Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από μεγάλες βοήθειες από όλους τους χαφ του και όχι να τα περιμένει όλα από τον Εσε | Blog

Με τον Γιουσούφ Γιαζίτσι να ετοιμάζεται να πιάσει Λιμάνι ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ συγκεκριμένη αγωνιστική ανάγκη από τους ήδη  υπάρχοντες χαφ του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

  • Καμία χρονιά δεν τελειώνει τον Σεπτέμβριο όμως είναι πλέον 3 σερί ματς χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα

Δεν ήταν μία εύκολη αγωνιστική βραδιά αυτή στη Λυών για τον Ολυμπιακό και βέβαια ούτε και ένα καλό αποτέλεσμα. Ανεξαρτήτως διάταξης και αγωνιστικού σχεδίου από πλευράς τεχνικού επιτελείου έχει σημασία και το ζητούμενο των προσώπων.

Ο Ολυμπιακός παρά το τελικό 2-0 πήρε πολύ πιο καλό βαθμό αμυντικά παρά δημιουργικά και επιθετικά. Και αυτό διότι από τους 3 βασικούς του χαφ οι Ντάνι Γκαρθία και Τσικίνιο δεν του έδωσαν αυτά που περίμενε σε έναν τέτοιον αγώνα από πλευράς δημιουργίας και επίθεσης.

Ο Εσε βγαίνει από αυτό το… κάδρο. Και αυτός διότι ο Αργεντίνος πολλές φορές παίζει για… 3 και 4 συμπαίκτες του δίνοντας ότι μπορεί σε όλα τα επίπεδα. Αλάνθαστος δεν είναι αλλά είναι από τους μόνιμους διακριθέντες του Ολυμπιακού είτε αποδίδει καλά η ομάδα του είτε όχι.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει λοιπόν αρκετούς χαφ (Στάμενιτς, Γκαρθία και Ολιβέιρα) από τους οποίους οι προσδοκίες ήταν και παραμένουν μεγάλες. Χαφ από τους οποίους περιμένει πολλά περισσότερα στη συνέχεια σε όλους τους τομείς: ανασταλτικά, τακτικά, δημιουργικά και επιθετικά. Εκ πρώτης… όψεως κανένας εξ αυτών δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Εσε. Ο Αργεντίνος είναι ένας φουλ χαρισματικός μέσος που περισσότερο είναι ένας παίκτης που θα πρεσάρει και θα μαρκάρει παρά θα δημιουργήσει όπου και εάν τοποθετηθεί (ως εξάρι ή οκτάρι). Βγάζοντας στην άκρη τα χαρακτηριστικά του καθενός ο Ολυμπιακός θέλει πολλά παραπάνω πράγματα από τους υπάρχοντες χαφ του ή από τους περισσότερους εξ αυτών.

Η δε μετατόπιση του Τσικίνιο στη θέση Νο10 δεν έχει βοηθήσει – επίσης – στο αγωνιστικό σκέλος και τους αγώνες τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος χαφ πέρυσι ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του. Φέτος δεν ισχύει αυτό. Με τη Λυών έως ένα σημείο ήταν εκείνος που υποδεχόταν πρώτος τη μπάλα από τους στόπερ. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα ή να απειλήσει στον βαθμό που θα ήθελε.

Καμία χρονιά δεν τελειώνει τον Σεπτέμβριο όμως είναι πλέον 3 σερί ματς χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα

Τα social media όσο καλό μπορούν να κάνουν για συγκεκριμένα θέματα αλλά τόσο μπορούν να γίνουν το πεδίο της απόλυτης… καταστροφολογίας και αποκαθήλωσης παικτών και ομάδων. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού για καμία ομάδα δεν χάνεται η χρονιά μήνα Σεπτέμβριο.

Όμως για μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού τα τρία παιχνίδια στη σειρά χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα αλλά και με κακές εμφανίσεις δεν είναι και κάτι τόσο απλό και εύκολο. Η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και η ήττα από τον Αρη ήταν τα ματς που έβαλαν παραπάνω πίεση στον Ολυμπιακό και ένα σημαντικό… πρέπει ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με Ατρόμητο, Μπράγκα αλλά και τον Παναθηναϊκό πριν τη διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων.

Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και στα τρία αυτά παιχνίδια, εκ των οποίων τα 2 είναι εντός. Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του μετά τον αγώνα με τη Λυών σημείωνε πώς «μας έλειψε η επιθετικότητα και η πρόθεση να ανεβούμε περισσότερο ψηλά». Άρα μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δει και αυτά τα στοιχεία για τη συνέχεια.

Subscribe

Related articles

Απτόητη η Μαγιόρκα, πάτησε τετράδα στη La Liga!

Η Μαγιόρκα δραπέτευσε με το «διπλό» από την...

Ο Μπαρκολά υπέγραψε με ντοπιέτα το τρίποντο της Παρί

Ο Μπαρκολά έδωσε συνέχεια στη δαιμονιώδη του φόρμα...

Μπαρτζώκας: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του στο περιθώριο της...

Η Ντόρτμουντ μετέτρεψε τον εφιάλτη σε πάρτι τεσσάρας!

Η Μπόχουμ φρόντισε να αγχώσει τη Ντόρτμουντ όταν...

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κατάλαβαν ότι το League Phase είναι… άλλη φάση | Blog

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις πρώτες αναμετρήσεις...

Αλ Ιτιχάντ – Αλ Καλίτζ 4-1: Μπενζεμά-Φορτούνης σημειώσατε… άσο

Αν και τα… χρειάστηκε η ανώτερη Αλ Ιτιχάντ επικράτησε...