Η μαχητικότητα και η ενέργεια του Κωστούλα ανοίγει τον δρόμο και για τους υπόλοιπους νέους του Ολυμπιακού

-

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας με την ενέργειά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λιόν σκόρπισε χαμόγελα και ίσως να άνοιξε τον δρόμο και για τους άλλους νέους των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 2-0 από τη Λιόν για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Ένα από τα ευχάριστα, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα των Πειραιωτών στη Γαλλία ήταν η παρουσία του Χαράλαμπου Κωστούλα.

Ο 17χρονος επιθετικός έκανε ένα μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, περνώντας στο 60′ στη θέση του Γιάρεμτσουκ. Και δεν ήταν ένα απλό τυπικό ντεμπούτο. Η μικρός έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά κόντεψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς.

Ενώ η Λιόν βρισκόταν μπροστά με 1-0, το Groupama Stadium σίγησε, όταν ο Κωστούλας αστόχησε για λίγο στο ανάποδο ψαλίδι, που επιχείρησε. Από την άλλη, ένα μεγάλο “αχ” ακούστηκε στα ορεινά του γηπέδου, όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο νεαρός επιθετικός στα 30 λεπτά που έπαιξε ήταν εξαιρετικά δραστήριος.

Είχε 13 ενέργειες με την μπάλα, ενώ φρόντιζε να γυρίζει και προς τα πίσω για να βοηθήσει. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατάφερε να εμπλακεί σε 8 μονομαχίες μέσα σε αυτό το μισάωρο και μπόρεσε να βγει νικητής στις πέντε (οι περισσότερες στον αέρα), ενώ κατάφερε να κερδίσει και δύο φάουλ.

Ο Κωστούλας δείχνει τον δρόμο

Ο Ολυμπιακός είχε στον πάγκο άλλους δύο ποδοσφαιριστές από την “χρυσή” Κ19, τον Μουζακίτη και τον Μπακούλα. Ο Μεντιλίμπαρ τους είχε δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη κατά τη θερινή προετοιμασία και φυσικά συμμετέχουν στις διαδικασίες της πρώτης ομάδας.

Η εικόνα και η ενέργεια του Κωστούλα στο ματς με τη Λιόν ίσως τους ανοίξει τον δρόμο, ώστε οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές, όπως και ο Παπακανέλλος που ήταν εκτός, να μπουν ακόμη περισσότερο στο… κόλπο.

Άλλωστε, έχουν την δυνατότητα να δώσουν έξτρα λύσεις και ενέργεια στη μεσαία και μεσοεπιθετική γραμμή, προκειμένου να ξεκουραστούν και παίκτες που έχουν ήδη σηκώσει μεγάλο βάρος, όπως ο Τσικίνιο και Έσε. Ειδικά, στις εγχώριες διοργανώσεις και σε περιόδους που το πρόγραμμα είναι φορτωμένο, όπως τώρα που ξεκίνησε και η League Phase του Europa League.

Ο Κωστούλας την κρίσιμη ώρα έδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να βοηθήσει και οι υπόλοιποι νέοι του Ολυμπιακού, που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα, δουλεύουν εξίσου σκληρά, ώστε να αποδειχθούν κι αυτοί απόλυτα έτοιμοι, όταν ο Μεντιλίμπαρ αποφασίσει να τους ρίξει στα βαθιά, όπως έκανε στη Λιόν, με τον 17χρονο φορ.

Subscribe

Related articles

Ο Ολυμπιακός έφερε στην Αθήνα τον Γιαζίτσι για να κλείσει και τυπικά

Ο έμπειρος και διεθνής μεσοεπιθετικός βρίσκεται επί ελληνικού...

Απτόητη η Μαγιόρκα, πάτησε τετράδα στη La Liga!

Η Μαγιόρκα δραπέτευσε με το «διπλό» από την...

Ο Μπαρκολά υπέγραψε με ντοπιέτα το τρίποντο της Παρί

Ο Μπαρκολά έδωσε συνέχεια στη δαιμονιώδη του φόρμα...

Μπαρτζώκας: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του στο περιθώριο της...

Η Ντόρτμουντ μετέτρεψε τον εφιάλτη σε πάρτι τεσσάρας!

Η Μπόχουμ φρόντισε να αγχώσει τη Ντόρτμουντ όταν...

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κατάλαβαν ότι το League Phase είναι… άλλη φάση | Blog

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις πρώτες αναμετρήσεις...