Με Μακέντα, προσθέτει ποιότητα και εμπειρία ο Αστέρας

Οι άνθρωποι του Αστέρα Aktor έφεραν πίσω στην Ελλάδα τον Φεντερίκο Μακέντα, έναν παίκτη που μπορεί να δώσει στην ομάδα το γκολ που ψάχνει από το 9άρι της!

  • Ξέρει την Ελλάδα και προέρχεται από γεμάτη σεζόν

Οι άνθρωποι του Αστέρα Aktor κατάφεραν λίγο πριν την εκπνοή των μεταγραφών να κινηθούν για την απόκτηση ενός φορ και με συντονισμένες κινήσεις φρόντισαν να πείσουν τον Φεντερίκο Μακέντα να επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Γιατί τον Μακέντα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Αρκάδες, δεν είναι κρυφό ότι πάλεψαν για να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Χουάν Μιριτέλο, ο οποίος στον περσινό του δανεισμό έκανε παπάδες και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ωστόσο, μπλέχτηκαν στη μέση της υπόθεσης διάφοροι μεσολαβητές που αξίωναν χρήματα από το… πουθενά. Κάπου εκεί χάλασε το γλυκό, αν και οι κιτρινομπλέ πάντα τον είχαν στο μυαλό τους και έκαναν κάποιες κινήσεις για να τον έχουν στο ρόστερ τους. Ωτόσο, δεν μπορούσε να ξεπεραστεί, αυτός ο σκόπελος.

Ο Ανταμ, είναι ένα όνομα με παραστάσεις. Διεθνής και με άρωμα Euro, αλλά προς το παρόν δεν έχει… τραβήξει και δείχνει ότι μόνος του δεν μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην επίθεση.

Φυσικά, υπάρχει για την κορυφή κι η λύση του Κρέσπι (2 γκολ), για την κορυφή της επίθεσης, αλλά έτσι θα χανόταν ένας παίκτης από τη μεσοεπιθετική γραμμή που μας Καλτσά και Μπαρτόλο δίνουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Πολωνός Γιάροσλαβ Νιέζγκοντα ήρθε, προπονήθηκε και παρόλο που έβγαλε καλά στοιχεία δεν αποκτήθηκε διότι οι Αρκάδες του πρόσφεραν ένα πολύ ικανοποιητικό συμβόλαιο το οποίο παράλληλα θα τους είχε… ασφαλισμένους στην περίπτωση που ο 29χρονος βγάλει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Το ιατρικό ιστορικό του ουσιαστικά οδήγησε στο μην έχουμε deal.

Ξέρει την Ελλάδα και προέρχεται από γεμάτη σεζόν

Οσο περνούσε ο καιρός, οι λύσεις γινόντουσαν όλο και λιγότερες κι έτσι, στην ομάδα από τη στιγμή που ήξεραν ότι πρέπει να έρθει ένας παίκτης που θα δώσει και λύσεις, ξεχώρισε η επιλογή του Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός, στα 33 του, προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στην Τουρκία με 28 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ με την Ανκαραγκιουτσού.

Επίσης, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και δεν θα χρειαστεί χρόνος για να εγκλιματιστεί.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε 116 ματς μέτρησε συνολικά 40 γκολ και 1 ασίστ.

Εχει σκοράρει 6 γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό, 3 με ΠΑΟΚ, 4 με ΟΦΗ, 3 με Λαμία και Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΚ, Αστέρας Aktor, Βόλο και ΑΕΛ και από 1 έχει σκοράρει κόντρα σε Ατρόμητο, Ξάνθη και Πανιώνιο. Συνολικά, στην επαγγελματική του διαδρομή συνολικά, 387 ματς με 94 τέρματα και 25 ασίστ.

Subscribe

Related articles

Γκαγκάτσης: «Τελικός Kυπέλλου σ’ ένα ζωντανό και γεμάτο ΟΑΚΑ»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, στο πλαίσιο της Κλήρωσης του...

Με όνειρα και φιλοδοξίες στο Δουβλίνο ο ΑΠΟΕΛ

Δουβλίνο η πρώτη στάση του ΑΠΟΕΛ στο φετινό...

Πάτησε… Βοσνία ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ταξίδι του για την...

Λουτσέσκου: «O Σαββίδης μου έβαλε τεράστια πίεση»

Όλα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη...

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού μέχρι τον τελικό Κυπέλλου

Η βατή κλήρωση του Παναθηναϊκού στους «16», το...

Τελικός χωρίς ντέρμπι, «σφαγή» μέχρι να φτασουν εκεί!

Η κληρωτίδα του Κυπέλλου Ελλάδος «φόρτωσε» όλα τα...

Φανούριος: «Ευτυχώς που υπάρχει το VAR και διορθώνει τα λάθη»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε...

Η Καβάλα πήγε μέσω Τουρκίας στο Πλωμάρι

Η αποστολή της Καβάλας μετέβη οδικός στο Αϊβαλί...