Γιαζίτσι: Η ευκαιρία ελέω σεναρίων, το πρώτο χατ τρικ μετά τον Ριβάλντο και το ρεκόρ στη Ρωσία!

Η ευκαιρία που δόθηκε στον Γιουσούφ Γιαζίτσι ελέω μεταγραφικών σεναρίων συμπαίκτη του, το πρώτο χατ τρικ που δέχθηκε η Μίλαν από την εποχή του Ριβάλντο και το απίστευτο ρεκόρ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

  • Τα μεταγραφικά σενάρια για τον Εκίτσι και η ευκαιρία στον Γιαζίτσι
  • Όταν η UEFA συμπεριέλαβε τον Γιαζίτσι στα 50 κορυφαία ταλέντα του 2018
  • Το πρώτο χατ τρικ που δέχθηκε η Μίλαν μετά τον Ριβάλντο!
  • Το ρεκόρ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Γιουσούφ Γιαζίτσι, που προβάρει τη φανέλα του Ολυμπιακού, γεννήθηκε στην Τραπεζούντα στις 29 Ιανουαρίου του 1997 και αποτελεί προϊόν της ακαδημία της Τράμπζονσπορ. Με την ομάδα της γενέτειράς του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 21 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο σε αγώνα τουρκικού πρωταθλήματος στις 2 Φεβρουαρίου του 2016.

Η ευρεία επικράτηση της ομάδας του επί της Ρίζεσπορ στις 8 Μαΐου εκείνου του έτους, του έχει χαραχθεί στη μνήμη, καθότι σκόραρε τα δύο παρθενικά του τέρματα, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ.

Μάλιστα, έγινε και ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έβρισκε δίχτυα στην τουρκική λίγκα εκείνη τη σεζόν, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο με 9 συμμετοχές.

Τα μεταγραφικά σενάρια για τον Εκίτσι και η ευκαιρία στον Γιαζίτσι

Την περίοδο που ακολούθησε κάποια μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομα ενός συμπαίκτη του, έμελλε να παίξουν σημαντικό ρόλο και στην εξέλιξη του Γιαζίτσι. Η Τράμπζονσπορ αποφάσισε να αφήσει τον Μεχμέτ Εκίτσι να προπονείται μόνος του, λόγω των συγκεκριμένων σεναρίων και ο τεχνικός του συλλόγου, Ερσούν Γιανάλ, έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό, τότε, Τούρκο ποδοσφαιριστή.

Ο Γιαζίτσι άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και με 22 συμμετοχές και έξι τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, καθιερώθηκε. Μάλιστα, ανταμείφθηκε και με νέο συμβόλαιο που προέβλεπε απολαβές 250,000 τουρκικών λιρών.

Η εξέλιξή του ήταν τέτοια, που σε ένα ματς απέναντι στη Γαλατασαράι, που έληξε με νίκη της Τράμπζονσπορ με 2-0, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αναγκαστεί να στείλει σκάουτερ για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή από κοντά.

Όταν η UEFA συμπεριέλαβε τον Γιαζίτσι στα 50 κορυφαία ταλέντα του 2018

Το μεγάλο ξεπέταγμα, ο Γιαζίτσι έμελλε να το κάνει την αγωνιστική περίοδο 2017/18. Τα νούμερα του αποτυπώνουν με τον πιο πειστικό τρόπο τις επιδόσεις του, αφού κατέγραψε συνολικά 35 συμμετοχές στις οποίες μέτρησε 10 γκολ και 5 ασίστ.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2018, η UEFA τον συμπεριέλαβε στα 50 κορυφαία ταλέντα στα οποία αξίζει κανείς να στρέψει την προσοχή του.

Το πρώτο χατ τρικ που δέχθηκε η Μίλαν μετά τον Ριβάλντο!

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιαζίτσι συνεχίστηκαν και την περίοδο 2018/19 και είχαν ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να πάρει μεταγραφή για την Λιλ το καλοκαίρι του 2019, αποτελώντας την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Τράμπζονσπορ.

Το φθινόπωρο του 2020, ο Τούρκος ποδοσφαιριστής έκανε… συνήθεια τα χατ τρικ στο Europa League. Πέτυχε το πρώτο του στην εκτός έδρας νίκη των Γάλλων απέναντι στη Σπάρτα Πράγας με 4-1 στις 22 Οκτωβρίου του 2020. Όμως, το καλύτερο το κρατούσε για λίγες εβδομάδες αργότερα.

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου πέτυχε και τα τρία τέρματα της σπουδαίας επικράτησης της Λιλ στο «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν με 3-0. Μάλιστα, αυτό ήταν και το πρώτο χατ τρικ που δέχονταν οι «ροσονέρι» στην έδρα τους σε όλες τις διοργανώσεις μετά από ένα του Ριβάλντο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα το 2000!

Το ρεκόρ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Γιαζίτσι παραχωρήθηκε με την μορφή του δανεισμού στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σκόραρε τόσο στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, στο ντέρμπι της πρωτεύουσας κόντρα στην Σπαρτάκ, όσο και στα πέντε ματς που ακολούθησαν.

Μάλιστα, στο τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι, με το χατ τρικ που πέτυχε απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ρωσικής Λίγκας που βρίσκει δίχτυα στα πρώτα του τέσσερα ματς με τη φανέλα μίας ομάδας. Τελικώς, το κοντέρ έμελλε να σταματήσει στο 6!

Subscribe

Related articles

Απίθανο ματς το ΑΕΚ Β’-Ηλιούπολη, δύο γκολ στις καθυστερήσεις και 2-2

Στο Σεραφείδιο «έσπασαν καρδιές», η Ηλιούπολη πήρε το...

Προπονήθηκε στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός, ατομικό ο Μπράουν

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προπόνησή του στη Ρόδο....

Μακάρι να είναι πάντα έτσι! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας ταξίδεψε στην Ρόδο με την...

Η εντεκάδα της ΑΕΛ κόντρα στην Ομόνοια

Με 2 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο...