Η υπογραφή «Μαγίτο» στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ορμπελίν Πινέδα έχει αποδειχθεί καθοριστικός για τον Ματίας Αλμέιδα στα ντέρμπι της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έχοντας αναλάβει διάφορους ρόλους σε αυτά και σκοράροντας κάθε σεζόν.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον ο ρόλος του Ορμπελίν Πινέδα στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει στο μυαλό του ανοικτές θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όσο και μεσοεπιθετικά πίσω από τον φορ. Η φυσική θέση του Πινέδα στο «οκτώ» είναι η μια επιλογή για τον 28χρονο Μεξικανό χαφ. Εφόσον όμως ο Αλμέιδα επέλεγε να παίξει με δύο «εξάρια», τους Σιμάνσκι και Γιόνσον, κάτι που έχει κάνει σε τρία από τα τέσσερα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena την προηγούμενη διετία, τότε ο Πινέδα είτε θα έπρεπε να ξεκινήσει αριστερά είτε στη θέση πίσω από την κορυφή της επίθεσης.

Στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια ή στη Λεωφόρο ο Πινέδα τις δύο σεζόν που βρίσκεται στην ΑΕΚ έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αλμέιδα σε διάφορες θέσεις έχοντας διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά. Έχει ξεκινήσει στην αριστερή πλευρά, έχει παίξει στην κανονική του θέση στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, έχει ξεκινήσει και πίσω από τον επιθετικό, έχει αγωνιστεί ακόμη και ως δεξιός μπακ όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ρότα που τραυματίστηκε στο 0-0 της Λεωφόρου στα play-offs της σεζόν του νταμπλ.

Συνήθως, σε όποια θέση κι αν αγωνίζεται, ο Πινέδα αποδεικνύεται ένας από τους καθοριστικούς παίκτες για τον Αλμέιδα στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας σκοράρει τρία γκολ σε οκτώ ματς απέναντι στους «πράσινους» και πραγματοποιώντας ως επί το πλείστον ουσιαστικές εμφανίσεις. Υπό τις οδηγίες του «Πελάδο» ο «Μαγίτο» πατάει πολύ μέσα στην περιοχή του αντιπάλου και αυτό συνηθίζει να κάνει και στα ματς με τον Παναθηναϊκό βρίσκοντας και γκολ.

Από το πρώτο ντέρμπι με τους «πράσινους» στη Λεωφόρο ο Πινέδα άνοιξε λογαριασμό ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. «Τρυπώνοντας» μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια πάρσιμο της μπάλας από την πάσα του Αραούχο και πλασέ για να ανοίξει το σκορ στην ήττα της ΑΕΚ με 2-1 εκείνο το βράδυ. Με ανάλογη κίνηση είχε σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό και στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου, όταν είχε μπει στην περιοχή, υποδέχτηκε την μπάλα και τότε από τον «Τσίνο» και βρήκε δίχτυα κρίνοντας με 1-0 ένα κομβικό παιχνίδι για την ΑΕΚ στη μάχη της κορυφής.

Και το τρίτο τέρμα απέναντι στον Παναθηναϊκό ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Με κίνηση του Πινέδα χωρίς μπάλα καθώς ο Μεξικανός χαφ με μια έξυπνη κούρσα πάτησε την περιοχή των «πρασίνων» στο περσινό ματς της Λεωφόρου και υποδέχθηκε την πάσα του Τσούμπερ για να πλασάρει και να κάνει την ανατροπή (1-2) που έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αλλά ακόμα και όταν δεν σκόραρε, ο Πινέδα είχε γεμάτες εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό βοηθώντας ουσιαστικά με την παρουσία του, παίζοντας ως δεξιός μπακ όπως προαναφέραμε στο ντέρμπι της Λεωφόρου στην πορεία για τον τίτλο πρόπερσι, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και στο περσινό 3-0 των play-offs στην OPAP Arena. Έχοντας μια εκπληκτική κίνηση με την μπάλα στα πόδια αυτή τη φορά, ένα εξαιρετικό σλάλομ από πλάγια θέση, βρίσκοντας το οριζόντιο δοκάρι στο τελείωμα της φάσης που του στέρησε το τέταρτο γκολ εναντίων των «πρασίνων» μέσα σε δύο χρόνια και χάνοντας ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στη συνέχεια.

Subscribe

Related articles

Παρολί φωτιά για τα ματς του Σαββάτου στη Super League!

Σηκώνει αυλαία η 6η αγωνιστική της Super League...

Τα πέντε κέρδη, σε ατομικό επίπεδο, του Ολυμπιακού στη Λυών | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο...

Οι ηχηρές απαντήσεις του Ράγια και ο κρύος ιδρώτας της Άρσεναλ

Ο Νταβίντ Ράγια έγινε αυτός που στην Άρσεναλ...

Για τον Άρη το ντέρμπι αρχίζει και τελειώνει σε μια λέξη | Blog

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσεγγίζει το παραδοσιακό ντέρμπι της...

Ο τραυματισμός του Σεμέδο επισκίασε μπαλάρα και Γιόβετιτς!

Πιο παραστατικός δε θα μπορούσε να είναι ο...

Στην Ευρώπη στοιχίζουν διπλά οι χαμένες ευκαιρίες

Το εύκολο γκολ είναι ευλογία στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα...