Ο Σωφρόνης έχει το «πακέτο», όμως πρέπει να γίνουν πολλά για να πετύχει

Η δράση των Εθνικών ομάδων επιστρέφει και το Gazzetta Cyprus «σκιαγραφεί» το προφίλ του Σωφρόνη Αυγουστή που ανέλαβε την Κύπρο, θέλοντας μαζί να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

  • Στήριξη η πιο σημαντική λέξη
  • Όραμα και πλάνο

Το πόστο είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικό. Άλλωστε, πολλοί προπονητές ανά τον κόσμο έχουν δηλώσει πως η ύψιστη τιμή είναι να κοουτσάρουν την Εθνική ομάδα της πατρίδας τους. Πόσω δε μάλλον όταν ο ίδιος το ήθελε πάρα πολύ να βρεθεί στον συγκεκριμένο πάγκο.

Ο λόγος φυσικά για τον Σωφρόνη Αυγουστή, τον νέο προπονητή της Κύπρου που φιλοδοξεί να την περάσει σε μια… νέα εποχή, μακριά από γκρίνια και μιζέρια και περισσότερο κοντά σε επιτυχίες και διακρίσεις. Με αφορμή τα επερχόμενα ματς με Ρουμανία (12/10) και Κόσοβο (15/10), το Gazzetta Cyprus γράφει για τον νέο Ομοσπονδιακό κόουτς.

Στήριξη η πιο σημαντική λέξη

«Άκρως παθιασμένος» είναι η φράση που ακούγεται από τους περισσότερους όταν η αναφορά πάει στο πρόσωπο του Σωφρόνη. Ένας τεχνικός που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, ζει για αυτό. Έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, παράγοντας σημαντικός ειδικά για την αρχή.

Ο 47χρονος θέλει να δώσει όλο του το είναι για να πετύχει με την Εθνική ομάδα, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Αυτό διότι ο εκάστοτε εκλέκτορας της Κύπρου έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο. Θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά και κυρίως να υπάρξει στήριξη στο μέγιστο βαθμό, από Ομοσπονδία και κόσμο, στο πλάνο που θα εκπονηθεί.

Όραμα και πλάνο

Τα παραπάνω βέβαια καθόλου δεν φοβίζουν τον πρώην προπονητή της Καρμιώτισσας, αφού είναι ένας άνθρωπος με όραμα, με πλάνο. Πλάνο που γνωρίζουν άπαντες. Θα δώσει τα πάντα μαζί φυσικά με τους συνεργάτες του και είναι βέβαιο πως με το «καλημέρα» θα κερδίσει τους παίκτες, κατάσταση που δεν συνέβη με τον προκάτοχό του.

Ήδη μάλιστα είδαμε έξι διαφοροποιήσεις στις κλήσεις ενόψει των αγώνων με Ρουμανία (12/10) και Κόσοβο (15/10), κάτι που δείχνει πως ο Αυγουστή ήδη έχει έρθει μελετημένος για αυτό που θέλει να κάνει.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που τον γνωρίζουν, οι πλείστοι έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν σε συλλόγους και οφείλουν και εκείνοι να δείξουν τη στήριξή τους, αλλά και να τον βοηθήσουν στην πράξη. Κάτι που όπως αναφέραμε και πριν πρέπει να συμβεί και από πλευράς Ομοσπονδίας, και να μη μείνει μόνο στα λόγια…

Εν κατακλείδι, ο Σωφρόνης έχει το «πακέτο» για να πετύχει, όμως θα χρειαστούν πολλά και σημαντικά να συμβούν για να αποδειχθεί πετυχημένος αυτός ο… γάμος.

Α.Γ.

Subscribe

Related articles

Οι φίλοι της Ρίβερ Πλέιτ περιμένουν τον Πογκμπά

Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ κανούν «χαμό» στα...

Τιμωρία δύο αγωνιστικών για τον Τέο Ερναντές

Ο Τέο Ερναντές της Μίλαν τιμωρήθηκε με δύο...

Μεταγραφές και επαγγελματικά συμβόλαια στους Νέους του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ενίσχυση και στην ομάδα...

Συμφωνία Άρη με Μορόν ως το 2027!

Ο Άρης έκανε βελτιωμένη πρόταση στον Λορέν Μορόν,...

Οικογενειακό διπλό με την Κ19 στον Άρη και ίωση ο Σιφουέντες

Χωρίς τον Χοσέ Σιφουέντες συνεχίζεται το πρόγραμμα προπονήσεων...