Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-9: Νίκη για τους ερυθρόλευκους πριν τη «μάχη» με την Φερεντσβάρος

Νικηφόρα και στην κορυφή του πρωταθλήματος, με το απόλυτο των 22 νικών και 66 βαθμών, «έκλεισε» την κανονική περίοδο (πρώτη-δεύτερη φάση) η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 11-9 του ΝΟ Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την 8η και τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης της Α1 και έκαναν το «22 στα 22», σε ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκαν χωρίς φουνταριστό (εκτός Λόντσαρ, Νικολαΐδης).

Διαβάστε επίσης: Μήνυση κατά του Μελισσανίδη, για απειλή – Του τηλεφώνησε από το κινητό του «Γιαννάκη»

Οι ερυθρόλευκοι στρέφουν εξ ολοκλήρου την προσοχή τους στην Ευρώπη, αφού την άλλη βδομάδα (Τρίτη 23/4), δίνουν ένα κομβικό ματς, με «φόντο» το Final-4. Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν θα φιλοξενήσει την πανίσχυρη Φερεντσβάρος στο Παπαστράτειο, σε μία πολύ κρίσιμη «τιτανομαχία», για την 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω (0-1) από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, όμως Φουντούλης (4:48) και Δήμου (1:17) έδωσαν το προβάδισμα (2-1). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, ισοφάρισαν σε 2-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο. Με δύο γκολ του Βάμος στον παραπάνω (6:36, 4:53) «μπήκε» ο Ολυμπιακός στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά ισοφαρίστηκε ξανά (4-4).

Ο Γενηδουνιάς έβαλε τους νταμπλούχους Ελλάδας και πάλι μπροστά (5-4), με ωραίο γκολ, στο 1:40, αλλά στη συνέχεια, ο Ζερδεβάς αποβλήθηκε. Ο Βάμος έκατσε κάτω από τα δοκάρια, για τον παίκτη λιγότερο, με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει, για το 5-5 του ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων (8-6), στο 2:54, με τον Μπούσλιε από τη θέση του φουνταριστού, με τον Βάμος να διατηρεί το +2 (9-7), σκοράροντας με εξαιρετικό σουτ, στο 0:59.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Δήμου «έγραψε» το 10-8, στο 2:27, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 11-9, στο 0:54, σκορ με το οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε στον Πειραιά.

Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε έρθει με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε»

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 2-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Σπόραρ: «Η ΑΕΚ κυριάρχησε και πήρε τη νίκη»

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Αντράζ Σπόραρ έκανε λόγο...

Μεντιλίμπαρ: «Αν ο Άρης προσπαθούσε έτσι σε όλα τα ματς θα ήταν πιο ψηλά»

Στην εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...