Η «ιδέα» του Μεντιλίμπαρ για το ντέρμπι και το «μόνο με το σήμα δεν κερδίζεις» στα αποδυτήρια…

Νίκος Κώτσης 06.10.2024-17:02

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Ένα παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Όχι μόνο για τους Ερυθρόλευκους. Μια νίκη της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα προκαλέσει μια σειρά εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει μόνος του στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετά και την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Θα αφήσει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου τον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας αλάτι στις πληγές του και προκαλώντας σαρωτικές αλλαγές.

Πάνω από όλα, όμως, όσα θα γίνουν στο εσωτερικό της ομάδας, είναι εκείνα που έχουν μεγαλύτερη αξία. Διότι είναι σαφές πως εάν ο Ολυμπιακός νικήσει στο ΟΑΚΑ, τότε τα… ψυχολογικά δεδομένα θα αλλάξουν. Για όλους. Μια νίκη μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου, που παίζει τον υπέρ πάντων αγώνα σήμερα, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τους συσχετισμούς του πρωταθλήματος και σε ό,τι έχει να κάνει με την «αύρα πρωταθλητή». Πράγματα υπερβολικά και περιττά για κάποιους. Αλλά σημαντικά και διαχρονικά… κομβικά, σε όλες τις ισορροπημένες μονομαχίες για τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το «κλειδί» για το διπλό στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με σοβαρά προβλήματα. Καθώς οι απουσίες των Τσικίνιο και Γουίλιαν είναι κρίσιμες. Με τη θέση του Πορτογάλου μέσου, να είναι η πιο «δύσκολο» να καλυφθεί. Καθώς κανείς άλλος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών δεν έχει τα στοιχεία του. Την ικανότητά του στο πρέσινγκ, την ταχύτητα, την άμεση αλλαγή κατεύθυνσης και τις καλές πάσες προς την επίθεση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει λύσεις. Κανείς παίκτης δεν είναι ίδιος, εξάλλου. Και στη δική του φιλοσοφία, η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα, συστήματα και τακτικές. Η ιδέα δεν αλλάζει, όποιος κι αν παίζει. Και το ίδιο θα γίνει και στο ΟΑΚΑ.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΗΜΑ»

Σε αυτή την αλλαγή που έχει λάβει χώρα στον Ολυμπιακό τα τελευταία 24ωρα, κομβικό ρόλο έχει παίξει μια πολύ ιδιαίτερη συζήτηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Και στην οποία δεν συμμετείχε ο Μεντιλίμπαρ. Καθώς αφορούσε μια συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Τα όσα ειπώθηκαν, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία, αλλά και το… μυαλό αρκετών ποδοσφαιριστών.

Παναθηναϊκός Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 1-2: Ανατροπή και μεγάλο «ερυθρόλευκο» διπλό στο 94′

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Κοβάσεβιτς, ανέφερε μεταξύ άλλων στα αποδυτήρια πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Μόνο με το σήμα στη φανέλα, δεν γίνεται να κερδίζεις». Με όσα έγιναν εκείνη την ημέρα να γύρισαν τον διακόπτη για πολλούς παίκτες, που έως τότε κινούνταν σε χαμηλές εντάσεις. Χαμηλότερες από τις απαιτήσεις του συλλόγου, τις δικές τους δυνατότητες, αλλά και τις ανάγκες της ομάδας.

Subscribe

Related articles

Αστεράτος με την αύρα των «νέων» Μπιλέ και Μακέντα

O αήττητος εκτός έδρας Αστέρας AKTOR προηγήθηκε στο...

Ο Μικρασιατικός Αστέρας δάνεισε φανέλες στον Ρεθυμνιακό γιατί τους τις έκλεψαν

Μα δανεικές φανέλες από τον Μικρασιατικό Αστέρα αγωνίστηκε...

Τρίποντη απόδραση από τη ματσάρα για τον ΟΦΗ!

Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έγιναν...

Οι ενδεκάδες της Ένωσις Νέων Παραλιμνίου και της Πάφου

Δείτε τις ενδεκάδες της ΕΝΠ και της Πάφου...

Οι ένδεκα του Σπιλέφσκι ενόψει Ομόνοιας

Δείτε αναλυτικά τις επιλογές του Αλεξέι Σπιλέφσκι για...