Συσκευή… αερόσακος υπόσχεται να αποτρέψει τραυματισμούς, όπως αυτόν του Ρόδρι

Μία επαναστατική συσκευή που λειτουργεί ως… αερόσακος, ετοιμάζεται να λανσαριστεί για να αποτρέπει σοβαρούς τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, όπως αυτός του Ρόδρι.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Ρόδρι, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ισπανού που θα τον αφήσει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι Citizens θα στερηθούν έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του και το κενό του 28χρονου δύσκολα θα καλυφθεί.

Μια επαναστατική συσκευή, ωστόσο, η οποία υπόσχεται να μειώσει δραστικά τους πόνους στο γόνατο, έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας. Η τεχνολογία αυτή, που θυμίζει… επιστημονική φαντασία, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της Premier League καθώς θα μπορούσε να αποτρέψει τραυματισμούς, όπως αυτόν που υπέστη ο Ίβηρας μέσος.

Η εν λόγω συσκευή έχει σχεδιαστεί από τους 20χρονους Κάιλιν Σο και Μπάβι Μετάκαρ, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία «Hippos Exoskeleton». Πρόκειται για μια κατασκευή που προσφέρει στήριξη στο γόνατο και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ανιχνεύει πότε η άρθρωση πλησιάζει σε σημείο λίγο πριν τον τραυματισμό. Τότε ενεργοποιεί ένα μηχανισμό που θυμίζει αερόσακο, προκειμένου να μην σπάσει ο σύνδεσμος.

Η συσκευή αυτή υπόσχεται να αποτρέψει το 80% των σοβαρών τραυματισμών, όπως οι ρήξεις χιαστών, οι οποίες αποτελούν έναν από τα πιο συνήθη προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Δέκα παίκτες του αγγλικού πρωταθλήματος τραυματίστηκαν με αυτόν τον τρόπο την περασμένη σεζόν.

Οι Σο και Μετάκαρ επισημαίνουν ότι η συσκευή τους έχει δοκιμαστεί πάνω από 4.000 φορές, και μόνο σε έξι περιπτώσεις δεν δούλεψε. Παρόλα αυτά, παραμένει άγνωστο το αν θα γίνει αποδεκτή και θα πάρει το πράσινο φως, κυρίως λόγω της αυστηρότητας των κανονισμών.

Αρκετοί οργανισμοί έχουν δείξει ενδιαφέρον, όπως η Ισπανική Ομοσπονδία Μπάσκετ και η Α’ κατηγορία κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

Subscribe

Related articles

Έγινε μπαμπάς ο Πέτρος Μάνταλος

Τα ομορφότερα νέα για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ,...

Απέκτησε με κάθε επισημότητα τον Κριχόβιακ η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση ανακοίνωσε τη συμφωνία συνεργασίας με τον...

Ξεμπούκωσε ο Λαουτάρο κι επανέφερε την Ίντερ στις επιτυχίες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ ΙΝΤΕΡΟυντινέζε -...

Οι εκλεκτοί έντεκα των Ούγκο Μαρτίνς και Σίμου Ταραπουλούζη

Αυτοί είναι οι έντεκα ποδοσφαιριστές που επέλεξαν Ούγκο...