Ντιντιέ Ντεσάν για Γκριεζμάν: «Ήταν και παραμένει ένα μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου»

Ο Ντιντιέ Ντεσάν, στον απόηχο της απόσυρσης του Γκριεζμάν από το διεθνές ποδόσφαιρο, αποθέωσε τον Γάλλο χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν εκ των κορυφαίων παικτών της εποχής του.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αποφάσισε να αφήσει την εθνική Γαλλίας, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται μετά από 137 συμμετοχές με τη φανέλα των Μπλε. Ο επί χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός του, Ντιντιέ Ντεσάν, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το ότι ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες του έβαλε τέλος στη διεθνή του καριέρα.

Ο ίδιος αποχαιρέτησε τον 33χρονο φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης, πλέκοντάς του το εγκώμιο για τα όσα προσέφερε στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

«Μετά από μακρά σκέψη, ο Γκριζμάν αποφάσισε να βάλει τέλος στη φανταστική διεθνή του καριέρα. Είχαμε μια μεγάλη συζήτηση πρόσφατα για αυτό το θέμα. Από το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, πριν από 10 χρόνια, διατηρούμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Ποτέ δεν είναι εύκολο να αποχαιρετήσεις την εθνική ομάδα, πόσο μάλλον όταν την έχεις υπηρετήσει τόσο καλά όσο ο Γκριζμάν. Χρειάζεται θάρρος, διαύγεια και ειλικρίνεια για να πάρεις αυτή την απόφαση.

Με την ποδοσφαιρική του καριέρα να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ο Γκριζμάν ήταν και παραμένει ένα… μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου, ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του. Πέρα από τα 44 γκολ και τις 30 ασίστ του, η συμμετοχή του σε όσα έχουμε πετύχει την τελευταία δεκαετία ήταν τεράστια. Δείχνοντας αλτρουισμό που βλέπεις σπάνια σε επιθετικούς, ο Αντουάν πάντα τιμούσε το ποδόσφαιρο και την μπλε φανέλα με την παρουσία του. Ποτέ δεν προσπάθησε να κοροϊδέψει», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος προπονητής.

Επιπλέον, απάντησε στο αν ο Γκριεζμάν ήταν όντως ο αγαπημένος του παίκτης, λέγοντας:

«Άκουσα την απόφασή του με μεγάλη συγκίνηση. Έχει ειπωθεί συχνά ότι ο Γκριζμάν είναι ο αγαπημένος μου. Είχαμε όντως δημιουργήσει μια πολύ δυνατή σχέση, η οποία θα παραμείνει ανέπαφη. Από τα βάθη της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ για τα πάντα, ”Γκρίζου” μου».

🚨 La première réaction de Didier Deschamps 🇫🇷 sur Antoine Griezmann :

« Même si sa carrière en club n’est pas terminée, 𝗔𝗻𝘁𝗼𝗶𝗻𝗲 𝗲́𝘁𝗮𝗶𝘁 𝗲𝘁 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗮 𝘂𝗻 𝗺𝗼𝗻𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝘂 𝗳𝗼𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗳𝗿𝗮𝗻𝗰̧𝗮𝗶𝘀, l’un des plus grands joueurs de son histoire.… pic.twitter.com/5pSZs83z2d

— Actu Foot (@ActuFoot_) September 30, 2024

Subscribe

Related articles

Μοιρασιά στο Πανθεσσαλικό μεταξύ Νίκη Βόλου και ΠΑΟΚ Β’

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Νίκης Βόλου...

Eτοιμάζει μαζικές αλλαγές ο Μπεργκ

Μετά και την σημαντική νίκη που πέτυχε η...

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για το εκτός έδρας ματς με Καρμιώτισσα

Την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για τον εκτός έδρας...

Κάποια πρόσωπα και το πιο σημαντικό…

Μύριζε αίμα το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, οπότε και...

Ανακοινώνεται ο Μακέντα από τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Φεντερίκο Μακέντα βρέθηκε στην Τρίπολη, υπέγραψε το...