Το κίνητρο ωθεί τον Τετέ να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό

Ο Τετέ ήρθε αποφασισμένος να διαπρέψει για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο κι αυτό φαίνεται από την αγωνιστική συμπεριφορά του.

  • Ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, ντρίμπλες, απειλή
  • Το ισχυρό κίνητρο που τον εκτοξεύει

Στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό, ο Τετέ ήταν για ακόμη φορά από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τους «πράσινους», συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να φτάσει η ομάδα του στη νίκη με 3-1 σκοράροντας ένα γκολ, δίνοντας μία ασίστ, αλλά και συνεισφέροντας και σε άλλους τομείς που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει ενθουσιάσει με το ξεκίνημά του στο «τριφύλλι» και όχι άδικα, αφού από τώρα διαφαίνεται πως πρόκειται για έναν παίκτη ικανό να κάνει αυτά για τα οποία πλήρωσε ακριβά ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει, δηλαδή την διαφορά στις θέσεις των εξτρέμ.

Ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, ντρίμπλες, απειλή

tete_ounahi_intime

Ο 24χρονος Τετέ έβγαλε για ακόμη μια φορά προσωπικότητα στο χθεσινό παιχνίδι. Ζητούσε να πάρει την μπάλα στα πόδια του για να κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν και δεν ήταν παθητικός, περιμένοντας την μπάλα να φτάσει σε κείνον σε θέση για να εκτελέσει.

Ο Βραζιλιάνος υπηρέτησε διαφορετικούς ρόλους. Εκείνον του εκτελεστή, κάνοντας τέσσερα σουτ, εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν στην εστία και το ένα απ’ αυτά έγινε γκολ δίνοντας νωρίς στο παιχνίδι προβάδισμα στην ομάδα του.

Εκείνον του δημιουργού. Στην φάση του δεύτερου γκολ των «πρασίνων» είχε το καθαρό μυαλό να δει πως ο Τζούρισιτς βρέθηκε στα όρια της περιοχής με χώρο για να εκτελέσει κι εκείνος του πέρασε την μπάλα αντί να πάει σε κάποια ατομική ενέργεια, έχοντας ήδη τραβήξει πάνω του τρεις ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού.

Ταυτόχρονα συμμετείχε αρκετά και στην ανάπτυξη της ομάδας κάνοντας πολλές σωστές επιλογές είτε πασάροντας είτε με ατομικές ενέργειες. Συνολικά, σύμφωνα με το Wyscout, τελείωσε το παιχνίδι με 51/56 πάσες φτάνοντας σε ποσοστό επιτυχίας 91%, όμως το σημαντικό είναι πως το κατάφερε αυτό έχοντας πολύ περισσότερες πάσες απ’ όσες συνηθίζει.

tete_pases.

Είχε ακόμη 5/7 ντρίμπλες (71% ποσοστό επιτυχίας) δείχνοντας την ατομική ποιότητα που διαθέτει, τέσσερις επαφές στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, αλλά και 10/17 μονομαχίες με 59% ποσοστό επιτυχίας, παίζοντας με τρομερή μαχητικότητα.

Το ισχυρό κίνητρο που τον εκτοξεύει

tete_intime1

Ο Τετέ δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό μόνο για τα χρήματα, όπως θα υποστηρίξει κάποιος, απλά και μόνο, επειδή έχει το υψηλότερο συμβόλαιο του ρόστερ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε ένα αρκετά καλό συμβόλαιο και στην Γαλατάσαραϊ, όμως εκεί δεν είχε τον ρόλο και τον αγωνιστικό χρόνο που επιθυμούσε. Αυτόν δηλαδή που του έδωσε ο Παναθηναϊκός και τον έπεισε να μετακινηθεί πριν λίγους μήνες.

Ένας παίκτης, όπως εκείνος, που κατάλαβε από μικρή ηλικία τι εστί να αγωνίζεσαι στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (Λιόν, Λέστερ) δεν θα μπορούσε διαφορετικά από το να επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει εκεί και να βλέπει τον Παναθηναϊκό ως το κατάλληλο «όχημα» για να πετύχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μία ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, γεμάτη φιλοδοξίες και θέληση να διαπρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη κατακτώντας τίτλους στην πρώτη και κάνοντας καλή πορεία στην δεύτερη.

Αυτό ακριβώς είναι το ισχυρό κίνητρο που έχει ο Τετέ και τον κάνει να τα δίνει όλα και με το παραπάνω σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία για κείνον ο αντίπαλος. Είτε παίζει με τον Αστέρα είτε με την Λανς, είναι ο ίδιος παίκτης.

Εκείνος που ζητάει συνεχώς την μπάλα, παίρνει πρωτοβουλίες, δεν φοβάται τις ευθύνες και τιμά την φανέλα με το 10 που έχει στην πλάτη. Κι όλα αυτά τα κάνει με τρόπο αλτρουιστικό, που βοηθά την ομάδα και δεν την βλάπτει. Προφανώς θα έχει και στιγμές που θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά αυτά τα έχουν οι ποιοτικοί παίκτες, φτάνει μόνο να είναι στον βαθμό που πρέπει και να μην ρέπουν στην υπερβολή.

Όλο αυτό δεν θα πρέπει να φαίνεται καθόλου άσχημο στους φίλους του Παναθηναϊκού. Το να γίνεται το «τριφύλλι» ουσιαστικά… σκαλοπάτι για τέτοιους ποδοσφαιριστές. Μπορεί σε κάποιους να κακοφαίνεται η λέξη ή ο ρόλος αυτός, όμως αυτή είναι η θέση που πρέπει ναα φτάσει να έχει στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Όπως τα έχουν καταφέρει η Μπενφίκα, η Πόρτο, ο Άγιαξ και άλλες τέτοιες ομάδες.

Subscribe

Related articles

Η προσοχή στα δυο μέτωπα της Τετάρτης στον Απόλλωνα Λεμεσού

Στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης έχουν στραμμένη την...

Επέστρεψε στις κλήσεις της Εθνικής Ρωσίας ο Τσάλοφ

Στην προεπιλογή της Εθνικής Ρωσίας για φιλικά παιχνίδια,...