Εμφάνιση «ρουτίνας» για τον Εθνικό και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με θέαμα και στα δυο ημίχρονα, ο Εθνικός Άχνας πήρε την πρόκριση επί της ΑΕΖ με σκορ 4-1 για την Β’ φάση του Κυπέλλου Κύπρου.

Δύσκολη αναμέτρηση μας επιφύλασσε η Α’ φάση του Κυπέλλου, τόσο για την ΑΕΖ, αλλά και για τον Εθνικό Άχνας, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο «Δασάκι», κυνηγώντας ένα εισιτήριο στην Β’ φάση του θεσμού.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Άχνας είναι μια ομάδα που φέτος έχει προκαλέσει πολλές ζημιές στους «μεγάλους», δεν είχε εύκολο έργο με την ομάδα του Ζακακίου, η οποία αγωνίζεται για την επιστροφή της στα σαλόνια του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Στο14′ η ΑΕΖ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παναγιώτη Λούκα, με την φάση να ελέγχεται ενδελεχώς και το γκολ να κατοχυρώνεται στο 18ο λεπτό. Ο Εθνικός βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο και κλήθηκε να βγάλει αντίδραση.

Στο 38′ η ομάδα από το Ζακάκι διπλασίασε τα τέρματά της, πάλι με τον Λούκα, αυτή τη φορά όμως το τέρμα δεν μέτρησε και το σκορ παρέμεινε ως έχει. Αυτή η συγκυρία, ευνόησε τους «Κυανόλευκους», οι οποίοι βρήκανε γκολ ισοφάρισης στο 45+7, με τον συνήθη ύποπτο Αντερέγκεν.

Το δεύτερο ημίχρονο εκκίνησε με καμία από τις δυο πλευρές να μην μπορεί να σπάσει τον δεσμό της ισοπαλίας. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Εθνικός έφερε τούμπα το ματς, με σκόρερ τον Σόμπιεχ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Πλέον η ΑΕΖ, αναζητούσε κάτι το οποίο δύσκολα θα έβρισκε απέναντι στο αντίπαλό της.

Στο 70′ τα τέρματα της Άχνας έγιναν τρία αυτή τη φορά με τον Μπρένο, με την έκβαση του αγώνα να έχει ήδη κριθεί και τον Εθνικό να σφραγίζει το εισιτήριο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca-Cola.

Subscribe

Related articles

Τρομερό κοντρόλ του Σέσκο και εκτέλεση για το 1-0 της Λειψίας

Ο Σέσκο με φανταστικό κοντρόλ και εκτέλεση έβαλε...

Ο Ακτούρκογλου νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0 της Μπενφίκα

Η Μπενφίκα αιφνιδίασε την Ατλέτικο Μαδρίτης και προηγήθηκε...

Aπίστευτος Τζόλης, τι γκολάρα έβαλε!

Ο Χρήστος Τζόλης άνοιξε με μία πλασεδάρα το...

«Τρελή» νίκη της Φέγενορντ, τριάρα της Αταλάντα

Σε ένα ματς με δύο αυτογκόλ και δύο...