Πογέτ: «Περίμενα να με καλέσουν από την Ελλάδα για νέο συμβόλαιο, αλλά όταν αλλάζει ο πρόεδρος, αλλάζει και ο προπονητής»

Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για την Εθνική ομάδα και όχι μόνο. Ο Ουρουγουανός ανέφερε πως περίμενε πως θα συνέχιζε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά όπως επισήμανε σε χώρες όπως την Ελλάδα όταν αλλάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αλλάζει και ο προπονητής.

Για όλους και για όλα μίλησε σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στους Times και τον Jonathan Northcroft, ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός εκτός από την Εθνική μίλησε και για τα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής στο νησί και τα όσα έζησε εκεί στην μεγάλη του καριέρα.

Όσον αφορά την Εθνική μας ομάδα, ο Πογέτ δεν έκρυψε πως περίμενε να τον καλέσουν για να ανανεώσει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά αυτό δεν έγινε γιατί όπως είπε, σε χώρες όπως η Ελλάδα όταν αλλάζει ο πρόεδρος στην Ομοσπονδία, αλλάζει και ο προπονητής.

Συγκεκριμένα επισήμανε σχετικά: «Όταν τελείωσα με την Ελλάδα τον Μάρτιο, για να είμαι ειλικρινής τον πρώτο ενάμιση μήνα περίμενα να με καλέσουν για νέο συμβόλαιο, γιατί η πρόοδος ήταν ξεκάθαρη και το φυσικό επακόλουθο ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Αλλά η Ελλάδα είναι άλλη χώρα, άλλη νοοτροπία, άλλο πάθος. Έγινε αλλαγή προεδρίας στην ομοσπονδία και κανονικά σε αυτές τις χώρες όταν υπάρχει νέος πρόεδρος υπάρχει και νέος προπονητής. Είναι το ποδόσφαιρο έτσι. Αλλά η εμπειρία ήταν φανταστική. Δεν έχω μετανιώσει».

Για τις σχέσεις με τους παίκτες: «Έρχεσαι κοντά τους. Ακούγεται αντίφαση, γιατί σε επίπεδο συλλόγου έχεις τους παίκτες καθημερινά, αλλά δεν θα τους τηλεφωνούσες ποτέ το απόγευμα για να μιλήσουν», λέει. «Στην εθνική ομάδα έχεις 30, 40 παίκτες σε όλη την Ευρώπη και θες να μάθεις τα πάντα για αυτούς, ώστε να διατηρείς επαφή και ίσως είναι φυσικό οι παίκτες να ανοίγονται περισσότερο στο τηλέφωνο.

Ταξίδεψα πολύ για να τους δω επίσης. Ήθελα να τους δω στο δικό τους περιβάλλον. Όπως ο ”Τσίμι” (αναφέρεται στον Κώστα Τσιμίκα). Ήταν φανταστικός για μένα, 100% βασικός, αλλά περνούσε δύσκολα στη Λίβερπουλ γιατί δεν έπαιζε».

Πογέτ - Τσιμίκας

Για την εμπειρία του με τον Κλοπ: «Έτσι, πήγα να τον δω και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κλοπ, που ήταν εξαιρετικός. Με άφησε να είμαι στην προπόνηση για να βλέπω. Με έβαλε να στέκομαι στο γήπεδο μαζί του. Έλεγα, ”μπορώ να πάω να παρακολουθήσω από το πλάι” και μου έλεγε, ”όχι, μείνε εδώ”. Ο ”Τσίμι” είναι ένας κορυφαίος παίκτης, που καταλαβαίνει ότι ανταγωνίζεται έναν πολύ καλό παίκτη και χαρακτήρα, όπως είναι ο Άντι Ρόμπερτσον. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν είναι ότι δεν πήρε τον εύκολο δρόμο. Δεν είπε ”α, φεύγω και παίζω για άλλη ομάδα”. Είπε, ”θα παλέψω για τη θέση μου και θα γίνω παίκτης της Λίβερπουλ”. Αυτή η νοοτροπία τον ανέβασε σε υψηλό επίπεδο».

Subscribe

Related articles

Νοκ-άουτ οι Μαγκουάιρ και Μαζράουι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τραυματισμών συνέχεια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς Χάρι Μαγκουάιρ...

Έτσι «κλείδωσε» ο Αρης τον Λορέν Μορόν

Ο Λορέν Μορόν θα γίνει ο πρώτος παίκτης...

Επιβεβαιώνουν από την Ιταλία για Ριμπάλτα και ΑΕΚ

Και στην Ιταλία επιβεβαιώνουν πλέον την αποκάλυψη του...

Στις τελικές επαφές με Στάικο ο Ηρακλής, μετά το ναυάγιο με Δερμιτζάκη

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει την...

Επιφυλάχθηκε η απόφαση του εφετείου για την έφεση της ΑΕΛ

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρία του εφετείου, που ξεκίνησε...

Επιτυχημένη η χειρουργική επέμβαση του Μπρέμερ

Ο Γκλέισον Μπρέμερ της Γιουβέντους υποβλήθηκε σε χειρουργική...