Οι Χίφι-Σορτς που πρόσφεραν το 67% των πόντων της Παρί και τα «drive» που «σκότωσαν» τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR γνώρισε την ήττα από την Παρί για την 3η αγωνιστική της Euroleague και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/Instat αναλύει τα σημεία που «πλήγωσαν» τους «πράσινους» και τη «ζημιά» που έκαναν οι δύο βραχύσωμοι γκαρντ της γαλλικής ομάδας.

  • Χίφι και Σορτς πρόσφεραν τους 56 από τους 84 πόντους της Παρί
  • Τα drives που πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό και το -8 στο… δίλεπτο

Λένε, και καλώς το λένε, ότι η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Για τον Παναθηναϊκό φάνηκε η… κακή στην «Accor Arena» καθώς ουδέποτε έγινε κομμάτι του αγώνα. Ουδέποτε κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την Παρί. Αντίθετα «κυνηγούσε» συνέχεια το σκορ και δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει τη νίκη.

Και υπήρχαν λόγοι για αυτήν την εξέλιξη του αγώνα. Τα πολλά λάθη, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στην «πράσινη» ρακέτα με τους παίκτες του Τιάγκο Σπλίτερ να «κατεβάζουν» 17 επιθετικά, η αστοχία σε κρίσιμα σημεία και δη στην τελευταία περίοδο όταν έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει (ανεπιτυχώς) στο ματς και το… τρομερό δίδυμο των Ναντίρ Χίφι, Τι Τζέι Σορτς.

Χίφι και Σορτς πρόσφεραν τους 56 από τους 84 πόντους της Παρί

Οι δύο βραχύσωμοι γκαρντ της Παρί, από τους οποίους όσο μπόι τους έλειπε, άλλο τόσο ενέργεια και αυτοπεποίθηση έβγαζαν στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφεραν τους 56 από τους 84 πόντους της ομάδας τους! Συγκεκριμένα, οι 36 ήταν προσωπικοί πόντοι με τον Χίφι να σταματάει στους 20 και τον Σορτς στους 16 και οι υπόλοιποι 20 ήταν από δικές τους «δημιουργίες».

Οι 12 από αυτούς τους πόντους ήταν έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων με πάσες στην weal side οι οποίες απέφεραν 4/4 τρίποντα ύστερα από εξαιρετικό «διάβασμα» και των δύο παικτών. Οι υπόλοιποι οκτώ ήταν μέσα από το «ζωγραφιστό» και πάλι κατόπιν πολύ καλής αντιμετώπισης της άμυνας του Παναθηναϊκού. Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο νούμερο είναι τρομερό καθώς από τα δικά τους χέρια ήρθε το 67% των πόντων της Παρί!

Οι πόντοι της Παρί από την δημιουργία των Σορτς και Χίφι

Το Shot Chart από τις προσπάθειες των Σορτς και Χίφι

Τα drives που πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό και το -8 στο… δίλεπτο

Η Παρί είχε πολλούς επιθετικούς άξονες που κινήθηκε στο ματς. Ο πιο βασικός και εκείνος που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού είχε να κάνει με τα drives των γκαρντ. Και πιο συγκεκριμένα του Τι Τζέι Σορτς και εν συνεχεία του Ναντίρ Χίφι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αμφότεροι έδωσαν 12 πόντους σε καταστάσεις drive έχοντας 6/9 στις προσπάθειες όπως θα δείτε και στο Shot Chart που ακολουθεί.

Μάλιστα οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους είχαν 1/8 drives. Όπερ και σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρει το «αντίδοτο» απέναντι στους δύο βραχύσωμους γκαρντ της γαλλικής ομάδας οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Έτσι σκόραρε ο Σορτς (16 πόντοι, 7/12 σουτ, 2/7 βολές)

  • Pick n’ Roll Handler: 8 πόντοι (4/7 προσπάθειες)
  • Isolation: 4 πόντοι (2/4 προσπάθειες)
  • Hand offs: 2 πόντοι (1/1 προσπάθεια)

Έτσι σκόραρε ο Χίφι (20 πόντοι, 7/12 σουτ, 3/3 βολές)

  • Pick n’ Roll Handler: 12 πόντοι (5/8 προσπάθειες)
  • Catch and shoot: 3 πόντοι (1/2 προσπάθειες)
  • Isolation: 2 πόντοι (1/2 προσπάθειες)

Τα drives της Παρί από Χίφι και Σορτς

Subscribe

Related articles

Σε φουλ ρυθμούς ο Ντραγκόφσκι στον Παναθηναϊκό

Ο πορτιέρε Ντραγκόφσκι πήρε κανονικά μέρος στη σημερινή...

Από την Πέμπτη στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες και τις τιμές...

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει ακόμα 147 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές!

Αρκετές είναι οι οφειλές της Μπαρτσελόνα για μεταγραφές...

Super Σαββατοκύριακο με ΑΕΚ και Λίβερπουλ – Τσέλσι στα κανάλια της EON!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με εθνικά πρωαθλήματα και...

Οδεύει προς Άρη ο Τανούλης μετά τη φυγή Μαντζούκα

Μετά την αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό, έγινε...