τους γηπεδούχους για το Κύπελλο και «σκαρφάλωσε» στην κατάταξη.

Ο Τραϊανός Δέλλας είχε τον Χριστογεώργο στο τέρμα, τους Γκονζάλες, Λαμπρόπουλο, Χριστόπουλο, Χατζηθεοδωρίδη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Μπαϊνοβιτς, Κουτεντάκη στα «6αρο-8άρια», τους Σενγκέλια, Νους στα άκρα και τον Φούντα πίσω από το «9άρι» Γιουνγκ.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Παντελάκη, Σιέλη, Στάγιτς στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Λιάβα, Μπουζούκη στον άξονα και τους Ντίας, Λομόνακο στην επίθεση, ενώ την ίδια στιγμή ο Ρόα έκανε την «έκπληξη», έσφιξε τα δόντια και ήταν στον πάγκο, ενώ «έχασε» στο παρά ένα τον Μλάντεν με μικροενοχλήσεις.

Γκολ… ποίημα από τον Μπαΐνοβιτς και 1-0

Σέντρα στο ματς και από τα πρώτα λεπτά πήγαμε σε ένα αργό τέμπο. Ο ΟΦΗ διατηρούσε την κατοχή, όμως την ίδια στιγμή έκανε ορισμένα λάθη που επέτρεπαν στον Παναιτωλικό να βγει στο τρανζίσιον αλλά τα «καναρίνια» δεν μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν. Ωστόσο οι Κρητικοί παρουσιάζονταν πιο δραστήριοι, πατούσαν στα καρέ Τσάβες και τελικά άνοιξαν το σκορ με ένα γκολ… ποίημα από τον Μπαΐνοβιτς στο 18’.

Ο Σέρβος χαφ επιχείρησε ένα πανέμορφο πλασέ έξω από το «κουτί» των αντιπάλων του και έστειλε την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα του Αργεντινού πορτιέρε, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Ετσι οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 στην πρώτη τους τελική στην αναμέτρηση και παράλληλα στο 20’ η κατοχή ήταν 66%-34% υπέρ τους.

Κατοχή ο Παναιτωλικός, απείλησε με τον Ντίας

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως οι Αγρινιώτες πήραν τα «ηνία» και ναι μεν η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και παρέμεινε σε σετ ρυθμό, πλέον ήταν εκείνοι που κρατούσαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν τη «δράση» στο μισό του Χριστογεώργου, ωστόσο πλην μίας φάσης στο 35’ όπου «βρέθηκαν» όμορφα και ο Ντίας σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, δεν έβαλαν περαιτέρω «δύσκολα» στον Ελληνα τερματοφύλακα. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 66%-34% του 20’ στην ανάπαυλα η κατοχή ήταν οριακά υπέρ του ΟΦΗ (51%-49%), αλλλά σε αντίθεση με εκείνον οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν γκολ τη δική τους καλή στιγμή.

4-4-2 τα «καναρίνια» που πατούσαν καλύτερα

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό υπήρχαν διαφοροποιήσεις, καθώς ο Παναιτωλικός θέλησε να παίξει φουλ επίθεση. Με την είσοδο του Ρόα «γύρισε» τη διάταξή του σε 4-4-2 σε ρόμβο και από τα πρώτα λεπτά έδειξε πως πρόθεσή του θα είναι να πιέσει τον ΟΦΗ.

Ο οποίος στο 48’ «φλέρταρε» με το 2-0 όταν ο Φούντας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, βρέθηκε σε θέση βολής, ο Νους που ακολουθούσε επεδίωξε να «τελειώσει» εκείνος τη φάση, οι δυο τους σα να μπερδεύτηκαν και τελικά το σουτ του Σενγκέλια πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο όμως και για περίπου 7-8 λεπτά τα «καναρίνια» ήταν… εγκατεστημένα μέσα και γύρω από τα καρέ των Κρητικών, όμως ο Ντίας σε δύο περιπτώσεις (51’, 52’) και ο Μαυριάς σε μία (55’) απώλεσαν καλές στιγμές για την ισοφάριση.

Πλέον ο αγώνας είχε αποκτήσει πολύ καλό ρυθμό, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν ψηλά και αυτό «μεταφράζονταν» εύλογα σε κενούς χώρους τους οποίους θέλησε να εκμεταλλευτεί ο ΟΦΗ. Αλλωστε οι γηπεδούχοι διαθέτουν ποιότητα και άπλωναν ωραία το παιχνίδι τους. Σε μία αντίστοιχη στιγμή, στο 58’ «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ, αλλά αρχικά ο Τσάβες απέκρουσε πολύ δύσκολα το συρτό σουτ του Σενγκέλια και αμέσως μετά ο Στάγιτς έβαλε σωτήρια την κόντρα σε μία «βολίδα» του Γκονζάλες.

Τα «καναρίνια» «γύρισαν» το ματς και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους

Υπό αυτές τις συνθήκες ο αγώνας εισήλθε στο τελευταίο ημίωρο της κανονικής διάρκειας και στο 65’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Στάγιτς, που πήρε την κεφαλιά μετά από στατικό του Λιάβα και «έγραψε» το 1-1. Αυτόματα το ματς ξεκίνησε από την αρχή και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άλλαξαν φορ και κεντρικό χαφ – μέσα Σαλίδο, Μπάκιτς – και οι «κυανοκίτρινοι» με την τριπλή αλλαγή του 69’ διατήρησαν μεν το 4-4-2, αλλά το «γύρισαν» στην ευθεία.

Οι του ΟΦΗ θέλησαν να πιέσουν και να ανακτήσουν τα «ηνία» της αναμέτρησης, αλλά ο Παναιτωλικός διαχειρίζονταν τον αγώνα και παράλληλα έδειχνε να διαθέτει μεγαλύτερη ενέργεια. Μέχρι που φτάσαμε στο 82’ όπου είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού σε φάση τρανζίσιον ο Μπελεβώνης έκανε την παράλληλη για τον Μαϊντέβατς και ο Χριστόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε τα «καναρίνια» κράτησαν με σχετική ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ τους και έτσι πανηγύρισαν τη νίκη.

MVP: Ο Στάγιτς. Ο νεαρός που έπαιξε στόπερ σε τριάδα στο πρώτο ημίχρονο και αριστερός μπακ στο δεύτερο (σ.σ. μπροστά του αρχικά ο Τορεχόν και ύστερα ο Μπελεβώνης) ισοφάρισε για τα «καναρίνια», «κέρδισε» τις περισσότερες «μονομαχίες» και πιστώνεται ακόμη ένα κομβικό stop σε «βολίδα» του Γκονζάλες στο 58’.

Στο ύψος του: Ο Ρόα ήρθε από τον πάγκο και έκανε εξαιρετικό ματς, ενώ όλος ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μισό άγγιξε το τέλειο. Ενα «κλικ» παραπάνω πάει σε Ντίας, Λιάβα.

Περισσότερα σε λίγο

Subscribe

Related articles

Έ”Χ”ασε έδαφος ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην σκληροτράχηλη Ομόνοια 29ης Μαΐου

Δεν κατάφεραν να νικήσουν τον «τοίχο» Μπρολ παρά...

Το πάλεψαν Πάφος και Άρης αλλά θα αρκεστούν «στην μονάδα»!

Ισοπαλία μας επιφύλασσε το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα...

Με ωραίους νέους και σκόρερ τους «παλιούς»!

Παίζοντας με επτά αλλαγές συγκριτικά με το ματς...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming

Ξεκινάει η νέα σεζόν και σήμερα κρίνεται ο πρώτος...

Με βασικούς Μπακαγιόκο και Τισουντάλι ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με Άρη

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι...