Αταμάν για το πανό στην Κύπρο: «Αν γινόταν στη χώρα μου, θα είχα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο»

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε τον ντόρο που προκλήθηκε με την αντίδρασή του για το πανό που σηκώθηκε στο πρόσφατο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στην Κύπρο.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Fanatik όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αντίδρασή του για το πανό που σήκωσαν φίλοι του Παναθηναϊκού στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του φιλικού με τη Μακάμπι, εξηγώντας πως θα έκανε το ίδιο πράγμα σε όποια χώρα και αν συνέβαινε αυτό.

  • Η Φενέρ δεν θα στείλει παίκτες στην Εθνική Τουρκίας λόγω της χειρονομίας του Αταμάν!

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης ανέφερε σχετικά: «Η στάση μου είναι ξεκάθαρη. Έχω έρθει εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού, εκπροσωπώντας την χώρα μου στον κόσμο. Αλλά, την ίδια στιγμή, ως διεθνής φιγούρα, έχω εστιάσει στην νεολαία, αυτούς που αγαπούν τον αθλητισμό και την ειρήνη. Μεγάλωσα με τις αρχές του Ατατούρκ από την παιδική μου ηλικία. Στο μυαλό μου, το σημαντικό είναι να υπάρχουν πάντα υγεία στο σπίτι και υγεία στον κόσμο. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής μου.

Αν αυτό το περιστατικό γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Αν το περιστατικό γινόταν στην χώρα μου μία μέρα, θα είχα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε να βιώσουμε μόνο την ομορφιά του αθλητισμού στα γήπεδα. Δεν διστάζω να εκφραστώ σε πολλά θέματα. Διαφορετικά, δεν έχω τίποτα εναντίον καμιάς χώρας, δεν είναι δική μου δουλειά. Είμαι υπέρ στο να μιλάμε για τον αθλητισμό στα γήπεδα.

Υπήρξε ένα περιστατικό εκεί και αντέδρασα. Αλλά μέχρι εκείνο το περιστατικό μας είχαν υποδεχθεί πολύ όμορφα στην Κύπρο. Όσο για το κλαμπ του Παναθηναϊκού, είναι ένα σύνολο με 7-8 ξένους στην αποστολή, που έχει κυρίως γηγενείς παίκτες, που πρόσθεσε δύο Τούρκους στο ρόστερ, το οποίο έχει εμπιστευτεί σε Τούρκο προπονητή.

Με έχουν δεχθεί με απίστευτη αγάπη στην Ελλάδα, από την ημέρα που πήγα εκεί. Δεν έχω δει κανένα λάθος στην σχέση αγάπης ανάμεσα στους Τούρκους και τους Έλληνες. Αλλά φυσικά υπάρχουν άλλα γκρουπ ανθρώπων, κάτι όμως που υπάρχει σε κάθε χώρα. Δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό».

Subscribe

Related articles

Η εντεκάδα του Οθέλλου κόντρα στον Απόλλωνα

Αυτοί είναι οι 11 επίλεκτοι του Κωνσταντίνου Ρωσταντή...

Πέρασαν από έλεγχο ντόπινγκ οι παίκτες της ΑΕΚ στα Σπάτα

Σε έλεγχο ντόπινγκ υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ...

H μάχη της Ελλάδας ξεκινάει από την Πόλη! | Blog

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για την ευρωπαϊκή σεζόν...

Έτοιμοι Λαμέλα, Άμραμπατ και Ρότα για το ντέρμπι!

Επιστροφές για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ ενόψει...

Επίσημος ο επαναπατρισμός του Σιόβα για τη Λαμία

Η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Σιόβα,...