20 C
Athens
Wednesday, October 22, 2025
HomeΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΜπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 6-1: Σνάιντερ «ληστεύει» στο 2-1 και οι Μπλαουγκράνα συντρίβουν...

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Σνάιντερ «ληστεύει» στο 2-1 και οι Μπλαουγκράνα συντρίβουν ολοκληρωτικά (vids)

Date:

Related stories

Αμφιλεγόμενες Αποφάσεις στο «Μονζουίκ» Καθορίζουν την Αναμέτρηση

Η αναμέτρηση στο «Μονζουίκ» στιγματίστηκε από αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις του Ελβετού ρέφερι Ούρς Σνάιντερ, που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, μετά το γκολ με πέναλτι του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 54ο λεπτό, μείωσε σε 2-1 και φαινόταν ικανός να αντισταθεί στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η αποβολή του Σαντιάγκο Έσε στο 57′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, άφησε τους Πειραιώτες με δέκα παίκτες και άλλαξε δραματικά τη δυναμική του παιχνιδιού.

Αμφιλεγόμενο Πέναλτι και Ηγεμονία της Μπαρτσελόνα

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο 67′, όταν ο Σνάιντερ καταλόγισε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι οι εικόνες από το VAR έδειχναν ξεκάθαρα πως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τζολάκης, είχε απομακρυνθεί και ο Ράσφορντ έκανε θέατρο. Ο Γιαμάλ εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το 3-1, και από εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε πλήρως, φτάνοντας στο τελικό 6-1.

Σχηματισμοί και Σημαντικές Στιγμές του Αγώνα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ξεκίνησε με τον Τζολάκη στην εστία και τετράδα άμυνας τους Κοστίνια, Πιρόλα, Ρέτσο και Ορτέγκα. Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Έσε και Γκαρθία, ενώ μπροστά τους βρέθηκαν οι Ποντένσε, Τσικίνιο και Ζέλσον, πίσω από τον επιθετικό Ελ Κααμπί. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα του Χάνσι Φλικ παρατάχθηκε με Σέζνι κάτω από τα δοκάρια, και στην άμυνα τους Κουντέ, Κουμπαρσί, Γκαρθία και Μπαλντέ. Το κέντρο κάλυψαν οι Κασαδό, Πέδρι, Φερνάντες και Γιαμάλ, με τους Λόπες και Ράσφορντ στην επίθεση.

Πρώτες Ευκαιρίες και Γρήγορο Προβάδισμα της Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να απειλεί άμεσα, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Πορτογάλου. Η Μπαρτσελόνα απάντησε στο 5′ με τον Ράσφορντ να χάνει ευκαιρία, ενώ στο 7′ ο Φερμίν Λόπες άνοιξε το σκορ με γκολ από κοντινή απόσταση, μετά από ασίστ του Γιαμάλ. Στο 11′, ένα φάουλ του Ράσφορντ πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Τζολάκη.

Αντίδραση του Ολυμπιακού και Διπλασιασμός του Σκορ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, με τον Ντάνι Γκαρθία να απειλεί στο 20′ με ένα φαλτσαριστό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 31′ ο Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή λόγω τραυματισμού του Τσικίνιο, βάζοντας τον Ντιόγκο Νασιμέντο. Παρά τις ευκαιρίες των Γκαρθία και Πιρόλα, η Μπαρτσελόνα διπλασίασε το προβάδισμά της στο 39′ με δεύτερο γκολ του Λόπες, μετά από λάθος πάσα της άμυνας του Ολυμπιακού.

Σημαντικές Αλλαγές και Ημίχρονο με 2-0

Στην επανάληψη, ο Μεντιλίμπαρ έκανε αλλαγή με τον Μουζακίτη να αντικαθιστά τον Ζέλσον Μαρτίνς. Στο 48′ η Μπαρτσελόνα απείλησε με κεφαλιά του Λόπες, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε. Στο 54′, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, μετά από σέντρα του Ποντένσε, όμως το γκολ ακυρώθηκε αρχικά από το VAR, που υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού για χέρι του Έρικ Γκαρθία. Ο Μαροκινός επιθετικός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Η Αποβολή που Αλλοίωσε το Παιχνίδι

Η κρίσιμη στιγμή ήρθε στο 57′, όταν ο διαιτητής απέβαλε τον Σαντιάγκο Έσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κασάδο. Η απόφαση θεωρήθηκε αδικαιολόγητη, καθώς δεν υπήρχε επικίνδυνο παιχνίδι και είχε προηγηθεί φάουλ υπέρ του Αργεντινού. Επιπλέον, το VAR δεν μπορούσε να παρέμβει σε αυτή τη φάση, καθώς αφορούσε δεύτερη κίτρινη και όχι απευθείας κόκκινη. Η αποβολή άφησε τον Ολυμπιακό με αριθμητικό μειονέκτημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα.

Αμφιλεγόμενο Πέναλτι και Καταιγισμός Γκολ

Στο 67′, μετά από εξέταση του VAR, δόθηκε πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα σε φάση όπου ο τερματοφύλακας Τζολάκης φάνηκε να απομακρύνεται, ενώ ο Ράσφορντ προσομοίασε πτώση. Η απόφαση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Γιαμάλ εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 3-1. Στη συνέχεια, ο Ράσφορντ σκόραρε δύο φορές (74′, 79′) και ο Λόπες ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 77′, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1.

Ανάλυση Κλειδιών και Διαιτητική Επίδραση

Καθοριστικός Παράγοντας: Η διαιτητική απόφαση του Σνάιντερ μετά το 2-1 του Ολυμπιακού, με την αμφιλεγόμενη αποβολή του Έσε και το πέναλτι που δόθηκε στη Μπαρτσελόνα, αποτέλεσαν το σημείο καμπής του αγώνα.

Αλλαγή Ροής: Η αποβολή στο 57′ στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να παλέψει ισότιμα, ενώ η διαιτητική αυθαιρεσία οδήγησε σε μια βαριά ήττα.

Χαμηλότερη Επίδοση: Ο διαιτητής Ούρς Σνάιντερ κρίθηκε ως ο χειρότερος παράγοντας του αγώνα, με λανθασμένες αποφάσεις που επηρέασαν αρνητικά την ομάδα του Πειραιά.

Αξιολόγηση Διαιτησίας και VAR

Ο Σνάιντερ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, αποδεικνύοντας αδυναμία στην κρίση του. Το VAR, με τον υπεύθυνο Σαν, επενέβη σε κρίσιμες φάσεις, όπως το γκολ του Ολυμπιακού και το πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα, ωστόσο η παρέμβαση δεν απέτρεψε τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Τελικές Συνθέσεις και Σκόρερ

Μπαρτσελόνα: Σέζνι, Μπαλντέ (75′ Μαρτίν), Γκαρθία, Κουμπαρσί, Κουντέ (75′ Αραούχο), Κασαδό, Πέδρι (80′ Μπερνάλ), Φερνάντες (59′ Ντε Γιονγκ), Γιαμάλ (75′ Μπάρτζι), Φερμίν Λόπες, Ράσφορντ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα (53′ Μπρούνο), Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια, Γκαρθία, Έσε, Τσικίνιο (31′ Νασιμέντο), Ποντένσε (78′ Ταρέμι), Μαρτίνς (46′ Μουζακίτης), Ελ Κααμπί (78′ Γιάρεμτσουκ).

Σκόρερ: Λόπες (7′, 39′, 76′), Γιαμάλ (68′), Ράσφορντ (74′, 79′) – Ελ Κααμπί (54′).

Επόμενοι Αγώνες των Ομάδων

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν (4/11, 22:00)
Κλαμπ Μπριζ – Μπαρτσελόνα (5/11, 22:00)

Την Πέμπτη 23/10 στην Ελλάδα ο Μπάτλερ για τον Ολυμπιακό

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

Related stories

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories