Ο Ροντινέι μάγεψε ως εξτρέμ και στην τριάρα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπράγκα

-

Ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ροντινέι στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο Βραζιλιάνος ήταν κομβικός στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπράγκα με 3-0.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη League Phase του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 3-0 την Μπράγκα και έζησαν μία ιδανική, ευρωπαϊκή βραδιά στο Φάληρο την Πέμπτη (3/10).

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Ροντινέι για τη θέση του δεξιού εξτρέμ μπροστά από τον Κοστίνια. Όπως και απέναντι στον Ατρόμητο, ήταν κομβικός στο παιχνίδι και δείχνει να βολεύεται σε αυτή τη θέση. Άλλωστε κι όταν παίζει ως μπακ, οι κινήσεις του είναι ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ροντινέι είναι ένας επιθετικός ακραίος παίκτης και είναι χαρούμενος στη θέση αυτή και μας δίνει πολλά πράγματα. Η επίθεση είναι κάτι που του ταιριάζει και τον κάνει να αισθάνεται καλά, οπότε και για εμάς έχει πάει καλά αυτό το σχήμα” δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου.

Ο κορυφαίος δημιουργούς του αγώνα

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κορυφαίος δημιουργός των ερυθρόλευκων στο παιχνίδι. Είχε μία ασίστ, καθώς ήταν εκείνος που στο 59ο λεπτό του αγώνα, γύρισε την μπάλα στον Ελ Κααμπί για το 3-0 των Πειραιωτών. Μεγάλη ήταν η ανάμειξή του και στο 2-0, καθώς η δική του μεταβίβαση ήταν που αλλοιώθηκε, για να πάρει ο Έσε την κατοχή και να σκοράρει.

Ο Ροντινέι έπαιξε πολύ ψηλά στα δεξιά, απ’ όπου ο Ολυμπιακός έφτιαξε πολλές από τις ευκαιρίες του. Αγωνίστηκε μάλιστα κοντά και στον Κοστίνια, ο οποίος ανέβαινε, με τους δύο να συνεργάζονται αρκετές φορές. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα σε δημιουργία ευκαιριών, καθώς είχε τρεις, η καλύτερη επίδοση του αγώνα δηλαδή.

Στα 81 λεπτά που έπαιξε είχε 45 ενέργειες με την μπάλα. Είχε 14 πετυχημένες μεταβιβάσεις από τις 22 που δοκίμασε (64% επιτυχία), με τον Ροντινέι να δοκιμάζει αρκετές μεταβιβάσεις υψηλού ρίσκου. Γι’ ακόμη ένα ματς ήταν κορυφαίος σε ντρίμπλες, με 3/6. Άλλωστε είναι το… ατού του.

Είχε επιπλέον και δύο τελικές, με την καλύτερή του στιγμή να είναι ένα σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο και απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπράγκα. Ο Ολυμπιακός είχε υψηλό αριθμό κλεψιμάτων, χάρη στην υψηλή του πίεση και ο Ροντινέι συμμετείχε σε δύο από αυτά. Τέλος, είχε και έξι κερδισμένες μονομαχίες από τις 11 που έδωσε συνολικά.

Οι επιδόσεις του Ροντινέι στο Ολυμπιακός – Μπράγκα:

  • Ασίστ: 1
  • Ενέργειες: 45
  • Πάσες: 14/22 (64%)
  • Key Passes: 3
  • Τελικές: 2
  • Ντρίμπλες: 3/6
  • Μονομαχίες: 6/11
  • Κλεψίματα: 2

Subscribe

Related articles

Σατσιάς: «Είχαμε πει ότι η ομάδα θα χρειαζόταν υπομονή»

Ο Μαρίνος Σατσιάς μίλησε για την απόλυσή του...

Μπέργκ: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε, είμαστε σε καλύτερη φόρμα»

Για το επικείμενο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, μίλησε...

Μήνυμα ενότητας ΑΠΟΕΛ μετά τα δύσκολα αποτελέσματα

Με δημοσίευση στα Social Media, ο ΑΠΟΕΛ έστειλε...