Σημαντική ήττα της Εθνικής Ελλάδας και η μάχη για την πρόκριση
Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από τη Δανία στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», σε έναν κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Παράλληλα, η νίκη της Σκωτίας επί της Λευκορωσίας περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στον όμιλο, με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση. Τα επερχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στην Γλασκώβη και την Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο αποκτούν καθοριστική σημασία για τις ελπίδες πρόκρισης.
Τρέχουσα κατάταξη στον 3ο όμιλο
Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:
- Δανία: 4 βαθμοί, 3-0 γκολ
- Σκωτία: 4 βαθμοί, 2-0 γκολ
- Ελλάδα: 3 βαθμοί, 5-4 γκολ
- Λευκορωσία: 0 βαθμοί, 1-7 γκολ
Σημειώνεται ότι ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο δεύτερος θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ.
Προσεχή παιχνίδια και το πρόγραμμα του ομίλου
Η Ελλάδα καλείται να ανακάμψει στα επόμενα δύο κρίσιμα ματς, που θα διεξαχθούν εκτός έδρας:
- 09/10/2025, 21:45: Σκωτία – Ελλάδα (Γλασκώβη)
- 12/10/2025, 21:45: Δανία – Ελλάδα (Κοπεγχάγη)
Ακολουθούν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις του 3ου ομίλου:
- 05/09/2025: Ελλάδα 5-1 Λευκορωσία, Δανία 0-0 Σκωτία
- 08/09/2025: Λευκορωσία 0-2 Σκωτία, Ελλάδα 0-3 Δανία
- 09/10/2025: Λευκορωσία – Δανία
- 12/10/2025: Σκωτία – Λευκορωσία
- 15/11/2025: Ελλάδα – Σκωτία, Δανία – Λευκορωσία
- 18/11/2025: Λευκορωσία – Ελλάδα, Σκωτία – Δανία
Κριτήρια ισοβαθμίας στον όμιλο
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη θα καθοριστεί με βάση τα εξής κριτήρια, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA:
- Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο
- Αριθμός τερμάτων που έχουν σημειωθεί
- Αποτελέσματα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
- Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
- Αριθμός τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
- Αριθμός τερμάτων εκτός έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια
- Βαθμολογία Fair Play (π.χ. κίτρινες και κόκκινες κάρτες)
- Τελική κλήρωση, αν όλα τα παραπάνω είναι ισοδύναμα
Η σημασία των επόμενων αγώνων για την Ελλάδα
Η εθνική μας ομάδα καλείται να βελτιώσει την απόδοσή της, ειδικά στα εκτός έδρας ματς, όπου η απόδοση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Η Σκωτία και η Δανία έχουν δείξει σταθερότητα, με τη Σκωτία να έχει κερδίσει πρόσφατα τη Λευκορωσία με 2-0 και τη Δανία να επικρατεί με 3-0 της Ελλάδας. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, είχε εντυπωσιακή νίκη 5-1 επί της Λευκορωσίας στην πρεμιέρα, αλλά χρειάζεται να διατηρήσει αυτή τη δυναμική για να παραμείνει ανταγωνιστική.
Με την πρόκριση να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των επόμενων αγώνων, η ομάδα καλείται να παρουσιάσει μια πιο συγκροτημένη και αποτελεσματική εικόνα, αξιοποιώντας και την εμπειρία των παικτών της σε διεθνές επίπεδο.