Η διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού, το παραμύθι της Μπόρατς και οι πράσινοι που… τράβηξαν τα βλέμματα! | Blog

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από την… ελαφρώς καταθλιπτική Μπάνια Λούκα για την ευκαιρία του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπόρατς, αλλά και το παραμύθι που ζει η αντίπαλος του τριφυλλιού.

  • Οι δύο λόγοι που το ματς συνιστά ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό
  • Η Μπάνια Λούκα ζει το δικό της παραμύθι
  • Οι Σέρβοι και οι Σλοβένοι του Παναθηναϊκού αποτέλεσαν… ατραξιόν!

Είναι διαφορετική η Ευρώπη, δεν μπορούν τα παιχνίδια της να μπουν δίπλα σε αυτά των εγχώριων διοργανώσεων. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που συζητάμε για τον Παναθηναϊκό και ο σύλλογος έχει τα ευρωπαϊκά ματς στο DNA του. Κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, οι πράσινοι θα κάνουν πρεμιέρα στη League Phase του Conference League, σε ένα σκηνικό που αν ψάχναμε να το περιγράψουμε με δύο λέξεις, η μία θα ήταν «cult» και η δεύτερη θα ήταν «καταθλιπτικό».

Αν δεν σας αρέσει η δεύτερη λέξη μονάχη της, προσθέστε δίπλα και το «ελαφρώς». Λίγο η πόλη στην οποία είναι εμφανή τα κατάλοιπα του πολέμου, λίγο ο συννεφιασμένος καιρός, συνθέτουν μία εικόνα που δεν… ανοίγει την καρδιά του επισκέπτη! Όσο για το «cult» οι εικόνες από το γήπεδο της πόλης, δίνουν την καλύτερη απάντηση σε όποιον αναρωτηθεί «γιατί».

Οι δύο λόγοι που το ματς συνιστά ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

Οι πράσινοι ξεκινούν το ταξίδι τους στο κυρίως πιάτο της διοργάνωσης, το βράδυ της Πέμπτης και έχουν μπροστά τους μία διπλή μεγάλη ευκαιρία. Ο πρώτος λόγος που το ματς συνιστά ευκαιρία, είναι πως με τη σύσταση που έχει η φετινή διοργάνωση και με δεδομένο πως δεν θα υπάρξουν «υποβιβασμοί» από το Europa League, το τριφύλλι έχει την προοπτική να φτάσει μακριά. Αρχικά, να συνεχίσει την περιπέτειά του και μετά τα Χριστούγεννα και από εκεί και πέρα να δει τι καλύτερο μπορεί να πετύχει.

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε πως στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πιο απαιτητικό του ματς στη σειρά των έξι αγώνων, υποδεχόμενος την Τσέλσι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συνεπώς, χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπόρατς, έτσι ώστε να έχει «μαξιλαράκι ασφαλείας» απέναντι στους Άγγλους.

Όχι, η καταστροφή δεν θα έρθει σε καμία περίπτωση, καθώς ακολουθούν τέσσερις αγώνες που όλοι είναι στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Όμως, αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη για μία καλή εκκίνηση, έτσι ώστε αν είναι δυνατόν, το τριφύλλι να αναρριχηθεί και στις πρώτες οκτώ θέσεις της συνολικής βαθμολογίας.

Ο δεύτερος λόγος που το ματς απέναντι στην Μπόρατς συνιστά ευκαιρία, είναι γιατί η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου, δίνει την δυνατότητα με μία νίκη να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, αυτοπεποίθηση. Στοιχείο πολύ σημαντικό, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό. Το ανέφερε και ο Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, πως οι ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη να πιστέψουν στους εαυτούς τους.

Το «αιώνιο» ντέρμπι της Κυριακής έχει ένα μεγάλο «πρέπει» για τους γηπεδούχους και μία ενδεχόμενη νίκη επί της Μπόρατς θα δώσει σημαντική ψυχολογική ώθηση. Παράλληλα, θα ζεστάνει και τον κόσμο, στις τάξεις του οποίου υπάρχει προβληματισμός μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής στην «OPAP Arena».

Η Μπάνια Λούκα ζει το δικό της παραμύθι

Φυσικά, απέναντί του ο Παναθηναϊκός θα βρει μία ομάδα που ζει την πιο σπουδαία στιγμή της ιστορίας της. Η Μπόρατς συμμετέχει για πρώτη φορά στο κυρίως πιάτο μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κόντρα στο τριφύλλι θα αναζητήσει μία έκπληξη που θα κάνει το όνομά της ακόμα πιο γνωστό. Οι άνθρωποι της το απολαμβάνουν και αυτό είναι εμφανές σε κάθε έκφρασή τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης προσπάθησαν με κάθε τρόπο να φανούν φιλόξενοι, ρωτώντας μας, μάλιστα, αν μας αρέσει η πόλη τους. Για τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, το σταφ και όλους τους εργαζόμενους, αυτή η συμμετοχή στη League Phase του Conference League, συνιστά ένα ταξίδι που ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν και πότε θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν.

Οι Σέρβοι και οι Σλοβένοι του Παναθηναϊκού αποτέλεσαν… ατραξιόν!

Υπήρχαν, πάντως, πέντε μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού που το απόγευμα της Τετάρτης τράβηξαν τα βλέμματα των ντόπιων. Ο λόγος για τους τρεις Σέρβους και τους δύο Σλοβένους των πράσινων. Τζούρισιτς, Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, Τσέριν και Σπόραρ έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από τους ανθρώπους της Μπόρατς, που δεν έχασαν την ευκαιρία για να φωτογραφηθούν με τους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού.

Ο λόγος είναι πως βρισκόμαστε σε ένα μέρος που περισσότερο κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται πως βρίσκεται στη Σερβία, παρά στη Βοσνία. Στη δική τους γλώσσα, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία, ακόμα και μέλη της διοίκησης της Μπόρατς, να καλωσορίσουν τους πράσινους και να έχουν μαζί τους και ένα σύντομο τετ α τετ.

Subscribe

Related articles

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Champions League μετά τη δεύτερη αγωνιστική

Επτά ομάδες κατάφεραν να «ντουμπλάρουν» τις νίκες τους...