Άρης – Λαμία 2-0: Με κεκτημένη ταχύτητα οι κίτρινοι καθάρισαν τη Λαμία με δύο γκολ του Μορόν και έπιασαν κορυφή

STOIXIMAN SUPER CUP

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΩΣΗΣ

Άρης - Λαμία 2-0: Με κεκτημένη ταχύτητα οι κίτρινοι καθάρισαν τη Λαμία με δύο γκολ του Μορόν και έπιασαν κορυφή
INTIME

Μετά τις νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Άρης επικράτησε 2-0 της Λαμίας έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Λορέν Μορόν και έπιασε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League.

Στην κορυφή της Stoiximan Super League μαζί με την ΑΕΚ αναρριχήθηκε ο Άρης. Οι κίτρινοι, ορμώμενοι από τις νίκες τους με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, καθάρισαν και τη Λαμία με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Λορέν Μορόν για την 7η αγωνιστική κάνοντας τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022.

Άρης - Λαμία 2-0: Με κεκτημένη ταχύτητα οι κίτρινοι καθάρισαν τη Λαμία με δύο γκολ του Μορόν και έπιασαν κορυφή

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ανοίγοντας το σκορ στο 4ο λεπτό με κεφαλιά και κλειδώνοντας το τρίποντο με ωραίο σουτ εκτός περιοχής δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης ανέβηκε στους 14 βαθμούς ενώ η Λαμία, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Λεωνίδα Βόκολο, παρέμεινε στη 12η θέση με 5 βαθμούς. Το ντεμπούτο του με τους κίτρινους έκανε ο Κουέισον που μπήκε στο ματς στο 87′ αντί του Μορόν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε ο Άρης σε σχέση με το ντέρμπι στην Τούμπα αφού ο Ρόουζ αντικατέστησε τον τραυματία Βέλεθ και ο Χουάνκαρ πήρε τη θέση του Φρίντεκ που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με τον… συνήθη ύποπτο: τον Λορέν Μορόν. Ο Μόντσου εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Ισπανός επιθετικός, που είχε κάνει κίνηση στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με γυριστή κεφαλιά.

Η Λαμία είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 25′ όταν ο Γκουίντο υποδέχτηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε όμορφα τον Ρόουζ όμως το σουτ που εξαπέλυσε με το αριστερό πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Ο Άρης χτύπησε ξανά λίγο πριν το ημίχρονο, εκ νέου με τον Μορόν. Ο Ισπανός υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό δεξί πλασέ νίκησε τον Κόστιτς και έγραψε το 2-0 στο 43′.

Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 51′ σε ανατροπή του Μορόν από τον Κορνέζο όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του. Οι Θεσσαλονικείς έριξαν αισθητά τις μηχανές στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας να διαχειριστούν κυρίως το προβάδισμα που τους χάρισε ο Μορόν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μορόν βρήκε ξανά δίχτυα στο 75′ όμως ο Χουάνκαρ, που έδωσε την ασίστ, ήταν οφσάιντ.

Στο 87′ πέρασε στο ματς για τον Άρη ο νεοαποκτηθείς Κουέισον, ο οποίος είχε να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Δεκέμβριο του 2023 όταν είχε παίξει με την Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ. Το σκορ μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε και έτσι ο Άρης έφτασε την τρίτη του σερί νίκη στη Stoiximan Super League και τέταρτη σε όλες τις διοργανώσεις συγκατοικώντας πλέον με την ΑΕΚ στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς.

Άρης - Λαμία 2-0: Με κεκτημένη ταχύτητα οι κίτρινοι καθάρισαν τη Λαμία με δύο γκολ του Μορόν και έπιασαν κορυφή
  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (71′ Νταρίντα), Ντιαντί (72′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Σίστο (63′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87′ Κουέισον).
  • ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46′ Μέκιτς), Ραντόνια (81′ Αθανασακόπουλος), Νούνιες, Δοϊρανλής (66′ Ενρίκε), Μπίκοφ (81′ Ντεντάκης), Ρινγκ, Γκουίντο.

Subscribe

Related articles

Ίνγκασον: «Το ντέρμπι είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ,...

Κωνσταντινίδης: «Ξέρουμε τι φταίει, θέμα χρόνου να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης,...

Μεγάλη υπόθεση η σιγουριά της άμυνας

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής...

Χουάνκαρ: «Είχαμε τη νοοτροπία που πρέπει»

Ο Χουάνκαρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα...