Νίκος Κώτσης 18.08.2025 – 22:12
Ολυμπιακός Επενδύει σε Νέους Παίκτες και Ακαδημίες
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα στη μεταγραφική αγορά, επιδιώκοντας την απόκτηση τριών νέων ποδοσφαιριστών, με τις περισσότερες συμφωνίες να βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Παράλληλα, ο σύλλογος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των ακαδημιών του, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη ταλαντούχων νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ένα από τα πιο πρόσφατα ονόματα που έχει τραβήξει την προσοχή είναι αυτό του 18χρονου επιθετικού Κωνσταντίνου Αγγελάκη.
Η Άνοδος του Κωνσταντίνου Αγγελάκη
Ο Αγγελάκης, ένας αριστεροπόδαρος σέντερ φορ ύψους 1,97 μέτρων, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με στόχο να ενταχθεί αρχικά στην ομάδα Κ23 και να συνεισφέρει παράλληλα στην Κ19, ειδικά στους αγώνες του Youth League. Ωστόσο, μόλις 25 ημέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας της δεύτερης ομάδας, ο νεαρός επιθετικός προωθήθηκε άμεσα στην πρώτη ομάδα.
Προετοιμασία και Προοπτικές στην Πρώτη Ομάδα
Στον πρόσφατο φιλικό αγώνα της ομάδας Κ23 με τον ΑΠΟΚ Βελούχι, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 7-0, ο Αγγελάκης δεν αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε συνεργασία με τον διευθυντή της ακαδημίας και υπεύθυνο της ομάδας Β, Ζοσέ Ανιγκό, αποφάσισαν να εντάξουν τον Αγγελάκη άμεσα στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας.
Ο νεαρός επιθετικός έχει ήδη μεταβεί από το Καρπενήσι στην Αθήνα και από την Τρίτη 19 Αυγούστου θα προπονείται υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του σε υψηλότερο επίπεδο. Η εντυπωσιακή του παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας Β έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι όλες οι ομάδες του συλλόγου λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο, με τους παίκτες να πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για την πρώτη ομάδα.
Η Ιστορία και η Ανάδειξη του Αγγελάκη
Γεννημένος στα Τρίκαλα στις 7 Αυγούστου 2007, ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία Δήμητρα Απόλλων, την ίδια ακαδημία που ανέδειξε και τον Κώστα Φορτούνη. Αργότερα, ο Αστέρας Τρίπολης τον εντόπισε και τον ενέταξε στα τμήματα υποδομής του. Σε μόλις 18 μήνες με την ομάδα των Αρκάδων, ο Αγγελάκης σημείωσε 27 γκολ με την Κ17, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η ταχεία του εξέλιξη τον οδήγησε στην Κ19, στην Β ομάδα και τελικά στην πρώτη ομάδα του Αστέρα, όπου κατέγραψε τρεις επίσημες συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Μελλοντικές Προοπτικές και Προκλήσεις
Τώρα, με την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ο Αγγελάκης καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κορυφαίου επιπέδου. Η συμμετοχή του στην αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα, την ομάδα από την οποία αποκτήθηκε πριν από δύο μήνες, θα αποτελέσει σημαντικό τεστ για την πορεία του. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ολυμπιακού στην ανάδειξη νέων ταλέντων και την ενίσχυση της ομάδας με νεαρούς, φιλόδοξους παίκτες.