Η σκληρή ομιλία του Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη: «Εγώ φταίω. Εκανα λάθος στην 11άδα, αλλά και οι αλλαγές δεν βοήθησαν»

Κάθε ήττα είναι σκληρή. Αλλά ό,τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Κλεάνθης Βικελίδης, είναι πέρα από αυτό. Η κατάσταση είναι ανησυχητική και για αυτόν τον λόγο έχει υπάρξει κινητοποίηση, σε Ρέντη και ομάδα. Διότι ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ακόμη και στο πιο δύσκολο παιχνίδι έως τώρα στην πορεία του πρωταθλήματος, ήταν… εκτός. Γενικώς και ειδικώς. Εκτός κλίματος. Εκτός ρυθμού. Εκτός… πάθους. Εκτός έντασης. Εκτός συγκέντρωσης. Και, πλέον, εκτός πρώτης θέσης. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αποφασίζει να μιλήσει έξω από τα δόντια.

Στην επιστροφή του Ολυμπιακού στο Ρέντη, το πρωί της Κυριακής, ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορούσε παρά να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του για όσα συνέβησαν στο Βικελίδης. Και το έκανε με τρόπο ιδιαίτερο. Με ένα ξεχωριστό mea culpa, που όμως, βάζει στο κάδρο και τους ποδοσφαιριστές. Καθόλου άδικα ή υπερβολικά. Διότι η εικόνα των περισσότερων, ήταν ακριβώς όπως την περιγράφει ο 63χρονος τεχνικός…

Διαβάστε επίσης: Λιόν – Μαρσέιγ 2-3: Απίστευτοι Μασσαλοί, έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό!

«Αυτή η ήττα ήταν δική μου. Ηταν δικό μου λάθος ό,τι έγινε. Εγώ φταίω που χάσαμε και εμφανιστήκαμε τόσο κακοί. Δεν έκανα σωστές επιλογές στην 11άδα. Οι περισσότεροι από όσους ξεκίνησαν, δεν μπόρεσαν να σταθούν στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Αλλά ακόμη και όσοι μπήκαν μετά, δεν βοήθησαν ουσιαστικά. Δεν άλλαξαν πολλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη. Δείχνοντας και την ενόχλησή του για την απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών. Όπως ο Ντάνι Γκαρθία. Ένα «δικό του» παιδί, που ήταν τελείως εκτός αγώνα, παρότι ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά.

Από εκεί και πέρα, ο Μεντιλίμπαρ έκανε και επί μέρους παρατηρήσεις, εξηγώντας πως «…πάλι κάναμε όλα όσα δεν έπρεπε. Παίξαμε σαν να είμαστε άλλη ομάδα σε σχέση με όσα δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς ένταση, χωρίς νεύρο, χωρίς ταχύτητα. Δεν κάναμε τίποτα σωστά. Λάθος πίεση, λάθος επιλογές, λάθος πάσες, κακή ανάπτυξη».

Εθεσε, μάλιστα και τους παίκτες προ των ευθυνών τους, ενόψει και το αγώνα με τη Λιόν, επισημαίνοντας εκτός των άλλων ότι «…δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται να παίζουμε σαν να μην ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Σαν να έχουμε ξεχάσει όσα έχουμε δουλέψει. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε την εικόνα. Θα σας βοηθήσω να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να κάνετε περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο».

Τραπάνι Σαρκ – Ολυμπιακός 90-95: Ο Πίτερς «σκότωσε» τους Ιταλούς και τώρα… Super Cup

Ο Βάσκος, ως προπονητής, είναι αυτός που έχει την ευθύνη για να παρουσιάσει την ομάδα του όπως πρέπει. Με σωστό πλάνο, σωστή τακτική και τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να παίρνει νίκες. Αυτό δεν συνέβη, ούτε στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό, ούτε (ακόμη περισσότερο) κόντρα στον Αρη. Αλλά ο Βάσκος δεν είναι εκείνος που παίζει. Δεν είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να επέμβει όσο δραστικά πρέπει, όταν η ομάδα του μπαίνει σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, χωρίς ένταση. Χωρίς συγκέντρωση. Και χωρίς να κάνει τα βασικά, για να αποφύγει ένα γκολ, όπως το πρώτο. Όπου… ένα φάουλ θα αρκούσε.

Subscribe

Related articles

Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Μουκουντί

Ο Αρόλντ Μουκουντί προστέθηκε στα προβλήματα τραυματισμών της...

Οι «γκελαδόροι», η κρίση του Ολυμπιακού και ο «αγέρωχος» ΠΑΟΚ | Blog

Ο Γιάννης Σερέτης κάνει την αποτίμηση της 5ης...

Πιθανή η προσθήκη τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ «τσεκάρει» την αγορά των ελεύθερων που...