Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος «Διόσκουρος» του Κρόιφ, Γιόχαν Νέσκεενς

Σε ηλικία 73 ετών ο σπουδαιότερος ποδοσφαιρικός «συνεργάτης» του Κρόιφ, Γιόχαν Νέεσκενς, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την Ολλανδία.

Κάθε Μπάτμαν χρειάζεται τον δικό του Ρόμπιν και ο Γιόχαν Κρόιφ είχε τον συνόνοματό του, Νέεσκενς. Οι δυο τους ίσως ανταμώσουν ξανά για ένα παιχνίδι σε κάποια γωνιά του ουρανού, αφού σε ηλικία 73 ετών, ο Νέεσκενς άφησε την τελευταία του πνοή και βύθισε στο πένθος την ποδοσφαιρική Ολλανδία.

Johan Cruyff y Johan Neeskens. FC Barcelona. pic.twitter.com/4dTZ9yxq18

— Nostalgia Futbolera ® (@nostalgiafutbo1) April 4, 2022

Πολλοί υποστηρίζουν πως αν δεν βρισκόταν στην ίδια εποχή με τον Κρόιφ, ο αντίκτυπος της κληρονομιάς του θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ακόμα κι έτσι βέβαια, τα κατορθώματά του παραμένουν σπουδαία. Ο Νέεσκενς αγωνιζόταν επίσης στη μεσαία γραμμή και βρέθηκε στο πλευρό του Κρόιφ τόσο στον Άγιαξ, όσο και την Μπαρτσελόνα αλλά και την εθνική ομάδα. Ήταν πρωταγωνιστής στον Αίαντα που κατέκτησε τρία σερί ευρωπαϊκά στις αρχές των 70s’, είχε αγωνιστεί και ως βασικός στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στην ήττα του Παναθηναϊκού από τους Ολλανδούς και μέτρησε 17 γκολ σε 49 εμφανίσεις με τους Οράνιε, τους οποίους βοήθησε να φτάσουν μέχρι τους τελικούς Μουντιάλ του 1974 και του 1978.

Μαζί με τον Κρόιφ αγωνίστηκαν σε 269 παιχνίδια και πρωτοστάτησαν στο περίφημο «Total Football» και στην καριέρα του πανηγύρισε συνολικά 13 τίτλους.

«Ο Γιόχαν ήταν ένας από τους σπουδαιότερους της ιστορίας μας. Θα μας λείψει τρομερά», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά της η ολλανδική Ομοσπονδία.

Subscribe

Related articles

Κλήση στην Εθνική για τον Ανδρέα Μακρή

Μετά την απουσία των Κακουλλή και Γαβριήλ, ο...

Επιλεκτική ενημέρωση, ανάλυση και τοποθέτηση | Blog

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί σκόπιμα μιλούν για...

Συνεχίζει στην Αλ Σαμάλ του Κατάρ ο Σισέ!

Ο Παπέ Αμπού Σισέ, που βρέθηκε κοντά στον...

Oλυμπιακός: Από την Τρίτη σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με Άρη και Αρμάνι Μιλάνο

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί...