Τα «βέλη» του Τζόυρισιτς ισοφάρισαν την περσινή του επίδοση και έδειξαν το βάθος του ρόστερ

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς με τα δύο γκολ κόντρα στον Πανσερραϊκό ισοφάρισε την περσινή του επίδοση στο σκοράρισμα και έκανε σαφές πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει ρόστερ με βάθος και σπουδαία ποιότητα.

  • Απολογισμός… διόλου ευκαταφρόνητος
  • Ισοφάρισε τα περσινά του γκολ και συνεχίζει…

Τα μαύρα σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Περιθώριο για άλλη μία γκέλα δεν υπήρχε. Το ματς με τον Πανσερραϊκό ήταν αυτό που συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε ως «must win». Οι πράσινοι παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, είδαν τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν γρήγορα και να βάζουν δύσκολα στην ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ουρουγουανός γυρνώντας προς τον πάγκο του αναζήτησε το αντίδοτο στην μαζική άμυνα της ομάδας των Σερρών. Έτσι, στο 68’ αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Φίλιπ Τζούρισιτς, αντί του Φακούντο Πελίστρι.

Ο Σέρβος τον δικαίωσε και με το παραπάνω, βγάζοντας… τα κάστανα από τη φωτιά. Με δύο πολύ όμορφα τέρματα, έλυσε τον γρίφο που είχε βάλει στον Παναθηναϊκό η ομάδα του Φεράντο και χάρισε το τρίποντο στο τριφύλλι. Ειδικά, το δεύτερο γκολ του Σέρβου ήταν «ζωγραφιά». Ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Από την ημέρα που ο Πελίστρι έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, ήταν αναμενόμενο ο χρόνος του Τζόυρισιτς να περιοριστεί. Φυσικά και αυτό δεν σήμαινε πως δεν θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του. Κάθε άλλο. Φάνηκε, άλλωστε και κόντρα στον Πανσσερραϊκό. Παρ’ όλα αυτά, θα έπρεπε να πάρει έναν δεύτερο ρόλο πίσω από το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι.

Απολογισμός… διόλου ευκαταφρόνητος

Συνολικά, ο Τζούρισιτς έχει ως τώρα μετρήσει 11 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 7 στο βασικό στο σχήμα. Από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Σέρβος έχει βρεθεί στο βασικό σχήμα μόνο στα δύο ματς που ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε πρόθεση να κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Αρχικά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια κόντρα στην Καλλιθέα στη Λεωφόρο.

Ο Φακούντο Πελίστρι έκανε ντεμπούτο, περνώντας ως αλλαγή στο ματς των play off του Conference League στο «Μπολάρ» με αντίπαλο τη Λανς. Στα πέντε πρώτα ευρωπαϊκά ματς της σεζόν, ο Τζούρισιτς ήταν σε όλα βασικός. Δύο απέναντι στην Μπότεφ, δύο κόντρα στον Άγιαξ και ένα με τους Γάλλους.

Σε αυτά τα έντεκα συνολικά παιχνίδια, λοιπόν, έχει μετρήσει τέσσερα γκολ και μία ασίστ. Εκτός από τα δύο τέρματα απέναντι στον Πανσερραϊκό, είχε βρει ακόμα δίχτυα στην ισοπαλία με την Καλλιθέα, αλλά και στον επαναληπτικό με την Μπότεφ στη Βουλγαρία. Ακόμα, έχει καταγράψει μία ασίστ στον εντός έδρας αγώνα με την ομάδα από το Πλόβντιβ.

Ισοφάρισε τα περσινά του γκολ και συνεχίζει…

Με τα τέσσερα γκολ που έχει ως τώρα πετύχει στη σεζόν ο Φίλιπ Τζόυρισιτς, έχει φροντίσει ήδη να ισοφαρίσει την περσινή του συνολική επίδοση στο σκοράρισμα. Ο Σέρβος στη διάρκεια της περιόδου 2023/24 είχε πετύχει τέσσερα γκολ, σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

djuri2

Τα τρία εξ΄αυτών ήταν στο πρωτάθλημα, ενώ είχε βρει δίχτυα και μία φορά στο ματς του δευτέρου προκριματικού του Champions League με αντίπαλο την Ντνίπρο στη Σλοβακία.

Η πρώτη σεζόν του Σέρβου με τα πράσινα ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, ενώ ενδεικτικό πως είναι πως είχε φτάσει στο σημείο να μιλήσει δημόσια για την επιθυμία του να αγωνίζεται περισσότερο, εφόσον παρέμενε στο ρόστερ της ομάδας και για τη νέα σεζόν.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε από την αρχή πως τον εμπιστεύεται, ενώ ακόμα και μετά την άφιξη του Πελίστρι, είναι σαφές πως συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό «γρανάζι» στο πράσινο ροτέισον. Ο ίδιος δείχνει πως αισθάνεται καλά και είναι έτοιμος στην εξέλιξη της σεζόν να βοηθήσει, όποτε και αν του ζητηθεί.

Είναι ξεκάθαρο πως όταν μία ομάδα έχει την δυνατότητα να παίρνει τόσο πολύτιμες βοήθειες από παίκτες που λογίζονται ως εναλλακτικές επιλογές, πάει να πει πως διαθέτει ρόστερ με βάθος και σπουδαία ποιότητα.

Subscribe

Related articles

Ελ Αραμπί, απροσπέλαστος εκτελεστής!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει «δέσει» ιδανικά με...

Νέα ανατροπή με την πώληση της Έβερτον: Μια ανάσα από την αγορά της το Friedkin Group

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα από την Αγγλία,...

Τι κάνει η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Τερ Στέγκεν στην εστία της

Ο Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν τραυματίστηκε στο γόνατο...

Ανησυχία στην Athens Kallithea για Πασαλίδη

Ο κεντρικός αμυντικός της Athens Kallithea, Τριαντάφυλλος Πασαλίδης,...

Ορίστηκε στο παιχνίδι Ντινάμο Κιέβου

Η UEFA όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο παιχνίδι...

Α’ Κατηγορία: Η χρηματιστηριακή αξία των ομάδων σύμφωνα με το Transfermarkt

Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Κύπρο βρίσκεται σε πλήρη...