Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, χωρίς απλουστεύσεις και υπερβολές…

Γιώργος Χελάκης 17.06.2024-13:30

Τέταρτος τελικός στο ΣΕΦ. Δεκάξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς με τρίποντο. Η μπάλα πάει στα χέρια του Κάνααν που σουτάρει τρίποντο αμαρκάριστος. Αστοχεί αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν το ριμπάουντ και η μπάλα πάει στα χέρια του αμαρκάριστου (και πάλι) Κάνααν. Σουτάρει και αστοχεί. Ο Ολυμπιακός χάνει το ματς.

Πέμπτος και τελευταίος τελικός στο ΟΑΚΑ. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος και πάλι μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γκος κάνει μπάσιμο, στέκεται στα τέσσερα μέτρα και σουτάρει. Αστοχεί και ο Ολυμπιακός χάνει το ματς και τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός στέφεται πρωταθλητής, οι πράσινοι πανηγυρίζουν και ο Σλούκας (καλύτερος παίκτης του ματς) κάνει τις εντελώς άστοχες δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι στη φάση του Γκος…»

Μέσα σε τρία σουτ σε δυο παιχνίδια οι ερυθρόλευκοί έπαιξαν έναν τίτλο και τον έχασαν Έτσι συμβαίνει συχνά-πυκνά στον ομαδικό αθλητισμό. Ήττα, απώλεια τίτλου και εσωστρέφεια. Νικάς, παίρνεις τον τίτλο και το περίφημο « σκακιστής « πάει και έρχεται. Δεν νικάς, χάνεις το πρωτάθλημα και τότε έρχονται στην επιφάνεια τα «χοντρά λάθη» του Μπαρτζώκα και των αδερφών Αγγελόπουλων. Όσοι με ευκολία κάνουν ισοπεδωτική κριτική, ανήκουν στην ίδια κατηγορία με εκείνους που σκορπούν σε αφθονία εγκωμιαστικά σχόλια και αποθεωτικούς χαρακτηρισμούς. Κάπου χάνεται η αίσθηση του μέτρου. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις αγωνιστικές λεπτομέρειες και πήρε το πρωτάθλημα. Κάθε άλλη ανάγνωση κινδυνεύει να γεννήσει απλουστεύσεις και επικίνδυνες υπερβολές.

Ο Μπαρτζώκας εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εξαιρετικοί πρόεδροι. Συμβόλαιο με την καθολική επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανείς και για τίποτα. Η ισοπέδωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος για να πάρεις αποφάσεις. Να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και να βελτιωθείς. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να γκρεμίσει τίποτα. Να κάνει βελτιωτικές κινήσεις χρειάζεται και όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ κινείται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε, έκανε σωστές επιλογές παικτών και προπονητή, είχε και σε κάποια σημεία την τύχη σύμμαχο και τα κατάφερε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε φιλικό με την Νότιγχαμ Φόρεστ στις αρχές Αυγούστου

Να κονταίνει κανείς την διπλή επιτυχία του χρεώνοντας την επικράτησή του στην Ελλάδα σε λάθη των Αγγελόπουλων και του Μπαρτζώκας είναι λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Δυο διαφορετικά μοντέλα μπάσκετ συγκρούστηκαν και ο νικητής αναδείχτηκε στις λεπτομέρειες. Οι προπονητές και οι παράγοντες του πληκτρολογίου ζητούν επί της ουσίας από τον Ολυμπιακό να αλλάξει μοντέλο και φτάνουν μέχρι και την αλλαγή προπονητή. Άδικο και ατελέσφορο από την στιγμή που για διάφορους λόγους ο Ολυμπιακός δεν φτάνει το μπάτζετ που έχει στο ύψος του Παναθηναϊκού. Άρα, θα πρέπει να κινηθεί στην ίδια λογική με διορθώσεις. Όλα τα άλλα (που λέγονται) είναι για να περνάμε την ώρα μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Πάφος – Άρης Λεμεσού: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι

Πάφος και Άρης Λεμεσού διασταυρώνουν σε λίγη ώρα...

Ανατροπή για τη Ρόμα και σερί νίκες στη Serie A

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Ρόμα, η οποία...

«Μπλόκο» στη Βίλα από την Ίπσουιτς δια… ποδός Ντέλαπ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον 21χρονο Λίαμ Ντέλαπ των...

Γκούντουριτς: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Φενέρ τα φαβορί για το Final 4»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς παραχώρησε δηλώσεις στο σερβικό στο «Sport...

LIVE: Ολυμπιακός – Ατρόμητος

0" :style="{display:matchInfo.events ? "block" : "none"}">{{p.min}}' {{p.min_p !=...

Με Κωστούλα κορυφή και Ροντινέι εξτρέμ κόντρα στον Ατρόμητο

Με φρέσκο αίμα, ευκαιρία σε νεαρούς και Ροντινέι...

Ο Μέσι ξέσπασε σε διαιτητή και τον έβρισε: «Είσαι πουτ@ν@ς γιος»

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα...

Σεφτές για την Παναχαϊκή, πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης Β’

H Παναχαϊκή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Live Streaming

Παρόλο που το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό,...