Ξεκάθαρη η διοίκηση στον ΑΠΟΕΛ, προειδοποιεί

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΑΠΟΕΛ, αλλά και των φιλάθλων του, έχει προκαλέσει η απόφαση για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στον αγώνα της Κυριακής στην Περιστερώνα με αντίπαλο την Ομόνοια 29ης Μαΐου (29/9,19:00).

Η απόφαση για την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα της Κυριακής στην Περιστερώνα με αντίπαλο την Ομόνοια 29Μ, έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ομάδας και των φιλάθλων της.

Πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε κομβική στιγμή για το κυπριακό ποδόσφαιρο, με τα επεισόδια βίας στη Λεμεσό να κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση, αλλά και με ευρύτερη αίσθηση ότι οι αρμόδιες Αρχές αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις υποδομές και την ασφάλεια των γηπέδων. Ο ΑΠΟΕΛ, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του, τονίζοντας ότι η απόφαση δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμη απόδειξη αποτυχίας των Αρχών να αναλάβουν την ευθύνη για την πρόληψη και την ασφάλεια στους αγώνες.

Το γεγονός ότι η απαγόρευση εφαρμόζεται πρώτη φορά στον ΑΠΟΕΛ, ενώ στον ίδιο χώρο και υπό παρόμοιες συνθήκες έχει επιτραπεί στην πρεμιέρα η μετακίνηση φιλάθλων της ΑΕΛ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα περί ισονομίας και δικαιοσύνης. Καλούνται να πληρώσουν το τίμημα για τα “τραγελαφικά γεγονότα” που διαδραματίστηκαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, στην αναφορά της στη Λεμεσό.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν πλήττει μόνο την εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά και την ίδια τη σχέση των θεσμών με τον ΑΠΟΕΛ. Η ανακοίνωση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: η ομάδα εκφράζει την απογοήτευσή της για τους χειρισμούς των αρμόδιων φορέων, κατηγορώντας τους για αστεία διαχείριση των καταστάσεων, αλλά και για την απουσία οποιασδήποτε ανάληψης ευθύνης από πλευράς τους.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η απόφαση αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή χωρίς σοβαρές συνέπειες για την περαιτέρω πορεία του ποδοσφαίρου μας. Αντί να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία στα γήπεδα, η επιλογή της αποφυγής τους μέσω της απαγόρευσης μετακινήσεων μοιάζει περισσότερο με απόπειρα αποφυγής της ουσιαστικής αντιμετώπισης των πραγματικών αιτίων. Ο ΑΠΟΕΛ, παρά τη διαφωνία του, αποφασίζει να σεβαστεί αυτή την απόφαση για πρώτη και τελευταία φορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, με την ελπίδα ότι το μέτρο αυτό θα παραμείνει η μοναδική εξαίρεση.

Ωστόσο, η εν λόγω αποδοχή δεν πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη αδυναμίας ή συμβιβασμού. Αντιθέτως, ο ΑΠΟΕΛ αναδεικνύει την ευθύνη που έχει απέναντι στους φιλάθλους του και την επιθυμία του να εξασφαλίσει τις μετακινήσεις τους σε όλα τα γήπεδα της Κύπρου στο μέλλον. Η διοίκηση επιλέγει να δείξει ωριμότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας της συνολικής ατμόσφαιρας στα γήπεδα. Παρ’ όλα αυτά, η δήλωση ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει μια εξαίρεση δεν είναι τυχαία. Αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανοχή έχει όρια και πως η ομάδα δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Ο ΑΠΟΕΛ, έχει δίκιο να επιμένει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, ειδικά όταν η απόφαση αυτή μοιάζει περισσότερο με ενέργεια αποφυγής παρά με ουσιαστική λύση του προβλήματος. Η επόμενη κίνηση ανήκει στους αρμόδιους φορείς: θα επιλέξουν τον δρόμο της αποφυγής ή της αντιμετώπισης της πραγματικής ρίζας των προβλημάτων;

Subscribe

Related articles

Πρόκριση με πεντάρα η Τσέλσι, εύκολα η Σίτι!

Η Τσέλσι διέλυσε με 5-0 την Μπάροου και...

Ξανά σκόρερ ο Κουλούρης με την Πόγκον

Η Πογκόν Στσζέτσιν πανηγύρισε μια εντυπωσιακή νίκη στο...

Ο Φρίντκιν έχει βάλει στόχο για τον πάγκο της Έβετον τον Σάουθγκεϊτ

Ο Όμιλος Φρίντκιν συμφώνησε να εξαγοράσει την πλειοψηφία...