Γκλάσνερ: «Δεν ανησυχώ για την Κρίσταλ Πάλας, αλλά για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Αυστρία και τον κόσμο»

Το ακροδεξιό κόμμα του Χέρμπερτ Κίκλ κέρδισε στις αυστριακές εκλογές και ο Όλιβερ Γκλάσνερ δεν δίστασε να μιλήσει και για αυτό το αποτέλεσμα σε δηλώσεις του για το κακό φεγγάρι που διανύει η Κρίσταλ Πάλας.

Ρωτήθηκε για το δέντρο κι έδειξε ένα άλλο δάσος ο Όλιβερ Γκλάσνερ, που δεν δίστασε να ακολουθήσει τα λόγια του Κριστιάν Μπρομπερζέ για το ποδόσφαιρο που είναι «το πιο σημαντικό από τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή».

Παρ’ότι μπήκε στη σεζόν με μπόλικη αισιοδοξία, η δική του Κρίσταλ Πάλας δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Εν όψει του αγώνα της κόντρα στη Λίβερπουλ (05/10 – 14:30), ο Γκλάσνερ ρωτήθηκε για την κατάσταση στους Αετούς κι αν αυτή τον ανησυχεί, ωστόσο ομολόγησε πως υπάρχουν άλλα πράγματα πιο σημαντικά, και τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει, που τον ανησυχούν, όπως η τρομακτική άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Oliver #Glasner nach Wahl in Österreich besorgt: „Rechtspopulismus ein weltweiter Trend“https://t.co/ycbXzZEgHa pic.twitter.com/GJd6L6ZUtb

— Sky Sport Austria (@SkySportAustria) October 4, 2024

Ειδικά, δε, στην πατρίδα του, την Αυστρία, πριν λίγες ημέρες το Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) του Χέρμπερτ Κικλ κέρδισε τις εκλογές με 28% και έγινε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα στη χώρα που παίρνει την πρωτιά μετά το 1945. Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο έχει ιδρυθεί από ναζιστές και πρώην αξιωματούχους των SS. Ο ηγέτης του έχει πολλάκις επιδοθεί σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές δηλώσεις, προωθώντας τη ρητορική του μίσους, εγκωμιάζοντας το «βιεννέζικο αίμα» και μιλώντας για «πολλούς ξένους που δεν κάνουν καλό σε κανέναν».

«Πραγματικά, δεν ανησυχώ για την αυτοπεποίθησή μας ή την κατάσταση. Ανησυχώ για άλλα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, όπως οι εκλογές στην Αυστριά και η άνοδος της ακροδεξιάς που πια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτό ναι, με ανησυχεί. Όσο για την ομάδα, ξέρω ότι δεν είμαστε στο καλύτερο σημείο αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί όλοι μας δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν», είπε χαρακτηριστικά ο Γκλάσνερ.

Subscribe

Related articles

Γκούλα: «Δεν δώσαμε το 100%, δεν αξίζαμε τη νίκη σήμερα»

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Αντριάν Γκούλα παραχώρησε δηλώσεις...

Τριάρα και συνέχεια στις υψηλές πτήσεις για τη Νάπολι

Με ηγέτες τον ΜακΤόμινεϊ και τον Λουκάκου, η...

Με Καρλίτος ο Ατρόμητος κόντρα στον Βόλο

Ο Καρλίτος αποθεραπεύτηκε και ο Ισπανός επιθετικός υπολογίζεται...

Μπήκε ο Κόλεϊ στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, διαθέσιμος για Λεβαδειακό

Ο Ομάρ Κόλεϊ επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων...

Σε επαφές η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει στο στόχαστρο τον...