Μπρέναν Τζόνσον: Μεσαίο δάχτυλο στο μίσος

Ποια είναι η καλύτερη απάντηση στις επιθέσεις μίσους και τον οχετό των social media; Το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout αναλύει πώς ο Μπρέναν Τζόνσον εκτοξεύτηκε για να γίνει από εξιλαστήριο θύμα, πρωταγωνιστής και να σιγήσει τους αμφισβητίες του.

  • Η επίθεση των οπαδών της Τότεναμ και η στήριξη του Ποστέκογλου
  • Μπρέναν Τζόνσον: Απαντώντας στο χορτάρι

Ο δείκτης τεντωμένος κάθετα πάνω στα χείλη κι ένα – νοητό – μεσαίο δάχτυλο στον αέρα. Ένα μεσαίο δάχτυλο με πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες. Όλους αυτούς που φρόντισαν να σπείρουν το μίσος τους τυφλά, να επιλέξουν το αγαπημένο τους εξιλαστήριο θύμα, να πατήσουν «γενναία» στην πλατφόρμα της ανωνυμίας και ατιμωρησίας των social media και να επιτεθούν σε ένα 23χρονο παιδί. Στους φίλους της Τότεναμ που αποφάσισαν πως μια από τις πιο συναρπαστικές υποσχέσεις της ομάδας τους αξίζει το μίσος και το ανάθεμά τους.

Ο Μπρέναν Τζόνσον εισέπνευσε τη μαυρίλα, εξέπνευσε λάμψη και τη χρησιμοποίησε για να «μεγαλώσει» στο χορτάρι, να πρωταγωνιστήσει σε κάθε παιχνίδι από τη στιγμή που οι «οπαδοί» της ομάδας του τού επιτέθηκαν. Το Gazzetta, με τη βοήθεια του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας ποδοσφαιρικής ανάλυσης, ρίχνει το βλέμμα του στις ποδοσφαιρικές απαντήσεις του Ουαλού εξτρέμ που έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τα στόματα του μίσους.

Η επίθεση των οπαδών της Τότεναμ και η στήριξη του Ποστέκογλου

Η εντός έδρας ήττα της Τότεναμ στο North London Debry απέναντι στην Άρσεναλ των πολλών προβλημάτων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της γκρίνιας των οπαδών των Σπερς. Άλλο η γκρίνια όμως και άλλο αυτό που ακολούθησε. Τα social media του Τζόνσον – αυτόν επέλεξαν ως καταλληλότερο αποδιοπομπαίο τράγο – πυρπολήθηκαν από «ευχές» κάθε λογής. Ξέρετε, μπορείτε να φανταστείτε. Υποβιβασμός στην ομάδα νέων, διακοπή συμβολαίου, προβλήματα υγείας σε εκείνον και την οικογένειά του, θάνατος. Καταιγίδα μίσους σε σχόλια και προσωπικά μηνύματα.

— SeanSlaterTHFC 💫 (@SeanSlaterTHFC) September 18, 2024

Καταιγίδα ικανή να πείσει τον Μπρέναν πως δεν έχει κανέναν λόγο να παραμένει σε αυτό το περιβάλλον. Ο 23χρονος, που για τους οπαδούς της ομάδας του δεν είχε αποδείξει τίποτα μετά την ύψους 55 εκατ. ευρώ μεταγραφή του από τη Νότιγχαμ το προηγούμενο καλοκαίρι, αποφάσισε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο Instagram και τότε ήταν που το θέμα πήρε διαστάσεις στην Αγγλία. Δεν μπορούσε να αντέξει όλα όσα διάβαζε, δεδομένα όλο αυτό δεν του έκανε καλό.

Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο Άγγελος Ποστέκογλου που δεν δίστασε να βγει μπροστά για τον ποδοσφαιριστή του και να τον στηρίξει, μιλώντας ανοιχτά για το θέμα της διαδικτυακής κακοποίησης που οι ποδοσφαιριστές δέχονται αλλά δεν έχουν κανέναν λόγο να ανέχονται.

Τζόνσον - Ποστέκογλου

«Μισώ το πώς έχουμε κανονικοποιήσει αυτές τις επιθέσεις. Μιλάμε για ένα νέο παιδί που του λείπει λίγη αυτοπεποίθηση. Τα πράγματα δεν του έχουν πάει τόσο καλά, αλλά έρχεται κάθε μέρα εδώ και δουλεύει σκληρά, ρωτάει τι πρέπει να κάνει καλύτερα, κάνει τα πάντα σωστά, προσπαθεί να γίνει ο παίκτης που θέλει να γίνει. Οπότε είναι λογικό όλο αυτό να τον πληγώνει πολύ.

Δεν είναι ότι αδιαφορεί ή δεν προσπαθεί. Οπότε ποιο είναι το έγκλημά του; Το ότι δεν αποδίδει σύμφωνα με τις προσδοκίες του κόσμου; Είναι μέρος της διαδικασίας αυτό, είναι ακόμα πολύ μικρός και θα γίνει πολύ καλύτερος.

Είναι απλά λυπηρό το πόσο κανονικό φαίνεται για τους ποδοσφαιριστές να δέχονται κακοποίηση στο διαδίκτυο, σαν να είναι μέρος της δουλειάς. Αυτού του είδους η επίθεση δεν είναι. Άλλο η κριτική ή ακόμα και η αγανάκτηση, άλλο αυτό. Πες το μπροστά μου και θα φας μια μπουνιά στη μύτη. Αλλά δεν το κάνει κανείς έτσι. Απλά κρύβονται πίσω από το πληκτρολόγιο, γιατι δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. Ο Μπρέναν είναι τρομερό παιδί και τρομερός ποδοσφαιριστής και είμαι πολύ αισιόδοξος για όσα θα μας δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Ποστέκογλου.

Μπρέναν Τζόνσον: Απαντώντας στο χορτάρι

Όσο αισιόδοξος κι αν ήταν ο Big Ange βέβαια, πιθανότατα ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την αντίδραση από τον ποδοσφαιριστή του. Ο Τζόνσον άνοιξε το σκορ στο «Ολντ Τράφορντ» για την Τότεναμ και σέρβιρε στον Κουλουσέφσκι το δεύτερο γκολ της τριάρας των Σπερς. Ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι στο οποίο βρήκε δίχτυα. Γκολ, γκολ, γκολ, γκολ σε κάθε ματς μετά τις επιθέσεις μίσους των οπαδών της ομάδας του, κόντρα σε Κόβεντρι, Μπρέντφορντ, Καραμπάγκ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι έκανε απέναντι για να «απαντήσει» στην κακοποίηση; Έγινε ο καλύτερος εαυτός του. Δεν είναι μόνο τα τέρματά του, αλλά και οι επιδόσεις του σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Απειλητικότητα, τρεξίματα, δύναμη, αποφασιστικότητα. Ο Τζόνσον έκλεισε τα αυτιά του και σήκωσε το μεσαίο δάχτυλό του στον αέρα, σκυλιάζοντας στο χορτάρι.

Η αντίδραση του Τζόνσον που αποτυπώνεται στις επιδόσεις του
Μ.Ο/90′ στην καριέρα του στην Τότεναμ Μ.Ο/90′ στα τέσσερα τελευταία ματς
xG 0,35 0,78
Επιτυχημένες ενέργειες (%) 52% 60%
Ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή 4,7 6,2
Επιτυχημένες αμυντικές μονομαχίες (%) 51% 79%
Ανακτήσεις 2,4 4,1
Αναχαιτίσεις 2 3,2

Σε αυτό το διάστημα οι μέσοι όροι του ανά 90 λεπτά σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού βελτιώθηκαν κάτι παραπάνω από αισθητά. Βοήθησε τον εαυτό του να βρει πολύ καλύτερες ευκαιρίες, υπήρξε πολύ πιο απειλητικός (0,78xG/90′) και εν πολλοίς για αυτό μπόρεσε να βρει κι αυτά το σερί των 4 γκολ. Πήρε περισσότερες ενέργειες με την μπάλα και βελτίωσε το ποσοστό της επιτυχίας τους (60%), ενώ πάτησε περισσότερο στην περιοχή με την μπάλα (6,2 ενέργειες στο κουτί) δημιούργησε ρήγματα, χώρους και ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Και την ίδια στιγμή ξεδίπλωσε στο γήπεδο την αλτρουιστική πτυχή του εαυτού του με μανία, βοηθώντας την ομάδα του όχι μόνο στην επίθεση και μπροστά στο αντίπαλο τέρμα αλλά και ανασταλτικά. Εκτόξευσε το ποσοστό επιτυχίας του στις αμυντικές μονομαχίες (79%), κέρδισε περισσότερες μπάλες (4,1 ανακτήσεις) και έκοψε περισσότερες φορές τους αντιπάλους του (3,2 αναχαιτίσεις).

Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη μέσα του, πόσο τον επηρέασε αυτό, τι άλλαξε και γιατί. Μα είναι ολοφάνερο πως ο Τζόνσον μετά από αυτή την ιστορία άλλαξε, έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο και αυτό λέει πολλά για τη νοοτροπία και την πνευματική του δύναμη. Τα υπόλοιπα, όσα αφορούν στο παιχνίδι του αυτό καθ’αυτό, τα είπε ο ίδιος στο γήπεδο, αποδεικνύοντας πως τα καλύτερα έρχονται. Ο Μπρέναν απάντησε με τον πιο ιδανικό τρόπο, «μίλησε» όπως πρέπει και έκλεισε τα στόματα όσων μιλούν – ή γράφουν – με μόνο σκοπό τη διασπορά του μίσους και την ικανοποίηση των δικών τους συμπλεγμάτων. Πλέον το στοίχημά του είναι να δώσει συνέχεια στη φοβερή του φόρμα και, κρίνοντας από τον τρόπο που αντέδρασε σε όσα βίωσε, έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

Subscribe

Related articles

Πήρε ανάσα η Μπόρνμουθ, 3-1 τη Σαουθάμπτον

Στο ντέρμπι της νότιας ακτής, η Μπόρνμουθ επικράτησε...

Λυτρώθηκε στο τέλος και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ... ίδρωσε, αλλά «λύγισε» τη Λας Πάλμας...

Δραματική «ανάσα» για την Κάλιαρι στην Εμιλία-Ρομάνια

Η Κάλιαρι πήρε μεγάλο «διπλό» στην έδρα της...

Έπιασε από την Κυριακή δουλειά στον Ολυμπιακό ο Γιαζίτζι

Ο έμπειρος Τούρκος μεσοεπιθετικός βρίσκεται ήδη στη 2η...

Πήρε Σεμπά ο Πανιώνιος

Ο Σεμπά θα παίξει και με 3η ομάδα...

«Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να βλέπουμε, αυτή που όλοι φοβούνται να αντιμετωπίσουν»

Οι οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσαν ανακοίνωση...