Πογκμπά: «Με τον Μουρίνιο ήμασταν σαν ζευγάρι, μετά έγινε εφιάλτης…»

Για την ταραχώδη σχέση του με τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος παράλληλα έκανε έκκληση… παραμονής προς τη Γιουβέντους!

Οι σχέσεις τους πέρασαν από χίλια κύματα κατά την κοινή τους θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ζοσέ Μουρίνιο και Πολ Πογκμπά συνεργάστηκαν για 2,5 χρόνια στο Μάντσεστερ, γεμάτα τσακωμούς, σίριαλ και επεισόδια που έδιναν τροφή στα media.

Χρόνια αργότερα κι ενώ ο Πογκμπά μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά το σκάνδαλο doping , ο Γάλλος μίλησε στην «Gazzetta Dello Sport» για να ρίξει φως στη σχέση τους. Μια σχέση που σύμφωνα με τα λόγια του έμοιαζε με εκείνη ζευγαριού, αλλά δεν άργησε να μετατραπεί σε εφιάλτη!

«Με τον Μουρίνιο είχαμε μια σχέση σαν να ήμασταν ζευγάρι, χωρίζαμε και τα ξαναφτιάχναμε όλη την ώρα. Ξεκίνησε υπέροχα, ο Μουρίνιο ήταν ένας από τους λόγους που επέστρεψα στο Μάντσεστερ επειδή μίλησα μαζί του και με έπεισε να επιστρέψω. Δεν ξέρω γιατί έγινε εφιάλτης και τσακωθήκαμε. Γιατί δεν τσακωνόμουν. Δεν ξεκίνησα εγώ τους καυγάδες.

Διαφωνούσαμε όπως οι προπονητές και οι παίκτες μερικές φορές. Αλλά υπάρχει πολύς σεβασμός από εμένα προς αυτόν. Αν τον δω αύριο θα τον κάνω μια μεγάλη αγκαλιά. Αλλά μια μέρα θα πρέπει να καθίσουμε μαζί και να το συζητήσουμε.

Η χρονιά που έφυγε ο Ζοσέ και ήρθε ο Όλε (σ.σ Γκούναρ Σόλσκιερ), ήταν η καλύτερη μου σεζόν στη Γιουνάιτεντ, αλλά μετά το τελευταίο παιχνίδι είπα στον Όλε και στον Εντ Γούντγουορντ (σ.σ πρώην CEO της Γιουνάιτεντ) ότι νόμιζα ότι ήταν η τελευταία μου χρονιά και ότι ήθελα να φύγω. Ήμουν 27 τότε, δεν μου βγήκε όπως ήθελα» τόνισε για τη σχέση του με τον Πορτογάλο, προτού αναφερθεί και στις τάσεις φυγής του από το Μάντσεστερ.

«Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά δεν έβλεπα τον σύλλογο να ανεβαίνει. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ ήταν καλύτερες από εμάς και βελτιωνόντουσαν. Η σκέψη μου ήταν ήδη ότι ήθελα να φύγω, αλλά επέστρεψα για την pre season γιατί ήθελα να γίνω επαγγελματίας. Μίλησα με τον Εντ για να προσπαθήσω να κάνω μια κίνηση, αλλά το μπλόκαρε. Δεν ήθελα να παίζω πια για τη Γιουνάιτεντ, αλλά έπρεπε να είμαι επαγγελματίας. Νοητικά δεν ήμουν εκεί και μετά τραυματίστηκα».

Παράλληλα και κόντρα στα σενάρια που τον ήθελαν να τερματίζει τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με τη Γιουβέντους, ο Γάλλος τόνισε πως θα δεχόταν ακόμα και περικοπή στον μισθό του προκειμένου να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Μπιανκονέρι:

«Δεν θέλω να λέω πολλά, θα μιλήσω στο γήπεδο και θα με κρίνει ο Τιάγκο Μότα. Ωραία είναι τα λόγια, αλλά θέλω να παίξω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Γιουβέντους και τη Γαλλία. Είμαι πρόθυμος να χάσω λεφτά μόνο και μόνο για να παίξω ξανά για τη Γιουβέντους. Θέλω να επιστρέψω» τόνισε.

Subscribe

Related articles

Ο Μέσι δίνει την ψήφο του για τη Χρυσή Μπάλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες!

Ούτε Βινίσιους, ούτε Ρόδρι, ούτε Μπέλινγκχαμ! Ο Λιονέλ...

Χαμένος στην αφάνεια ο Ντράζιτς

Η αίσθηση ότι ο Στέφαν Ντράζιτς είναι σχεδόν...

«Έρχεται ο γίγαντας Ολυμπιακός»

To πρώτο βήμα για τη δεύτερη σερί συμμετοχή στους...

Ο Οφρυδόπουλος πήρε τα «ηνία» των Χανίων

Τα Χανιά ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου...

Στο «στόχαστρο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ντέιβις

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις...