Η προηγούμενη φορά των Τσικίνιο, Ολιβέιρα και Μπιανκόν εναντίον της Λιόν στο ‘Groupama Stadium’

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Μόλις τέσσερις παίκτες από το ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν παίξει στο παρελθόν εναντίον της Λιόν, με τους Τσικίνιο, Μπιανκόν και Ολιβέιρα να είναι έτοιμοι να συναντήσουν εκ νέου τους “γκονς” έχοντας ταξιδέψει με την αποστολη στην Γαλλία.

Αν και ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές ορισμένοι εκ των οποίων είναι αρκετά έμπειροι, εντούτοις μόλις τέσσερις από το υπάρχον ρόστερ έχουν παίξει στο παρελθόν εναντίον της Λιόν. Πρόκειται για τους Τσικίνιο, Μπιανκόν, Ολιβέιρα και Μαρτίνς). Όμως εκείνος που την γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού (Μαρτίνς) από το παιχνίδι την Πέμπτη (26/9, 22:00, ANT1, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) στο πλαίσιο της πρεμιέρας της League Phase του Europa League.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι έχουν κάνει οι τρεις πρώτοι ποδοσφαιριστές.

Ο Τσικίνιο ήταν βασικός παίζοντας στη θέση του επιτελικού χαφ στην Μπενφίκα στην ήττα (1-3) από τη Λιόν στο “Groupama Stadium”, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League στις 5 Νοεμβρίου 2019.

Ο Μπιανκόν έχει τεθεί μόλις μία φορά αντιμέτωπος με τη Λιόν, στην ήττα της Τρουά (1-3) στο “Groupama Stadium” πριν από τρία χρόνια, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021. Μάλιστα, ο 24χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε χρησιμοποιηθεί σε εκείνο το παιχνίδι στα πλάγια της άμυνας.

Ο Ολιβέιρα είχε αγωνιστεί μόλις πέντε λεπτά ως αλλαγή στην ήττα της Ναντ (2-3) από τη Λιόν στο “Groupama Stadium” στις 7 Μαϊου 2017, παίζοντας ως κεντρικός χαφ, στο εξάμηνο της παρουσίας του στη Ligue 1 το 2017, όταν είχε παραχωρηθεί δανεικός από την Πόρτο.

Όσο για τον Ζέλσον Μαρτίνς, τον μεγάλο άτυχο από πλευράς Ολυμπιακού, ως παίκτης της Μονακό είχε τεθεί αντιμέτωπος επτά φορές με τη Λιόν έχοντας συγκομιδή τέσσερις νίκες (2-0, 2-0, 2-1, 2-0) και τρεις ήττες (0-3, 1-4, 0-2). Μάλιστα, ο Ζέλσον είχε σκοράρει στο Μονακό-Λιόν 2-0 στις 24 Φεβρουαρίου 2019, που ήταν το πρώτο του απέναντι στην συγκεκριμένη ομάδα.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι μόνο ο Μαρτίνς από τους τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στο “Groupama Stadium”, στο ματς Κυπέλλου Λιόν – Μονακό 0-2 στις 21 Απριλίου 2021. Από εκεί και πέρα, ο Ρέτσος παρόλο που αγωνίστηκε μία σεζόν στη Γαλλία με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν (2020-21), δεν αγωνίστηκε σε κάποιο από τα παιχνίδι εναντίον της Λιόν.

Subscribe

Related articles

Η βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική του Europa League και το πρόγραμμα

Πάρα πολλά γκολ, ανατροπές, αρκετές νίκες των γηπεδούχων,...

Στους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας η Νάπολι

Η Νάπολι προκρίθηκε με άνεση στους «16»του Κυπέλλου...

O Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά την αστοχία του και η Λυών τον «εκτέλεσε» σε έξι λεπτά

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί...