Πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Ο Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση του Ολυμπιακού στη Γαλλία
Ο Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση του Ολυμπιακού στη Γαλλία EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ως σταθερά την τετράδα στην άμυνα, αλλά η δοκιμή με τους τρεις στόπερ στο Ρέντη, σε συνδυασμό με τις απουσίες των τραυματιών Μασούρα και Μαρτίνς, τον έχουν βάλει σε σκέψεις ενόψει του αγώνα με τη Λιόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι δεν είναι τον ακραίων αλλαγών. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό με τον οποίο παρατάσσει τον Ολυμπιακό, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Ωστόσο, για πρώτη φορά με επτά μήνες στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας είναι σε δίλημμα, αν θα πρέπει να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με τετράδα στην άμυνα ή με τρεις στόπερ.

Η σκέψη αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Αφενός μεν θέλει να θωρακίσει περισσότερο την άμυνα στο πιο δύσκολο μέχρι σήμερα επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού στη σεζόν αφετέρου δε έχει να κάνει με την απουσία των τραυματιών Μασούρα και Μαρτίνς και την λειψανδρία στους εξτρέμ καθώς είναι διαθέσιμοι ο Βέλντε και ο Γουίλιαν.

Ο έμπειρος προπονητής λοιπόν δοκίμασε σύστημα 3-5-2 στο Ρέντη, με την τριάδα Κάρμο, Πιρόλα και Ρέτσου στα στόπερ. Είναι μία σκέψη, μία ένδειξη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει πάρει την οριστική απόφαση. Αυτή θα ληφθεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Λυών. Στο παραπάνω ενδεχόμενο, πάντως, ο Ρόντινεϊ και ο Ορτέγκα θα λειτουργούν σε όλο το μήκος στις «πτέρυγες» και θα παίρνουν βοήθειες από τους χαφ, τους Έσε, Στάμενιτς και Τσικίνιο. Διότι, σε αυτή την περίπτωση παρτενέρ του Ελ Κααμπί στην επίθεση θα είναι ο Βέλντε.

Εάν ο Μεντιλίμπαρ πορευτεί με το 4-3-3, τότε στην άμυνα αναμένεται να είναι οι Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα, στα χαφ οι Έσε, Στάμενιτς, Τσικίνιο και στην επίθεση οι Ρόντινεϊ, Βέλντε και Ελ Κααμπί. Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις απουσίες των Μασούρα και Μαρτίνς, ο Ισπανός δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Παπακανέλλο, παίρνοντας μαζί του από τους πιτσιρικάδες τους Κωστούλα, Μπακούλα και Μουζακίτη.

Subscribe

Related articles

Στους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας η Νάπολι

Η Νάπολι προκρίθηκε με άνεση στους «16»του Κυπέλλου...

O Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά την αστοχία του και η Λυών τον «εκτέλεσε» σε έξι λεπτά

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί...

Φιλικο «ξεμούδιασμα» του Παναθηναϊκού κόντρα στις Εσπερίδες

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα των Εσπερίδων με σκορ...