Οι παγίδες της Athens Kallithea και η διαχείριση των απουσιών από τον Αλμέιδα

-

Η ΑΕΚ κινήθηκε τις τελευταίες στον αστερισμό του Αντονί Μαρσιάλ, ωστόσο μπροστά της έχει την αναμέτρηση με την Athens Kallithea που κρύβει κινδύνους καθώς η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι έδειξε τα δόντια της κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο Αντονί Μαρσιάλ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες και δικαιολογημένα, μιας και πρόκειται ίσως για την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης από πολλές παραμέτρους.

Ο 28χρονος φορ ήταν μια ακόμα βόμβα που πυροδότησε η ΑΕΚ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι, η οποία έκανε “γκελ” σε όλο τον κόσμο και συζητήθηκε και εντός των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων, λόγω του στάτους του Μαρσιάλ, ενός παίκτη που για εννιά χρόνια (καλά και άσχημα) φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεδομένα όμως θα χρειαστεί υπομονή για να επανέλθει, μιας και ο Μαρσιάλ αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβριο με τους κόκκινους διαβόλους και γι’ αυτό οι φίλοι της Ένωσης πρέπει να περιμένουν λίγο χρόνο για να το δουν. Ένα διάστημα που θα καθοριστεί από τις μετρήσεις του Μαρσιάλ στα εργομετρικά.

Μέχρι τότε όμως η ΑΕΚ έχει μπροστά της το εμπόδιο της Athens Kallithea στη Λεωφόρο, μια αποστολή που μόνο εύκολη δεν είναι για τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.

Η Athens Kallithea που έχει δείξει τι μπορεί να κάνει με τους “μεγάλους” και η διαχείριση των απουσιών

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στο Φάληρο η Athens Kallithea στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας προβλήματα στους Πειραιώτες, οι οποίοι βέβαια κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο (2-1).

ΑΕΚ: Οι παγίδες της Athens Kallithea και η διαχείριση των απουσιών από τον Αλμέιδα

Μεγάλυτερος κρότος έγινε με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, καθώς η τυπικά γηπεδούχος Athens Kallithea έκανε 26 τελικές κόντρα στο τριφύλλι, εκθέτωντας την άμυνα των πρασίνων στον κενό χώρο. Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει και τη νίκη, μιας και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο φινάλε με τον Τετέ.

Οι τελικές και τα xGoals στο Athens Kallithea - Ολυμπιακός
Οι τελικές και τα xGoals στο Athens Kallithea – Ολυμπιακός

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του έχουν στα υπόψιν τους αυτό το δείγμα και είναι υποψιασμένοι για αυτό που πρόκειται να βρουν μπροστά τους, ειδικά αν δεν είναι καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον. Επί ημερών του “Πελάδο” στον πάγκο των κιτρινόμαυρων η ΑΕΚ έχει δείξει σε ελάχιστες περιστάσεις δείγματα χαλάρωσης κι αυτό δεν πρέπει να το κάνει και την Κυριακή.

Μαζί με τα προβλήματα που μπορεί να βάλει η Athens Kallithea ο Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί και τα προβλήματα τραυματισμών που δεν είναι λίγα. Στα πιτς με θλάσεις είναι οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο, ενώ και ο Άμραμπατ αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού.

Την ίδια στιγμή ο Λαμέλα αναμένεται να μην είναι διαθέσιμος καθώς παραπονείται για ενοχλήσεις, ενώ ερωτηματικό είναι και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς που έχει κουβαλήσει μεγάλο φορτίο από την αρχή της σεζόν και είναι στα “κόκκινα”.

Έτσι κόντρα στην Athens Kallithea, πέραν των Βίντα και Μουκουντί που αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα, ενδέχεται να δούμε πίσω από τον φορ μετά από καιρό τον Τσούμπερ, ενώ τη θέση διεκδικεί και ο Πέτρος Μάνταλος. Για αυτή τη θέση υπολογίζεται και ο Περέιρα, αλλά μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως στο “οκτώ” και ως αλλαγή.

Σε αυτό το παιχνίδι ενδέχεται να παίξει βασικός και ο Γιόνσον που διεκδικεί τη θέση με τον Σιμάνσκι στο “έξι’ με τον Πολωνό μέσο να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Subscribe

Related articles

Μαζί στο Γουέστ Χαμ οι Μπόελι και Εγκμπάλι

Το «παρών» στο «London Stadium» για να παρακολουθήσουν...

Βασικός ο Μαυροπάνος στο Γουέστ Χαμ

Στην αρχική ενδεκάδα της Γουέστ Χαμ βρίσκεται ο...

Πιο επικίνδυνη η… στροφή στο Βόλο | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον σημερινό αγώνα του...

Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή του ΟΦΗ για τη Λιβαδειά

Την αποστολή του για το εκτός έδρας παιχνίδι...