Τα πιο σημαντικά του Σαββίδη πριν τον Άρη | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ΠΑΟΚ-Άρης που έρχεται, εστιάζοντας στην παρέμβαση Σαββίδη και σε όσα ήθελε να περάσει στα αποδυτήρια. Έχει παρατηρήσεις και για διαιτητικά θέματα.

  • Αγωνιστικά-μεταγραφικά
  • Διαιτητικά και άλλα

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ «πήγαινε» να παίξει κόντρα στον Άρη επιστρέφοντας από μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αγώνα. Δικαιολογία δεν έπρεπε και δεν πρέπει να υπάρχει για τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι αλήθεια είναι ότι σε τέτοια ματς ΔΕΝ κατεβαίνουν καλά προετοιμασμένοι…

Πρέπει να σημειώσω βέβαια ότι όπως και να το βλέπουν ΠΑΟΚτσήδες και Αρειανοί, όποια προϊστορία και αν καταγράφεται στους αριθμούς, όποια ανάλυση και να γίνεται τα τελευταία χρόνια για τις ομάδες ΛουτσέσκουΜάντζιου ή και παλιότερα, στο πιο μεγάλο ματς της ιστορίας των δύο ομάδων, σε έναν τελικό πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε και πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη. Μέσα στην έδρα του Άρη και με τον διαιτητή να παίζει ρόλο σε βάρος των πρωταθλητών. Όλα αυτά βέβαια μόνο για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφού στη γενική βαθμολογία η διαφορά ΠΑΟΚ-Άρη είναι μεγάλη.

Σε αυτό το τελευταίο ματς πρωταθλήματος και πέρα από τη διαιτησία, ο ΠΑΟΚ «κατέβηκε» πανέτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά. Με συγκέντρωση 1000%. Αυτό θα έλειπε… Σε άλλα-πολλά ματς βέβαια ο Άρης εμφανίστηκε με περισσότερο κίνητρο το οποίο έβρισκε από πολλές και διάφορες πλευρές.

Ο Ιβάν Σαββίδης πριν από αυτό το συγκεκριμένο ΠΑΟΚΆρης ένιωσε την ανάγκη να παρέμβει κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πάντα το κάνει για να τονώσει την ομάδα όταν τη βλέπει «πεσμένη» ή να βάλει φωνές αν τους βλέπει… «ψηλωμένους». Πάντα σε… κόντρα ρόλο. Κι εδώ μετά τη Γαλατά, αλλά και πριν τον Άρη και αφού πάντα νωρίτερα μιλάει με τον Λουτσέσκου, ανέλαβε ρόλο στη ψυχολογική προετοιμασία που σαφώς και είναι σημαντική.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τουρκία αλλά ο πρόεδρος ήθελε να τους τονώσει με τα συγχαρητήρια για την εμφάνιση χωρίς φόβο απέναντι στην πανάκριβη Γαλατά. Πόσο φανερό είναι ότι και στη δική του ποδοσφαιρική νοοτροπία η έννοια… αυτοπεποίθηση έχει κυρίαρχη θέση. «Μπράβο» λοιπόν παρά την ήττα, αλλά και… «προσοχή ξυπνήστε το ματς με τον Άρη έχει ιδιαιτερότητες» ενόψει του επόμενου. Γνωρίζει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ότι αν η ομάδα μείνει στα «μπράβο» για την εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, θα «φάει τα μούτρα» της με τον Άρη. Επίσης γνωρίζει ότι πρέπει στα νέα αποδυτήρια με τα 12 καινούρια πρόσωπα, χρειάζονται πολλά μηνύματα εγρήγορσης πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κατά τα άλλα για την πολυσυζητημένη ατάκα του… «έχουμε την καλύτερη ομάδα της 12ετίας μου» είναι μια σεβαστή άποψη του Σαββίδη. Για εμένα είναι νωρίς ακόμη για οριστικές συγκρίσεις, αλλά πραγματικά θέλω να ευχηθώ αυτό το γκρουπ να φθάσει σε νοοτροπία την αήττητη ομάδα του 2019 με τις προσωπικότητες των Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ. Εγώ λέω πρόεδρε (και το έχω ξαναγράψει» (Οι εμμονές του Λουτσέσκου και… ΠΑΟΚ 2019 VS ΠΑΟΚ 2024) ότι δέκα φορές να έπαιζε η ομάδα του 2019 με αυτή την τωρινή, τις 5-6 θα κέρδιζαν οι «παλιοί», μαζί με τρεις ισοπαλίες!

Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητάρα (πολύ πιο ώριμος τώρα) μαζί με όλα τα άλλα τώρα αναδεικνύει και νεαρούς από τις ακαδημίες του, αλλά τέτοιες προσωπικότητες όπως εκείνοι οι αήττητοι, ψάχνει να δημιουργήσει αρκετές ακόμη, πέρα από τους τωρινούς αρχηγούς του.

Οκ… Το σπουδαίο είναι ότι ο Σαββίδης με προπονητή τον Λουτσέσκου μας οδηγούν να κάνουμε τέτοιες ωραίες συγκρίσεις για τις δικές τους ομάδες που γράφουν ιστορία στον ΠΑΟΚ!

Και που είστε ακόμη…

Αγωνιστικά-μεταγραφικά

Αγωνιστικά για το σημαντικό παιχνίδι πρέπει να σημειώσω ότι ο Άρης ξεκίνησε καλά έχοντας αναβαθμίσει το ρόστερ και ειδικά το κέντρο του. Τι σημαίνει καλά για τον Άρη; Ότι μπορεί και είναι ανταγωνιστικός στα πιο μεγάλα ματς, εκείνα με το ισχυρό κίνητρο ή εκείνα που θα πάρει και τον γνώριμο σε εκείνο παθητικό ρόλο για να παίξει κυρίως στη γρήγορη μετάβαση.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε Τετάρτη, ξαναπαίζει μετά Πέμπτη με τη Στεάουα και ίσως για τον αυριανό αγώνα ο Λουτσέσκου να κάνει μόνο τις απαραίτητες αλλαγές.

Μεταγραφικά, έρχεται και ο Παβλένκα μια και ο ΠΑΟΚ δεν αισθάνονταν ήρεμος με τον τραυματικό ενός τερματοφύλακά του. Στη σκέψη ότι η ομάδα ετοιμάζεται και για την αντικατάσταση του Κοτάρσκι ο οποίος είναι εξωπραγματικός για τα δικά μας δεδομένα και κάποτε θα φύγει, η απάντηση εντός ομάδας είναι: «Όπως κάναμε μεγάλη προεργασία και βρήκαμε τον Κοτάρσκι, έτσι θα κάνουμε και όταν χρειαστεί να τον αντικαταστήσουμε».

Σε κάθε περίπτωση να τονίσω ότι ο Κροάτης εξελίσσεται και κάνει σπουδαία παιχνίδια με φοβερή αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση ακόμη και ως ο πολυτιμότερος στην ανάπτυξη της ομάδας, αισθανόμενος ως ο… ένας και μοναδικός και αναμφισβήτητος μέσα στο σύνολο. Για να δούμε και τώρα…

Διαιτητικά και άλλα

Βάσει συνήθειας, πολιτικής και εντυπώσεων όλοι οι μεγάλοι το παίζουν… αδικημένοι. Είναι να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα με λυγμούς! Η πιο μεγάλη πλάκα είναι ότι κανείς δεν παραδέχεται την εύνοια και ταυτόχρονα την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, μαζί με την πίεση για το επόμενο σφύριγμα. Όσοι με ακούν και με διαβάζουν γνωρίζουν ότι ποτέ δεν είχα πρόβλημα να παραδεχθώ εύνοια για τον ΠΑΟΚ, ώστε πέρα από όλα τα άλλα να κερδίσω την αντικειμενικότητα και το δικαίωμα να γράφω και για τις αδικίες σε βάρος του. Πώς δηλαδή να είσαι Ολυμπιακός ή ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός και να θέλεις να πείσεις ότι είσαι μόνιμα αδικημένος, όταν ΠΟΤΕ στη ζωή σου δεν έχεις αποδεχθεί την άλλη συνθήκη; Ποιος θα σε πιστέψει;

Φέτος ξεκινήσαμε με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να κάνουν συγκινητική προσπάθεια να πείσουν ότι θα αδικούνται από την ΕΠΟ του Γκαγκάτση! Πραγματικά «λύγισαν» και οι πιο σκληροί με αποκορύφωμα τις φάσεις στη Λιβαδειά που όλοι ξέχασαν τις εντολές για τα χέρια μπροστά στο τέρμα, το πέναλτι του Πανσερραϊκού που… εξαφανίστηκε, το πέναλτι της Καλλιθέας που παρ’ ολίγον θα το έβγαζαν και επιθετικό φάουλ και διάφορα άλλα.

Ό τι και να προσπαθεί ο καθένας όμως, όσο δυνατό μηχανισμό και αν έχει στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. η πραγματικότητα που αποκαλύφθηκε και από την ΚΕΔ είναι ότι το λάθος της χρονιάς έγινε στο ΒόλοςΠΑΟΚ και μάλιστα στο 0-0. «Το επιθετικό φάουλ υπερ του ΠΑΟΚ έγινε πέναλτι εναντίον του» και αυτό το είδαν όλοι, όπως βέβαια διαπίστωσαν ότι ο Λανουά που μέχρι τώρα έκανε αγώνα να προστατεύει τους διαιτητές, τιμώρησε Τσαγκαράκη και Κουμπαράκη για την εφεύρεση κατά του Καμαρά. Φάση την οποία δεν μπορούσαν και να δικαιολογήσουν όταν ο Γάλλος τους ρώτησε στην επόμενη συνάντησή τους. Πολλά λόγια και θεωρίες λοιπόν, αλλά ένα γεγονός, μία τιμωρία για μεγάλο-απίστευτο και ανεπανάληπτο λάθος κατά του ΠΑΟΚ! Φάουλ υπέρ του το «βάφτισαν» πέναλτι διαιτητής και VAR, που τώρα θα βλέπουν από την τηλεόραση τους άλλους να σφυρίζουν.

Για να δούμε και στη συνέχεια…

Subscribe

Related articles

Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα και επίσημα ο Γιαζιτσί (pic)

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Γιουσούφ...

Ολυμπιακός – Διομήδης Άργους 33-29: Έκαναν το «2/2» οι Ερυθρόλευκοι

Τη δεύτερη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή στην...

Πουρσαϊτίδης: «Ο Γιοβάνοβιτς είναι ο προπονητικός μου πατέρας»

Ο νέος προπονητής του Βόλο, Σάββας Πουρσαϊτίδης, μίλησε...

Φρίντεκ: «Ξέρω καλά τη σημασία των ντέρμπι»

Με μια… ντουζίνα μεγάλων ντέρμπι στην Τσεχία, ο...

Αταμάν: «Δεν παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ αλλά ελέγξαμε το παιχνίδι»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την πρόκριση στον τελικό του...