Δοκάρι κι έξω με χειροκρότημα και μάθημα για τη δύσκολη χρονιά | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη και τους κύριους λόγους που οδήγησαν σε αυτή.

Ένα ακόμη ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα με τους γηπεδούχους να την «πατάνε». Πολλές οι ομοιότητες με άλλες τέτοιες αναμετρήσεις που τελικά βρήκαν τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν.

Ξεκινάμε με τα αυτονόητα και το ότι στον αγώνα της Τούμπας ΔΕΝ κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Οι πρωταθλητές άξιζαν βάσει απόδοσης και ευκαιριών καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίρνεις πολλά όταν δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα. Γιατί δεν έβαλε γκολ η ομάδα του Λουτσέσκου και γιατί έχασε αυτό το κρίσιμο ματς στη δεδομένη χρονική περίοδο που ξεκίνησε και η Ευρώπη;

– Η αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν ανεπανάληπτη! Έγιναν τρομερά πράγματα. Έχαναν οι ασπρόμαυροι τα πάντα και από κάθε θέση. Ο Κωνσταντέλιας και πάλι μοιραίος σε περίοδο που έχει χάσει την ψυχραιμία του, άτυχος ο Τισουντάλι με το ένα δοκάρι και εντελώς απίστευτο αυτό που έγινε με τον Μπάμπα στο μισό μέτρο από την εστία.

– Υπήρξε ατυχία στα… δοκάρια και έξω; Ίσως… Μπορεί…

= Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την εικόνα του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε τον έλεγχο λίγο πριν το «μύτο» του Μανού Γκαρσία και λίγο μετά. Λίγο πριν το ματς έγινε ροντέο έστω και αν το γκολ μπήκε από πλάγιο, ενώ λίγο μετά και για 15 λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου έχασαν και την αυτοπεποίθησή τους. Όταν «ξύπνησαν και πάλι στο φινάλε ήταν πλέον αργά, εκεί βέβαια που έκαναν και 4-5 λεπτά να συνειδητοποιήσουν τι έχασε ο Μπάμπα.

Σε κάθε περίπτωση το ξεκίνημα και της Ευρώπης σε ένα υψηλό επίπεδο, έδειξε σε όλους στον ΠΑΟΚ πόσο δύσκολη θα είναι η χρονιά. Το είδαν από την πρώτη εβδομάδα του Europa League, αφού η ενέργεια που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη στοίχησε ιδιαίτερα σε κάποια σημεία του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Άρης δεν έκανε τόσα πολλά για να φθάσει στη νίκη. Κέρδισε με μία ατομική ενέργεια και ένα απίστευτο-απρόσμενο τελείωμα ενός πολύ ποιοτικού παίκτη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μάντζιου βρέθηκε σε θέση να… παρακαλάει για να σφυρίξει ο διαιτητής. Στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκαν τον απρόσεκτο ρυθμό εκεί κοντά στο 60΄ και από εκεί και πέρα έμειναν πίσω από την μπάλα. Τα δοκάρια του δικαίωσαν και σίγουρα τώρα παίρνουν αυτοπεποίθηση μετά και τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Ο καλύτερος αρκετές φορές δεν κερδίζει, ένας ΠΑΟΚ που προφανώς αν δεν είχε τέτοιο ματς μεσοβδάμαδα και αν είχε ήδη βάλει κάποιους (από τους νέους του) παίκτες σε καλύτερο ρυθμό, προφανώς θα είχε ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Αντί για 16 τελικές θα μπορούσε να βγάλει 25. Αντί για 12 τελικές μέσα από την περιοχή, θα μπορούσε να έχει 15. Αντί για 4-5 μεγάλες φάσεις θα έβγαζε 8. Ε τώρα αν και πάλι ήταν άστοχοι… Πόσες άραγε ευκαιρίες χρειάζονται για να βάλεις γκολ σε ντέρμπι;

Το χειροκρότημα στο τέλος από σημαντικό κομμάτι του γηπέδου, «λέει» πολλά. Το κοινό βλέπει, καταλαβαίνει και προφανώς όπως αντέδρασε ψύχραιμα μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό, έτσι θα γίνει και τώρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει βήματα προόδου και σε αυτόν τον τομέα. Η ομάδα βέβαια οφείλει να καταλάβει τι έγινε σε ακόμη ένα ντέρμπι και δεν ήρθε το γκολ, σε ακόμη ένα μεγάλο ματς όπου η… καλή προσπάθεια και εμφάνιση δεν αρκούσε. Σε τέτοια παιχνίδια οι λεπτομέρειες μετράνε περισσότερο, η ποιότητα και το εύκολο γκολ από παίκτες που μόνοι τους θα δράσουν χωρίς να χρειαστεί να τα κάνει όλα τέλεια η ομάδα, παίζουν μεγάλο ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ από τον φορ του δεν παίρνει τέτοια γκολ, είναι ακόμη σε φάση που χτίζεται μετά από 12 μεταγραφές και την πρώτη εβδομάδα με ματς κόντρα σε Γαλατά και Άρη παίρνει το πιο σκληρό μάθημα.

Ο Σαββίδης είπε προχθές ότι αυτό το ρόστερ είναι το καλύτερο. Όλη η Ελλάδα εδώ και μέρες μιλούσε για την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα όμως κι αυτή η σεζόν θα είναι η πιο απαιτητική και σαφώς πιο δύσκολη από την περασμένη. Γιατί; Ακόμη και επειδή όλοι υπολογίζουν πολύ περισσότερο τον ΠΑΟΚ!

Subscribe

Related articles

Μπακαγιόκο: «Ήταν ‘χτύπημα’ για εμάς αυτή η ήττα»

Ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο στάθηκε στο ότι ήταν ένα...

Ότο: «Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, είμαστε δυνατή ομάδα»

Οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Γιόνι Ότο,...

Αλόνσο: «Δεν παίξαμε όπως θέλαμε και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο μετά την...

Μαξίμοβιτς: «Το να χάνεις ένα ντέρμπι ‘πονάει’»

Ο Σέρβος παίκτης του Παναθηναϊκού εξήγησε το τι...

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Παπαπέτρου για τη φάση του Λεσόρ

Δημήτρης Κοντός και Σάνι Μπετσίροβιτς διαμαρτυρήθηκαν μετά το...