Γουόκαπ στο «10»: «Δεν με ένοιαζε ποτέ ο ρόλος μου – Είμαι τυχερός που έχω τέτοια… όπλα γύρω μου»

Ολοένα και καλύτερος παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός όσο περνούν οι μέρες, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή Euroleague, επικρατώντας με σχετική ευκολία της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με το δεξί την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, δείχνοντας πως παιχνίδι με το παιχνίδι φτάνουν πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο προπονητής τους να παίζουν.

Διαβάστε επίσης: Παρί – Παναθηναϊκός 84-80: «Σφαλιάρα» στο Παρίσι

Και ακόμα ο Ολυμπιακός δεν είναι πλήρης για να μπορεί να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του. Ο Φαλ μόλις επέστρεψε στη δράση και ο Μιλουτίνοφ… έρχεται. Οι απουσίες αυτές επηρέασαν ξεκάθαρα τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, όπως παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του στο «10», ο Τόμας Γουόκαπ, μετά τον αγώνα με τους Ιταλούς.

«Το ότι προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό δεν έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο αλλά και με το γεγονός πως δεν ήμασταν όλοι υγιείς. Παίξαμε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε χωρίς τον Φαλ, ο οποίος επέστρεψε κόντρα στη Ζαλγκίρις και μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Και με τον Άρη αλλά και απόψε μας βοήθησε πολύ».

Όσον αφορά το ματς με την Αρμάνι που ο Ολυμπιακός εν τέλει το έκανε να φαίνεται εύκολο και πήρε τη νίκη και με καλή διαφορά, ο γκαρντ των Ερυθρόλευκων στάθηκε στην αμυντική εικόνα της ομάδας και στην ταχύτητα στην επίθεση.

«Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, ήμασταν δυναμικοί και βάλαμε τα κορμιά μας δυνατά. Στην επίθεση είχαμε ταχύτητα και βρήκαμε από νωρίς ρυθμό στο παιχνίδι».

Και αν ο… Θωμάς του Ολυμπιακού έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα απέναντι στην ιταλική ομάδα, είχε ακόμα μία φορά τα ηνία στη δημιουργία τελειώνοντας το ματς με 8 ασίστ, μία περισσότερη από αυτές που έδωσε με τη Ζαλγκίρις.

Στην ερώτηση για το αν ο ρόλος του στην ομάδα αλλάζει ξανά και επιστρέφει σε εκείνον του δημιουργού, η απάντησή του Γουόκαπ ήταν αφοπλιστική.

«Δεν με ένοιαζε ποτέ ο ρόλος μου και δεν θα αρχίσει να με νοιάζει τώρα. Κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να είναι όσο καλύτερη γίνεται. Είμαι ένας πολύ τυχερός point guard που έχω τόσα «όπλα» γύρω μου και αυτό κάνει τον ρόλο του δημιουργού πιο εύκολο. Για μένα σημασία έχει πόσο εύκολο μπορώ να κάνω το παιχνίδι για τους σκόρερ μας και εκείνοι το ανταποδίδουν».

Αυτή τόνισε πως είναι και η βασική διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με πέρυσι, αναφέροντας πως με τους σκόρερ που έχουν πλέον οι Πειραιώτες έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Γουόκαπ στο «10»: «Δεν με ένοιαζε ποτέ ο ρόλος μου – Είμαι τυχερός που έχω τέτοια… όπλα γύρω μου»

«Το οπλοστάσιό μας είναι η βασική διαφορά. Είμαστε πολύ καλοί στην επίθεση, ο τρόπος που παίζουμε και σκοράρουμε είναι εκρηκτικός και αρκετά διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια».

Subscribe

Related articles

Σε φουλ ρυθμούς ο Ντραγκόφσκι στον Παναθηναϊκό

Ο πορτιέρε Ντραγκόφσκι πήρε κανονικά μέρος στη σημερινή...

Από την Πέμπτη στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες και τις τιμές...

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει ακόμα 147 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές!

Αρκετές είναι οι οφειλές της Μπαρτσελόνα για μεταγραφές...

Super Σαββατοκύριακο με ΑΕΚ και Λίβερπουλ – Τσέλσι στα κανάλια της EON!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με εθνικά πρωαθλήματα και...