Ο δρόμος του Παναθηναϊκού μέχρι τον τελικό Κυπέλλου

Η βατή κλήρωση του Παναθηναϊκού στους «16», το ντέρμπι «αιωνίων» στα προημιτελικά, το τελευταίο μεγάλο ματς στα ημιτελικά και η μικρομεσαία ομάδα που θα τον περιμένει στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τον Ατρόμητο στην σημερινή κλήρωση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως έμαθε και ολόκληρο τον δρόμο που πρέπει να διαβεί προκειμένου να φτάσει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπως έκανε και πέρυσι, όταν και κέρδισε με 1-0 τον Άρη και κατέκτησε το τρόπαιο.

Our opponent for the round of 16 of the Betsson Greek Cup. #PAOFC #Panathinaikos #kypelloelladasbetsson #defend_the_title pic.twitter.com/4bKbBzHvi6

— Panathinaikos F.C. (@paofc_) October 2, 2024

Οι «πράσινοι», αν πάντα περάσουν το εμπόδιο των Περιστεριωτών στα διπλά παιχνίδια που θα παίξουν (29-31 Οκτωβρίου το πρώτο ματς και 3-5 Δεκεμβρίου το δεύτερο), θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού της Athens Kallithea με τον Ολυμπιακό, με το ντέρμπι «αιωνίων» να είναι προφανώς το πιο πιθανό σενάριο και να έρχεται ένα γύρο αργότερα σε σχέση με πέρυσι. Τα παιχνίδια αυτά θα γίνουν 17-18 Δεκεμβρίου και 7-9 Ιανουαρίου.

Αν το «τριφύλλι» κατορθώσει και ξεπεράσει τον… σκόπελο του «αιώνιου» αντιπάλου του, τότε θα έχει δύσκολο έργο και στα ημιτελικά, αφού θα βρει όποια ομάδα επιβιώσει από τα ζευγάρια ΑΕΚΆρης και ΑιγαλέωΠΑΟΚ. Τα ματς αυτά θα διεξαχθούν στις 4-5 Φεβρουαρίου και 25-27 Φεβρουαρίου.

Κάπου εκεί ολοκληρώνεται το δύσκολο έργο που είχε ο Παναθηναϊκός στους δύο προηγούμενους γύρους, αφού, αν τα καταφέρει και φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, θα προκύψει ένας αντίπαλος από τα ζευγάρια ΠανσερραϊκόςΠανιώνιος, ΖάκυνθοςΟμάδα1*, ΟΦΗΒόλος και ΚηφισιάΠαναχαϊκή, δηλαδή μία ομάδα πολύ μικρότερης δυσκολίας, που δεν συνηθίζεται να βρίσκεται σε τελικούς.

Αναλυτικά ο δρόμος του Παναθηναϊκού για τον τελικό:

  • Φάση των «16»: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

  • Προημιτελικός: Παναθηναϊκός – Athens Kallithea/Ολυμπιακός

  • Ημιτελικός: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ-Άρης/Αιγάλεω-ΠΑΟΚ

  • Τελικός: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός-Πανιώνιος/Ζάκυνθος-Ομάδα1*/ΟΦΗ-Βόλος/Κηφισιά-Παναχαϊκή

*Ομάδα 1=Νικητής ζευγαριού Αιγέας Πλωμαρίου/Καβάλα-Αστέρας Aktor

Subscribe

Related articles

Λουτσέσκου: «Πέτυχα όσα ήθελα να πετύχω, πλέον θέλω να είμαι ευτυχισμένος»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους...

«Φωτιά» στη Stoiximan Super League ελέω Κυπέλλου, ο 5ος ενδέχεται μείνει εκτός Ευρώπης

Μετά τις διασταυρώσεις που προέκυψαν στο Κύπελλο Ελλάδος...