Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο με τον Τσέριν, στέλνοντας κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα | Blog

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει την επέκταση του συμβολαίου του Άνταμ Τσέριν από τον Παναθηναϊκό και την… νίκη απέναντι στον πρώην ατζέντη του Σλοβένου κεντρικού μέσου.

Η μεταγραφή, η εξέλιξη, η πρόοδος, η κατακόρυφη άνοδος της χρηματιστηριακής αξίας του Άνταμ Τσέριν από τον Παναθηναϊκό, αποτελεί το παράδειγμα για έναν από τους τρόπους που θα πρέπει να κινείται στην αγορά το Τριφύλλι. Δηλαδή να μπορεί μέσα από το scouting, να εντοπίζει παίκτες με το potential του Σλοβένου μέσου και παράλληλα να τους προσφέρει το περιβάλλον για την ανάδειξή τους σε σημαντικά στελέχη της ομάδας.

Ο Τσέριν ήρθε το καλοκαίρι του 2022 ως συμπληρωματική λύση στη μεσαία γραμμή και κατάφερε μέσα από την δουλειά του αλλά και την πίστη του τότε προπονητικού επιτελείου σε αυτόν, να γίνει ένα σούπερ περιουσιακό στοιχείο του έμψυχου δυναμικού.

Δαπανώντας μόλις ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός μετά από δύο χρόνια διαθέτει έναν κεντρικό μέσο με χρηματιστηριακή αξία στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ, ένα παιδί που πρόσφατα έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του, χάρη στην εξαιρετική του παρουσία στο Euro με την φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας.

Παράλληλα, στο ”πράσινο στρατόπεδο” κατάφεραν να έχουν happy end στην πιο δύσκολη υπόθεση ανανέωσης(Ιωαννίδης και Βαγιαννίδης είναι άλλες δύο) από αυτές που δουλεύει το κλαμπ τους τελευταίους μήνες. Γιατί ήταν τόσο δύσκολη; Επειδή ο εκπρόσωπος του παίκτη, Αμίρ Ρούζνιτς, ο οποίος εκπροσωπεί και τους Σπόραρ, Βέρμπιτς, δημιούργησε μια εμπόλεμη κατάσταση το καλοκαίρι. Επί της ουσίας ”εκβίαζε” για άμεση επέκταση. Πότε ζητώντας συμβόλαιο εκατομμυρίου, πότε διαρρέοντας συμφωνία του παίκτη με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και πότε φέρνοντας προτάσεις της… πλάκας, όπως αυτή από τον κροατικό σύλλογο στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στην παρουσίαση του Ντιέγκο Αλόνσο, εκείνο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιάννης Παπαδημητρίου φαινόταν σίγουρος για τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει. Να πείσει, δηλαδή, τον παίκτη να αλλάξει ατζέντη. Προφανώς είχε βρει πρόσφορο έδαφος στις συζητήσεις με τον παίκτη, ο οποίος προς τιμήν του, επέλεξε την παραμονή στον Παναθηναϊκό από την… πίστη προς τον εκπρόσωπό του.

Άλλαξε ατζέντη, η συμφωνία ήρθε μέσα σε δύο ημέρες και ο Παναθηναϊκός που γενικά ένα ”θεματάκι” με τις ανανεώσεις το έχει διαχρονικά, κατάφερε να πάρει άριστα στην πιο δύσκολη αποστολή νέου συμβολαίου που υπήρχε στον ορίζοντα.

Αν καταφέρει να κρατήσει και τον Γιώργο Βαγιαννίδη, θα έχει κάνει το απόλυτο 3/3, καθώς το θέμα του Φώτη Ιωαννίδη είναι καθαρά ζήτημα διαδικαστικό και ανακοινώσεων εδώ και καιρό.

Ο Παναθηναϊκός με την ανανέωση του Τσέριν μέσα από την αλλαγή ατζέντη, έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην αγορά πως δεν εκβιάζεται, δεν υποκύπτει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και πως είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να μπορεί να νικηθεί στο τέλος της ημέρας από τον οποιοδήποτε μάνατζερ έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του από αυτά που θέλει πραγματικά ένας ποδοσφαιριστής…

Subscribe

Related articles

Β’ Κατηγορία: Ανέβηκε στην κορυφή η Πέγεια, πρώτη νίκη για την Δόξα

Η Πέγεια «έπιασε» στην κορυφή τον Ακρίτα Χλώρακας...

Μουρίνιο: «Μου έκλεψαν ένα Champions League, δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη...

Κόλμαν: «Παίξαμε καλά 20 λεπτά ,το σκορ μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο»

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Κρις Κόλμαν, πραγματοποίησε δηλώσεις...

Εκτός επτάδας ξένων ο Τσέντι Όσμαν

Ο Τσέντι Όσμαν θα παραμείνει εκτός επτάδας ξένων...

Ανατροπή με «ήρωα» τον Κουλιμπαλί για την Ομόνοια με 3-1 κόντρα στην ΑΕΛ

Με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί σκοράροντας δις, η Ομόνοια...

Ο Γκουαρδιόλα ψάχνει τον αντι-Ρόδρι!

Η Σίτι ψάχνει αντικαταστάτη του τραυματία Ρόδρι και...