Αυτά έκανε ο Μανδάς στο ευρωπαϊκό του νικηφόρο ντεμπούτο με τη Λάτσιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ

Ο Χρήστος Μανδάς “έπιασε από τα μαλλιά” την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής της Λάτσιο, Μάρκο Μπαρόνι, κατέβασε ρολά κόντρα στη Νις και έκανε το ιδανικό ντεμπούτο του στην Ευρώπη με τους Λατσιάλι. Δείτε όλα όσα έκανε ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας.

Για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του θα μείνει για τον Χρήστο Μανδά η 3η Οκτωβρίου του 2024 κι αυτό γιατί ο διεθνής Έλληνας πραγματοίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη Λάτσιο.

Νίκη με 4-1 κόντρα στη Νις στο Ολίμπικο για τη 2η αγωνιστική στη League Phase του Europa League και εγκωμιαστικά σχόλια από τον προπονητή που του έδωσε το βάπτισμα του πυρός στην Ευρώπη, Μάρκο Μπαρόνι.

Τι άλλο να ζητήσει ο 23χρονος που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την επιλογή του Ιταλού τεχνικού να δώσει ανάσες στον βασικό τερματοφύλακα των Λατσιάλι, Ιβάν Προβεντέλ, και ταυτόχρονα την ευκαιρία που όπως δήλωσε και ο Μπαρόνι μετά το ματς άξιζε με τις εμφανίσεις του στην προπόνηση.

“Δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, πήρε την ευκαιρία που έπρεπε. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες του ρόστερ. Ο Μανδάς έδειξε θέληση και ανταποκρίθηκε καλά”, ανέφερερε στη συνέντευξη Τύπου ο 61χρονος.

Οι φάσεις που δέχθηκε κι η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια

Ο Χρήστος Μανδάς έπεσε κατευθείαν στα βαθιά το βράδυ της Πέμπτης (03/10), καθώς το παιχνίδι επί της Νις ήταν το πρώτο του τη φετινή σεζόν μετά τα 14 που πήρε πέρυσι, έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων έξι ανέπαφες εστίες.

Δεν κατάφερε να πράξει το ίδιο κόντρα στους Γάλλους, καθώς δέχθηκε το γκολ από τον Μπογκά για το 2-1, ωστόσο αυτό το τέρμα κάθε άλλο παρά επισκιάζει την εμφάνισή του.

Σε ένα βαρύ τερέν, καθώς στη Ρώμη η βροχόπτωση ήταν ασταμάτητη κάνοντας δύσκολη τη ζωή των παικτών, ενώ σε πολλά σημεία του γηπέδου η μπάλα κολλούσε στις “λίμνες” που είχαν δημιουργηθεί, ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν εκ των διακριθέντων της ομάδας του.

Μάλιστα, βάσει στατιστικής ο 23χρονος δέχθηκε 0,51 γκολ λιγότερα από όσα θα έπρεπε σύμφωνα με την αξιλόγηση των τριών τελικών που κατέληξαν εστία, όλες μέσα από την περιοχή, και απέκρουσε, μερικές εκ των οποίων ήταν κομβικές για να διατηρήση και να διευρύνε μετέπειτα η Λάτσιο το προβάδισμά της.

Οι παίκτες του ιταλικού συλλόγου έπαιξαν πολύ με τον Μανδά, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 34 πάσες, οι 19 εκ των οποίων ήταν πετυχημένες.

Οι 26 από αυτές ήταν μακρινές, 11 οι πετυχημένες (42%) δείγμα του ότι οι Λατσιάλι δεν ήθελαν να ρισκάρουν με κοντινές πάσες για το χτίσιμο των επιθέσεων σε ένα τερέν που η μπάλα δεν κυλούσε καλά λόγω της έντονης βροχής.

Ωστόσο, όταν χριεάστηκε να βρει κάποιον συμπαίκτη του που βρισκόντας κοντά του, το έκανε με απόλυτη επιτυχία (8/8).

Εν ολίγοις, ο Μανδάς απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, μία συνθήκη που κάνει και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τρίβει τα χέρια του για τη δυνατή τριάδα γκολκίπερ που έχει στην Εθνική με τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Κωνσταντίνο Τζολάκη και τον 23χρονο γκολκίπερ της Λάτσιο.

Subscribe

Related articles

Το «θρυλικό» ρεκόρ που κυνηγάει ο Μέσι

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να μην έχει αφήσει...

Ένα βήμα πριν την υπερκόπωση ο Βαλβέρδε, σύμφωνα με τη «Relevo»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Relevo», ο Βαλβέρδε κινδυνεύει...