Ο «Κάκου» είναι η ευρωπαϊκή εγγύηση της Ομόνοιας

Με αφορμή τα δυο τέρματα που πέτυχε ο Ανδρόνικος Κακουλλής με αντίπαλο την Βίκινγκουρ στην πρώτη αγωνιστική της League Phase του Conference League, το Gazzetta Cyprus, εμβαθύνει στα πεπραγμένα του Κύπριου άσου στην Ευρώπη με το Τριφύλλι.

  • Πρώτες συμμετοχές και πρώτο γκολ
  • Η σταθερή συνέχεια
  • Τα ηρωικά με την Γάνδη και το Όλντ Τράφορντ
  • Το Conference League «βολεύει»
  • Εν κατακλείδι;

Με αφορμή, επίσημη ενημέρωση από την Ομόνοια, η οποία μας…υπενθύμισε ότι ο Ανδρόνικος Κακουλλής απέχει μόλις 2 γκολ από την πρώτη θέση των σκόρερ του Τριφυλλιού στην Ευρώπη (Ράινερ Ράουφμαν 11 γκολ), ας εμβαθύνουμε λίγο στα όσα έχει πετύχει ο «Κάκου» στο διεθνές επίπεδο. Αν μη τι άλλο, είναι ένα παιδί, που το αξίζει όσο κανένας άλλος.

Τόσο για την αγνή αγάπη που έχει για την ομάδα που αγωνίζεται (κάτι που μπορεί ο καθένας να εξακριβώσει από τα φετινά αληθινά του δάκρυα στο «τελευταίο» του παιχνίδι για το Τριφύλλι), όσο και για τα όσα έχει προσφέρει τα οποία συχνά κάποιοι τα αγνοούνε. Για αυτό και εμείς θα τα φέρουμε ξανά στην επιφάνεια.

Ο Κακουλλής, ο οποίος βρέθηκε ένα βήμα πριν κάνει βαλίτσες για την Σουηδία και την Γκέτεμποργκ, παρέμεινε στην ομάδα της καρδίας του και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα. Τελευταίο και τρανό παράδειγμα τα 2 γκολ που πέτυχε με αντίπαλο την Βικινγκούρ στο ΓΣΠ για την πρώτη αγωνιστική του Conference League.

Συνολικά ωστόσο, εκτός των 9 γκολ, μετράει και 9 ασίστ, ανεβάζοντας τον «μετρητή» σε 18 συμμετοχές σε γκολ σε μόλις 36 παρουσίες στην Ευρώπη. Το οποίο με πρόχειρα μαθηματικά σημαίνει, 0.5 goal involvements ανά παιχνίδι! Το οποίο ακόμα πιο πρόχειρα σημαίνει, ότι ο Κύπριος επιθετικός μετράει ένα γκολ ή ασίστ ανά δυο παιχνίδια στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Πρώτες συμμετοχές και πρώτο γκολ

Τις πρώτες του συμμετοχές για το Τριφύλλι στην Ευρώπη, ο Κακουλλής της πραγματοποίησε την σεζόν 2020/2021, στην φάση των ομίλων του Europa League. Εκεί αγωνίστηκε σε 4 αγώνες (τρεις ως αλλαγή, ένα παιχνίδι βασικός), σε όμιλο που είχε μέσα τις: Αϊντχόφεν, Γρανάδα και ΠΑΟΚ, απέναντι στον οποίον σκόραρε και το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη με την Πράσινη φανέλα.

Ο 19χρονος τότε επιθετικός, άνοιξε λογαριασμό, στο παιχνίδι του ΓΣΠ, με αντίπαλο τον Δικέφαλο του Βορρά, στο οποίο μάλιστα η Ομόνοια επικράτησε με 2-1, καταγράφοντας και την μοναδική της νίκη στον εν λόγω όμιλο.

kakoullis omonoia paok

Η σταθερή συνέχεια

Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η Ομόνοια αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και στη συνέχεια βρέθηκε ξανά στα προκριματικά για να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Εκεί ο Κακουλλής αγωνίστηκε και στους δυο γύρους που έδωσε η Ομόνοια, στην πρόκριση επί της Φλόρα Ταλίν στα πέναλτι και στον αποκλεισμό και πάλι στα πέναλτι από την Άντβερπ.

Στα παιχνίδια με την ομάδα από το Ταλίν, ο Ανδρόνικος σκόραρε το μοναδικό γκολ της πλευράς του στο εκτός έδρας παιχνίδι. Με αντίπαλους τους Βέλγους μετέπειτα, «γέμισε» την στατιστική του, σκοράροντας και δίνοντας ασίστ, στην μεγάλη εντός έδρας νίκη της Ομόνοιας με 4-2! Δυστυχώς αυτή δε συνοδεύτηκε με πρόκριση.

kakoullis omonoia antwerp

Έτσι το Τριφύλλι βρέθηκε εκείνη τη σεζόν, στο νεοσύστατο τότε Conference League. Με ένα γκολ και μια τελική πάσα τελείωσε την «θητεία» του ο Πρωταγωνιστής μας, «τιμωρώντας» την εστία της Βασιλείας (τελικό σκορ 1-1) και «σερβίροντας» με αντίπαλο την Καραμπάκ(τελικό σκορ 2-2).

Τα ηρωικά με την Γάνδη και το Όλντ Τράφορντ

Το 2022/2023, πάλι για τα προκριματικά του UEFA Europa League, η Ομόνοια βρήκε μπροστά της την Γάνδη, την οποία απέκλεισε με δυο νίκες και συνολικό σκορ 4-0 (νίκη με 2-0 εντός και 0-2 εκτός).

Ο Κακουλλής ήταν ο αδιαμφισβήτητος «ήρωας» του ζευγαριού. Στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, αγωνίστηκε βασικός και ήταν δημιουργός στο δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 76ο λεπτό.

Στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, πήρε την υπόθεση πρόκριση εξ’ ολοκλήρου στα χέρια του και έχοντας συμμετοχή και στα δυο γκολ της Ομόνοιας και ως σκόρερ και δίνοντας τελική πάσα, συνέβαλε τα μέγιστα για να προκριθεί το Τριφύλλι.

kakoullis omonoia gent

Στη φάση των ομίλων, δεν κατόρθωσε να σκοράρει, ωστόσο έβγαλε μια ασίστ στο παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ στη Λευκωσία, όπου γνώρισε την ήττα με 2-3. Είχε την μεγάλη τιμή όμως να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο παιχνίδι του Όλντ Τράφορντ, πραγματοποιώντας τα όνειρα του κάθε παιδιού το οποίο παίζει ποδόσφαιρο. Τόσο να αγωνιστεί στο «Θέατρο των ονείρων», όσο και να οδηγήσει την ομάδα της καρδιάς του σε μια ιστορική βραδιά.

kakoullis martinez

Το Conference League «βολεύει»

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όλες οι συμμετοχές του «Κάκου» σε γκολ στην Ευρώπη, έχουν έρθει στο Europa Conference League. Τρεις συμμετοχές το 2023/2024 (1 γκολ, 2 ασίστ) με αντιπάλους την Καμπάλα και την Μίντιλαντ.

Και φτάνουμε στην φετινή σεζόν, στην οποία ακόμα βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια και όμως ο Κακουλλής έχει ήδη 5 goal involvements σε 7 ματς, καταγράφοντας την πιο…μεστή παρουσία της καριέρας του στην Ευρώπη και βρισκόμαστε ακόμα στον Οκτώβρη.

2 ασίστ στα δυο παιχνίδια με την Τορπέντο, γκολ εκτός έδρας με την Φέχερβαρ και 2 γκολ με αντίπαλο την Βίκινγκουρ, απλά για να υπενθυμίσουμε τα φετινά πεπραγμένα.

Εν κατακλείδι;

Για να κλείσουμε αυτό το μικρό μας αφιέρωμα, θα παραθέσουμε μια ερώτηση. Αποκλειστικά στα Κύπελλα Ευρώπης, είναι ο Ανδρόνικος Κακουλλής ένας από τους πιο clutch παίκτες στην ιστορία της Ομόνοιας; Τροφή για σκέψη, αν και μερικές φορές τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους!

Subscribe

Related articles

Στην Γιοχόρ της Μαλαισίας ο Γέσε

Στην Γιοχόρ από την Μαλαισία επέλεξε να συνεχίσει...

Το απόρθητο κάστρο του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ

Το ΓΣΠ αποτελεί απόρθυτο κάστρο για την ΑΕΚ...

Με Νέιρα στις Σέρρες ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει στις Σέρρες, έχοντας στην...

Τι πραγματικά φταίει πριν και τη Λιβαδειά; | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να βρει απαντήσεις στους...

Κλήθηκαν κανονικά στην εθνική Σλοβενίας οι Σπόραρ και Τσέριν, εκτός ο Βέρμπιτς

Ο προπονητής της εθνικής Σλοβενίας, Ματίας Κεκ κάλεσε...

«Το στοίχημα είναι να έρχεται στο ΟΑΚΑ όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Παναθηναϊκού, Σταμάτης Γαρρής μίλησε...