Ο μπροστάρης Πετρούσεφ και η… άμυνα

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός «έκλεισαν» θέση στον τελικό του Super Cup που διεξάγεται στην Ρόδο κι έτσι οι δύο «αιώνιοι» θα κοντραριστούν το βράδυ της Κυριακής για την πρώτη κούπα της σεζόν.

Οι «πράσινοι» πήραν εύκολα την πρόκριση επικρατώντας του Άρη ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στο μαχητικό Περιστέρι.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολα στον τελικό και περιμένουν οι «Πράσινοι»

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό αλλά είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του για την εικόνα που είχαν στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ένα διάστημα στο οποίο οι πειραιώτες δεν έκαναν τίποτα σωστά και οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν και την κακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» αλλά και την αστοχία στην επίθεση.

Αυτό όμως που θα προβλημάτισε περισσότερο τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι η άμυνα που (δεν) έπαιξαν οι παίκτες του καθώς το Περιστέρι πέτυχε 29 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Αυτό ήταν κι ένα δυνατό «καμπανάκι» για την ομάδα του λιμανιού κι αν κρίνει κάποιος από την εικόνα στην τελευταία περίοδο καταλαβαίνει εύκολα πως η πρόκριση πήγε στον Ολυμπιακό γιατί οι παίκτες του πίεσαν πολύ στην άμυνα και δέχθηκαν μόνο έντεκα πόντους.

Όπως και να ‘χει πάντως είναι σίγουρο ότι ο Μπαρτζώκας θα έχει να πει πράγματα στους παίκτες του ενόψει και του τελικού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Είναι δεδομένο πως καμιά ομάδα αυτή την περίοδο δεν είναι έτοιμη, το είπε και ο Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του, αλλά απ’ την άλλη πλευρά η αστοχία των «ερυθρόλευκων» από το τρίποντο δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Υπήρχαν πάντως και καλά νέα για τον κόουτς του Ολυμπιακού από τον αγώνα απέναντι στο Περιστέρι κι αυτά ήταν από τα «τεσσάρια» της ομάδας του Πειραιά, τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Φίλιπ Πετρούσεφ, με τον Σέρβο βέβαια να παίζει τώρα στο «5» λόγω απουσίας των Φαλ – Μιλουτίνοφ.

Βεζένκοφ και Πετρούσεφ σήκωσαν στις «πλάτες» τους τον Ολυμπιακό και ειδικά ο δεύτερος πήρε πάνω του το επιθετικό παιχνίδι των πειραιωτών όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου.

Η παρουσία του Πετρούσεφ δίνει δικαίωμα στον προπονητή της ομάδας του λιμανιού να χαμογελάσει, ειδικά τώρα που είναι νοκ άουτ οι δύο «πύργοι» του Ολυμπιακού.

Γι’ αυτό άλλωστε έμεινε στην ομάδα του Πειραιά ο Σέρβος, για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και προφανώς μπορεί να βγει μπροστά και στα δύσκολα. Και δεν είναι μόνο οι 18 πόντοι που πέτυχε, καθώς θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε ο Πετρούσεφ.

Σε ότι αφορά τώρα την κόντρα στον τελικό όλα είναι ανοιχτά και προφανώς είναι δεδομένο πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός θέλουν την κούπα. Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι όταν κρίνεται ένας τίτλος κι αυτό το ξέρουν καλά και οι προπονητές αλλά και οι παίκτες των δύο ομάδων.

Οι απουσίες των «ερυθρόλευκων» είναι πολλές καθώς εκτός των δύο ψηλών είναι εκτός και ο ΜακΚίσικ αλλά υπό αυτή την συνθήκη θα παραταχθεί στον τελικό ο Ολυμπιακός κι αυτό δεν αλλάζει.

Αυτή είναι η επτάδα των ξένων που δήλωσε ο Ολυμπιακός για το Super Cup

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η απουσία του Φαλ και του Μιλουτίνοφ επηρεάζει το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Subscribe

Related articles

Και τώρα οι δύο τους στο «φουλ» της ανετοιμότητας! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τους δύο ημιελικούς του...

Μπαρτζώκας: «Είναι φανερό ότι είμαστε εκτός ρυθμού»

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά ξεπέρασε με 79-74 το εμπόδιο...

Παπαδόπουλος: «Μπορούμε να κερδίσουμε και την πιο ποιοτική ομάδα του κόσμου»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Λεβαδειακού, Νίκου Παπαδόπουλου,...

Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, θέαμα με εννιά γκολ στο Κίτι

Στην κορυφή της Β' κατηγορίας σκαρφάλωσε ο Ολυμπιακός...