Έτσι «κλείδωσε» ο Αρης τον Λορέν Μορόν

Ο Λορέν Μορόν θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Άρη με ετήσιες απολαβές εκατομμυρίου ευρώ καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης… ακούμπησε τα ρέστα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «κλειδώνοντας» έτσι την παραμονή του Ισπανού επιθετικού έως και το καλοκαίρι του 2027 και το Gazzetta γράφει το story του σπουδαίου deal.

  • Η πρώτη πρόταση και η πληροφορία για «σφήνα» ελληνικής ομάδας

Αντικειμενικά, η πλοκή αυτής της υπόθεσης μπορεί να χαρακτηριστεί από εντυπωσιακή έως και μη αναμενόμενη καθώς ο… σκηνοθέτης και παραγωγός αυτού του (μίνι) σίριαλ, ο Θόδωρος Καρυπίδης, πήρε την κατάσταση στα χέρια του αποφασίζοντας περιορισμένο αριθμό επεισοδίων, εκπλήσσοντας την αγορά αλλά και την «πιάτσα» των ατζέντηδων. Γιατί αυτή η απόφαση ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία ελάχιστοι περίμεναν «happy end». Αυτή η αίσθηση ενισχύθηκε με το άκουσμα των δηλώσεων του πρωταγωνιστή (Λορέν Μορόν) και τη βεβαιότητά του για τον χρόνο που θα χρειαζόταν ο ίδιος για να αποφασίσει για την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του. Προφανώς δεν ένιωσαν αισιοδοξία για την παραμονή του Ισπανού killer, πολλοί μάλιστα εκτίμησαν ότι βασική επιδίωξη του ήταν η αγορά χρόνου έως ότου αποκτήσει το δικαίωμα συζήτησης με σύλλογο της αρεσκείας του.

Τούτη η διαπίστωση ήταν λογική γιατί στις τοποθετήσεις του στα κανάλια Novasports έπειτα από το show απέναντι στη Λαμία ο Λορέν Μορόν ήταν… ήξεις αφήξεις. Υπό την έννοια ότι έδειξε τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία επιστροφής στην ποδοσφαιρική αγορά και από την άλλη υπενθύμισε ότι τα κριτήρια της απόφασής του θα είναι καθαρά επαγγελματικά. Στάθηκε επίσης στην αύξηση του ποιοτικού επιπέδου του συνόλου και στις προϋποθέσεις αγωνιστικής ανάπτυξης του club, κυρίως όμως έδωσε σε όλους να καταλάβουν τη μη ικανοποίησή του από την προσφορά που είχε στα χέρια του.

Η πρώτη πρόταση και η πληροφορία για «σφήνα» ελληνικής ομάδας

Αυτή προέβλεπε το ποσό των 2.4 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας συμπεριλαμβανομένης και της αναπροσαρμογής των φετινών απολαβών του ή μάλλον τον διπλασιασμό αυτών. Βάσει του πρώτου συμβολαίου (αυτού που είχε υπογράψει ο αθλητής στο πλαίσιο του δανεισμού του από την Μπέτις), θα εισέπραττε 350.000 ευρώ για την τρέχουσα σεζόν. Εκεί ο Θόδωρος Καρυπίδης πρότεινε διπλασιασμό απολαβών (700.000 ευρώ) και τα ποσά των 800.000 και 900.000 ευρώ για τη διετία 2025-27. Παράλληλα συμπεριέλαβε στην πρότασή του και υψηλά μπόνους συνδυάζοντας την ατομική επιτυχία του Ισπανού με το ομαδικό όφελος. Το τελευταίο εντάσσεται στις συνήθειες του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης και για να το γράψουμε πιο λαϊκά, στον δικό του τρόπο σκέψης υπάρχει το… «παίξε και θα ανταμειφθείς».

Ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη για τον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία, αντιλήφθηκε ότι η πρόταση που είχε καταθέσει δεν ήταν αρκετή για να πείσει τον ποδοσφαιριστή και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο απώλειάς του. Ενδεχομένως να έφτασε και στα δικά του αυτιά η πληροφορία που αρκετές εβδομάδες τώρα κυκλοφορεί στην αγορά και ανέφερε ότι μια άλλη ελληνική ομάδα κάνει σοβαρές σκέψεις για τον Ισπανό επιθετικό με την πρόθεση συμφωνίας μαζί του τον προσεχή Γενάρη.

Η νέα πρόταση και το ταξίδι της… σιγουριάς

Εκεί ο Θόδωρος Καρυπίδης ζύγισε όλα τα δεδομένα της ιστορίας. Ξεκινώντας από τον κίνδυνο απώλειας του παίκτη δίχως το παραμικρό οικονομικό όφελος της ομάδας και συνεχίζοντας επί τις αγωνιστικές συνέπειες σε περίπτωση συμφωνίας του Λορέν Μορόν με άλλη ομάδα τον προσεχή Γενάρη. Προηγήθηκε το εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι και της απώλειας συγκέντρωσης του 31χρονου επιθετικού καθώς παραδέχθηκε ότι επηρεάστηκε από τη συζήτηση που έγινε γύρω από το όνομά του και κάθε λογής μεταγραφικό σενάριο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κ. Καρυπίδης αποφάσεις την επίσπευση των διαδικασιών αλλάζοντας τη ροή και κυρίως το περιεχόμενο της συζήτησης γιατί βελτίωση σε μεγάλο βαθμό την προσφορά του. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι αυτή αυξήθηκε κατά περίπου 30%, κλιμακωτά για κάθε χρόνο συνεργασίας. Συνολικά, το ποσό που ακούμπησε στο τραπέζι (ελαχίστως) υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ αλλά με την προοπτική περαιτέρω αύξησής του. Για την ακρίβεια, υπάρχουν ατομικά και ομαδικά bonus. Από το ποσό που θα εισπράττει ο Μορόν για κάθε γκολ που θα σημειώνει έως το εξαψήφιο νούμερο που θα πάρει σε περίπτωση εξασφάλισης της ευρωπαϊκής συμμετοχής ή κατάκτησης τίτλου. Κατά τις ίδιες πηγές, τα τελευταία ποσά κυμαίνονται από 100.000 έως και 200.000 ευρώ.

Οι παίκτες του Αρη πανηγυρίζουν γκολ επί της Λαμίας

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη, η αίσθηση που αποκόμισε ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη της πιάτσας καθώς στο στενό περιβάλλον του εξέφρασε με βεβαιότητα τις αυξημένες πιθανότητες για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας. Ο δε Μορόν ήταν φειδωλός. Κι εκεί που όλοι είχαν την αίσθηση ότι αυτή η υπόθεση θα τραβούσε σε μάκρος, ήρθε η κοινοποίηση της οριστικής συμφωνίας από την ΠΑΕ Άρης η οποία προφανέστατα αποτελεί ένα σπουδαίο deal. Σε βάθος χρόνου θα κάνει τον Λορέν Μορόν καλύτερα αμειβόμενο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου καθώς ουδείς είχε ετήσιες απολαβές του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην όλη ιστορία υπάρχει βέβαια και μια συμφωνία ανδρών. Αυτή σχετίζεται με το ενδεχόμενο λήψης πρότασης για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη. Αν αυτή είναι ικανοποιητική και προσελκύσει το ενδιαφέρον του παίκτη, ο Άρης δεν θα σταθεί εμπόδιο στη σταδιοδρομία του…

Subscribe

Related articles

Γιαμάλ: «Απαιτώ περισσότερα από τον εαυτό μου»

Ο Λαμίν Γιαμάλ εξέφρασε την απογοήτευσή του για...

Παραιτήθηκε ο Γράφας στον Διαγόρα Ρόδου

Ο Θωμάς Γράφας αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία...

Ο Ούγκο Βιάνα φαβορί για νέος αθλητικός διευθυντής στη Μάντσεστερ Σίτι

Φαβορί για να αντικαταστήσει τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν στο...

Νοκ-άουτ οι Μαγκουάιρ και Μαζράουι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τραυματισμών συνέχεια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς Χάρι Μαγκουάιρ...

Επιβεβαιώνουν από την Ιταλία για Ριμπάλτα και ΑΕΚ

Και στην Ιταλία επιβεβαιώνουν πλέον την αποκάλυψη του...

Στις τελικές επαφές με Στάικο ο Ηρακλής, μετά το ναυάγιο με Δερμιτζάκη

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει την...

Επιφυλάχθηκε η απόφαση του εφετείου για την έφεση της ΑΕΛ

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρία του εφετείου, που ξεκίνησε...