Έσπασαν τη σιωπή τους οι ιδιοκτήτες της Ρόμα: Η απόλυση Ντε Ρόσι και η εξαγορά της Έβερτον

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Friedkin Group που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Ρόμα μίλησε για την απόφαση της απόλυσης του Ντανιέλε Ντε Ρόσι αλλά και την εξαγορά της Έβερτον.

Η κατάσταση ήταν ήδη τεταμένη στη Ρόμα. Και την κακή εικόνα, την απόλυση-σοκ του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, τις απειλές στην πρώην πια CEO Λίνα Σουλούκου, το μποϊκοτάζ των οπαδών στο «Ολίμπικο», ήρθε να ακολουθήσει η είδηση ότι οι ιδιοκτήτες της ομάδας αγόρασαν την Έβερτον!

Φυσικά αυτό θορύβησε τους οπαδούς των Τζαλορόσι, ωστόσο το Friedkin Group, με επίσημη ανακοίνωσή του δεσμεύτηκε όσον αφορά την αφοσίωσή του στον ιταλικό σύλλογο και δικαιολόγησε την απόφαση της απομάκρυνσης του Ντε Ρόσι, τονίζοντας τη φιλοδοξία του η Ρόμα να πρωταγωνιστήσει ξανά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η σχετική ανακοίνωση προς τους φίλους της Ρόμα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ευθύνη μας ως ιδιοκτήτες του συλλόγου είναι να λαμβάνουμε σημαντικές αποφάσεις που πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Ρόμα, ακόμη και όταν είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος σηματοδότησε την έναρξη ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου με στόχο να επιστρέψει η Ρόμα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ανάπτυξη ενός νέου γηπέδου, βασικό στοιχείο αυτού του οράματος, είναι ήδη σε εξέλιξη και θα αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία του συλλόγου.

Θέλουμε να πούμε το εξής: τρέφουμε βαθύ σεβασμό για τον Ντανιέλε, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει μια επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής και ίσως μια μέρα επιστρέψει στη Ρόμα. Ο χωρισμός μαζί του ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά την πήραμε με την πεποίθηση ότι είναι ο σωστός δρόμος για να διεκδικήσουμε τρόπαια αυτή τη σεζόν.

Παραμένουμε ενεργοί επενδυτές στον αθλητικό τομέα. Αγαπάμε το όμορφο ποδόσφαιρο. Η απόκτηση της Έβερτον δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τη δέσμευσή μας στη Ρόμα. Αντίθετα, η συνέργεια μεταξύ των συλλόγων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στη Ρόμα. Κάθε σύλλογος λειτουργεί ανεξάρτητα και η Ρόμα παραμένει στο επίκεντρο των ποδοσφαιρικών μας φιλοδοξιών. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η δέσμευσή μας σε χρόνο, πόρους και ενέργεια στους Ρομά δεν θα μειωθεί. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δούμε τη Ρόμα να αγωνίζεται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Subscribe

Related articles

Σημεία, στοιχεία που στοίχισαν στην ΑΕΛ

Η ΑΕΛ δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την...

Αναβολή στο Αταλάντα – Κόμο εξαιτίας καταρρακτώδους βροχής

Στο Μπέργκαμο... άνοιξαν οι ουρανοί και η φοβερή...

ΠΑΟΚ, η ομάδα που “ακούει” περισσότερο τον προπονητή της | Blog

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την διαφορά ωριμότητας...

Sold out ανακοίνωσαν οι Τούρκοι για το Γαλατά

Καυτό το «Ali Sami Yen» για την πρεμιέρα...

Στρογγυλοκάθεται μόνη στην κορυφή η Πάφος

Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος Α'...

Εκεί θα βλέπουμε την Stoiximan GBL τη νέα σεζόν – Η οικονομική συμφωνία του ΕΣΑΚΕ

Στην ΕΡΤ θα παραμείνει το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και...

Χαμός και στο Καρπενήσι για τα τρόπαια του Ολυμπιακού (pics)

Αρκετός κόσμος και στο Καρπενήσι όπου υποδέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι»...