Ο Τσέριν ήρθε ως συμπλήρωμα κι έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού

Η μεταγραφή του Τσέριν που πέρασε στα… ψιλά, η «προαγωγή» του σε βασικό γρανάζι της ομάδας και η «σφραγίδα» που μπήκε με το νέο συμβόλαιο.

  • Μία επένδυση… πρότυπο για τον Παναθηναϊκό
  • Ο ερχομός του σταρ Βιλένα και η σταθέρα Τσέριν
  • H… θραύση στο Euro, το ζήτημα του συμβολαίου και το νέο upgrade στην μεσαία γραμμή

Στις αρχές του Ιουλίου του 2022, όταν ο άσημος τότε Άνταμ Τσέριν υπέγραφε στον Παναθηναϊκό για τέσσερα χρόνια κανείς δεν περίμενε πως θα εξελιχθεί σ’ ένα τόσο σημαντικό γρανάζι της ομάδας, αλλά και σ’ ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της.

Η διαδικασία της ανανέωσής του μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα, όμως χθες από το βράδυ είναι μία πραγματικότητα, σε μία περίοδο που υπήρχε πολύς θόρυβος στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το κομμάτι αυτό, κατά κύριο λόγο για την υπόθεση τη δική του και του Βαγιαννίδη.

Οι «πράσινοι» κινήθηκαν με αποφασιστικότητα, εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές σχέσεις που είχαν με τον παίκτη, οι οποίες και υπερκέρασαν την κακή επικοινωνία που υπήρχε με τον ατζέντη του κι έφτασαν έτσι σε μία συμφωνία, η οποία διασφάλισε τα συμφέροντα του συλλόγου, αγωνιστικά και οικονομικά, ενώ επιβράβευσε ταυτόχρονα και τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο χαμηλόμισθους του ρόστερ.

Μία επένδυση… πρότυπο για τον Παναθηναϊκό

ivanovic_intime_cerin

Το καλοκαίρι του 2022 ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκινούσε την δεύτερη χρονιά του στον πάγκο του «τριφυλλιού» κι έψαχνε στην μεταγραφική αγορά κάποιους παίκτες για να ενισχύσει την ποιότητα του άξονά του.

Η πρώτη χρονικά προσθήκη ήταν εκείνη του Άνταμ Τσέριν, ο οποίος όμως τότε δεν προοριζόταν για θέση βασικού κι έτσι η αναζήτηση συνεχίστηκε μέχρι και τις τελευταίες μέρες του μεταγραφικού παραθύρου, όταν και αποκτήθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου ο Αλεσίς Τρουιγιέ από την Νις την τελευταία μέρα.

Κάπως έτσι ο Σέρβος τεχνικός σχημάτισε μία πεντάδα παικτών για τις θέσεις 6 και 8, αφού στους προϋπάρχοντες Ρούμπεν και Κουρμπέλη προστέθηκαν οι Τσοκάι, Τρουιγιέ και Τσέριν.

Για την θέση στο «8» προορίζονταν οι δύο τελευταίοι και αν υπήρχε ανάγκη, θα έδινε βοήθειες και ο Κουρμπέλης, όμως ο σοκαριστικός τραυματισμός του Τρουιγιέ άλλαξε τα δεδομένα. Ο Γάλλος μέσος στο ντεμπούτο του στην 4η αγωνιστική στην Λαμία υπέστη ρήξη χιαστού στα πρώτα του 19 λεπτά που φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο Τσέριν να είναι το μοναδικό καθαρό οκτάρι του ρόστερ και να επωμιστεί όλο το βάρος. Και το έκανε αυτό με τεράστια επιτυχία. Ο Σλοβένος μέσος έφτασε τα 34 ματς πρωταθλήματος, έχοντας λιγότερα μόνο από τους Ιωαννίδη (36), Πινέδα (36) και Πέρεθ (35) ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έπιασε τα 40, σκοράροντας τέσσερα γκολ και δίνοντας μία ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τελικά το πρωτάθλημα στο νήμα εκείνη τη σεζόν, όμως από τα όποια κέρδη μπορούσε να έχει μία χρονιά που έχει αυτή την κατάληξη, ήταν σίγουρα ο Άνταμ Τσέριν, που αναδείχθηκε σε βασικό πλέον πυλώνα της ομάδας.

Ο ερχομός του σταρ Βιλένα και η σταθέρα Τσέριν

cerin_intime

Ο Άνταμ Τσέριν είχε αναδειχθεί πλέον σε αναπόσπαστο κομμάτι της τριάδας του κέντρου των «πρασίνων», όμως η αναβάθμιση του υλικού του ρόστερ για την οποία έγινε προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι έφερε στον Παναθηναϊκό τον Τόνι Βιλένα. Μία αναμφισβήτητα πολύ σπουδαία μεταγραφή βάσει του βιογραφικού του ποδοσφαιριστή.

Τα βιογραφικά όμως δεν παίζουν ποδόσφαιρο και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κίνησης δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που περίμενε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του.

Μπορεί στην αρχή της σεζόν ο Τσέριν να έχασε την θέση του στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών και του πρωταθλήματος και να μην είχε τον αδιαμφισβήτητο ρόλο βασικού της προηγούμενης σεζόν, όμως και πάλι έφτασε σιγά σιγά στο σημείο αυτό. Ακόμα και όταν επήλθε η αλλαγή προπονητή και ήρθε στην ομάδα ο Φατίχ Τερίμ εκείνος δεν κουνιόταν από την θέση του, παρά την διαφορά στην αγωνιστική φιλοσοφία.

Η σταθερότητα που έβγαζε, η σιγουριά στις μεταβιβάσεις (την περσινή σεζόν ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα σε ποσοστό επιτυχίας στις πάσες στο επιθετικό τρίτο με 88,4%), οι έξυπνες επιλογές, τα ατελείωτά του τρεξίματα ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που τον έφτασαν να είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

H… θραύση στο Euro, το ζήτημα του συμβολαίου και το νέο upgrade στην μεσαία γραμμή

cerin_intime

Το τέλος της περασμένης σεζόν βρήκε τον Τσέριν να έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας και απαλύνοντας, έστω και κατά τι λίγο τον πόνο της απώλειας του πρωταθλήματος.

Η σεζόν όμως για τον Σλοβένο μέσο δεν είχε τελειώσει ακόμα αφού είχε μπροστά του το Euro της Γερμανίας στο οποίο είχε προκριθεί με την εθνική Σλοβενίας. Εκεί ο Τσέριν έκανε τρομερές εμφανίσεις κι έφερε έτι περισσότερο στο προσκήνιο το θέμα του συμβολαίου του, το οποίο ναι μεν έληγε σε δύο χρόνια, όμως έπρεπε πλέον ανανεωθεί για πολλούς λόγους, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει ήδη από την περσινή σεζόν, όχι με τους καλύτερους οιωνούς, μετά τις δηλώσεις του ατζέντη του Τσέριν για «έλλειψη σεβασμού» των «πρασίνων» προς τον παίκτη του.

Οι κυριότεροι λόγοι που το «τριφύλλι» ήθελε την ανανέωση αυτή ήταν για να διασφαλίσει η ομάδα ένα πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο και να επιβραβευτεί και ο ίδιος ο 25χρονος ποδοσφαιριστής για την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσής του, μιας και τα πέριπου 300χιλ. ευρώ που είχε λαμβάνειν ετησίως από το τρέχον συμβόλαιο δεν ανταποκρίνονταν σε καμία περίπτωση στην σημασία που είχε για την ομάδα και το παιχνίδι της, αλλά και γενικότερα την αξία του.

Ο Τσέριν έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας λόγω της συμμετοχής του στα τελικά του Euro και ενσωματώθηκε σ’ αυτή όταν η ομάδα είχε γυρίσει πλέον στην Αθήνα. Εκεί πλέον αντίκρισε μία ομάδα με νέο προπονητή, τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε ευθύς εξ’ αρχής και θέλοντας παράλληλα να δώσει και μία ακόμη ευκαιρία στον Βιλένα δεν επέλεξε να κάνει κίνηση στην θέση αυτή, παρά την τεράστια επένδυση που γινόταν στην ομάδα.

Τελικά, μετά τα άσχημα δείγματα του Ολλανδού, ο Ουρουγουανός κόουτς επέλεξε να προχωρήσει η ομάδα σε μία ακόμη κίνηση, η ευκαιρία του Ουναχΐ παρουσιάστηκε και το «τριφύλλι» την άρπαξε χωρίς δεύτερη σκέψη φέρνονας έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης, όπως έχει ήδη φανεί από τα πρώτα του κιόλας δείγματα.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την επιστροφή του Αράο αποκλειστικά στην μεσαία γραμμή και την προσθήκη του Μαξίμοβιτς έφεραν μεγάλο ανταγωνισμό στην θέση «8» για τον Σλοβένο μέσο, αφού πλέον για εκεί υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές, όλοι ιδιαίτερα ποιοτικοί, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, το περιβάλλον δηλαδή που χρειάζονται οι παίκτες για να μένουν alert και να βελτιώνονται.

Κι αν πολλοί πίστεψαν πως όλα αυτά σε συνδυασμό με την κολυσιεργία που φαινόταν πως υπήρχε στην ανανέωση του συμβολαίου του μπορεί να σχετίζονταν, ήρθε η χθεσινή απρόσμενη ανακοίνωση της επέκτασης συνεργασίας των δύο πλευρών που σφράγισε το μέλλον του Τσέριν στην ομάδα.

Καλοί οι Μαξίμοβιτς και Ουναΐ, αλλά ο πρώτος είναι 30 ετών (και δεν είναι και καθαρό «8αρι») και ο δεύτερος είναι δανεικός με ρήτρα περίπου στα 11,5 εκατ. ευρώ, επομένως το παρόν και το μέλλον της ομάδας στην θέση «8» φέρει το όνομα του 25χρονου Σλοβένου μέσου και όχι άδικα, αφού στα δύο και κάτι χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα αποδεικνύει την αξία του κάθε λεπτό που αγωνίζεται.

Subscribe

Related articles

Μακάρι να είναι πάντα έτσι! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας ταξίδεψε στην Ρόδο με την...

Η εντεκάδα της ΑΕΛ κόντρα στην Ομόνοια

Με 2 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο...

Με δύο αλλαγές η Ομόνοια κόντρα στην ΑΕΛ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας επέλεξε τον Εβάντρο αντί του...