Επική δήλωση Γκασπερίνι: ‘Δεν καταλαβαίνω γιατί κρινόμαστε από τα τρόπαια, δεν είναι καλύτερος τώρα από ότι ήμουν το απόγευμα’

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο άνθρωπος που οδήγησε την Αταλάντα στον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο αναφέρθηκε στη κρίση που γίνεται στις ικανότητες των προπονητών ανάλογα με τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι και με τη βούλα ο πιο πετυχημένο προπονητής στην ιστορία της Αταλάντα και ίσως ο μεγαλύτερος των μπεργκαμάσκι.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Serie A τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τη δικαίωση να έρχεται με την κατάκτηση του Europa League μετά το 3-0 στον τελικό κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του 66χρονου, που μετά το φινάλε της μεγαλύτερης βραδιάς της Αταλάντα, αλλά και της προπονητικής του καριέρας αναφέρθηκε στη λανθασμένη κρίση που γίνεται στον χώρο του ποδοσφαίρου για τις ικανότητες κάποιου ανάλογα με τα τρόπαια που έχει κατακτήσει.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί κρινόμαστε από τα τρόπαια, δεν είναι καλύτερος τώρα από ότι ήμουν το απόγευμα”, δήλωσε αρχικά ο Γκασπερίνι, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη μαγική φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του.

“Νομίζω ότι γράψαμε ιστορία και για τον τρόπο με το οποίο κερδίσαμε. Κερδίσαμε τη Λίβερπουλ, τη Σπόρτινγκ, η οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη χώρα της, όταν αντιμετωπίσαμε τη Λίβερπουλ ήταν πρώτη στην Πρέμιερ Λιγκ. και αυτό είναι απίστευτο. Τα παιδιά (σ.σ. οι παίκτες της Αταλάντα) ήταν εξαιρετικά, έκαναν μια αξέχαστη εμφάνιση”, τόνισε ο Ιταλός.

Subscribe

Related articles

Το δόγμα των «πράσινων» μεταγραφών και ο θετικός απόηχος με Ρούτερ

Εν αναμονή της επόμενης προσθήκης στην Ομόνοια τηρούν...

EURO 2024: Όσες μπύρες δεν προσγειώθηκαν πάνω μας, ας ξαναμπούν στο ψυγείο | Blog

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από το Ντόρτμουντ για...

Οι μεταγραφές που θα αλλάξουν το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και η προετοιμασία

Οι μεταγραφικές εξελίξεις στον ΑΠΟΕΛ τρέχουν, με μεγάλη...

Το… συνθηματικό της γερμανικής αστυνομίας για όσους κινδυνεύουν από ultras

Η γερμανική αστυνομία είναι προετοιμασμένη για τον αγώνα...

Ανανέωσε και συνεχίζει με Στρέζο στην Α΄κατηγορία η Ομόνοια 29ης Μαΐου

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους...

Στην τελική επιλογή της Βενεζουέλας για το Copa America ο Μακούν

Ο Κριστιάν Μακούν, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα...