Ο ‘μάγος’ Μανού Γκαρθία φωνάζει παρών και οδηγεί τον Άρη ψηλά

-

Ο Μανού Γκαρθία βροντοφωνάζει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μάγεψε και απέναντι στον ΠΑΟΚ και δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί του Άρη στη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Ο Άρης αφήνει πίσω του το ρηχό ξεκίνημα στη Stoiximan Super League με τον καλύτερο τρόπο. Οι κίτρινοι πήραν το ντέρμπι Θεσσαλονίκης μέσα στην Τούμπα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ και με το δεύτερο σερί τρίποντό τους, έκαναν άλμα στη βαθμολογία.

Ο Μανού Γκαρθία ήταν ο μπροστάρης στη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού με μία γκολ και μία ασίστ, ενώ συνέχισε να πρωταγωνιστεί και στο διπλό απέναντι στον Δικέφαλο.

Ο 26χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός “μάγεψε” ξανά και το γκολ του στο 63ο λεπτό ήταν χάρμα οφθαλμών. Πήρε την μπάλα με εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά, πάτησε στην περιοχή, νικώντας δύο παίκτες του ΠΑΟΚ που έπεσαν πάνω του και με ένα τσίμπημα της μπάλας από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτά έκανε ο “μάγος” Μανού Γκαρθία

Όπως συνέβη απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Γκαρθία προσέφερε πολλά στην ομάδα του πέρα από το γκολ. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες με την μπάλα του και τις κορυφαίες επιδόσεις του στο παιχνίδι.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μανού Γκαρθία στο ΠΑΟΚ - Άρης
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μανού Γκαρθία στο ΠΑΟΚ – Άρης

Ο Γκαρθία ξεκίνησε το παιχνίδι στη θέση “10”, όμως κινήθηκε παντού μεταξύ των δύο περιοχών. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας και ο Άρης χρειάστηκε να αμυνθεί σε αρκετές περιπτώσεις, με τον Γκαρθία να συμμετέχει και στις ανασταλτικές λειτουργίες την ομάδας του.

Ο μέσος χώρος δράσης του Γκαρθία ήταν στα δεξιά προς το κέντρο του αγωνιστικού χώρου, με τον Άρη να αναπτύσσεται κυρίως από εκείνη την πλευρά.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τελείωσε το παιχνίδι με 44 ενέργειες με την μπάλα, ενώ οι δύο από αυτές ήταν στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Επιπλέον, ήταν ο κορυφαίος ντριμπλέρ του Άρη μαζί με τον Σιφουέντες, έχοντας 2/2.

Ο Γκαρθία ήταν αρκετά δραστήριος και στην κυκλοφορία, ειδικά από την στιγμή που γύριζε λίγο πιο πίσω, ώστε να παίξει κοντά σε Σιφουέντες και Μόντσου. Είχε 23 πετυχημένες στις 31 μεταβιβάσεις του, τρίτη καλύτερη επίδοση των παικτών του Άρη και 8 στις 11 πάσες στην επίθεση.

Ανασταλτικά, είχε επτά ανακτήσεις κατοχής τις περισσότερες στην αναμέτρηση, ένα πετυχημένο τάκλιν και κέρδισε τις πέντε από τις εννέα μονομαχίες που έδωσε.

Ο ανεβασμένος Γκαρθία μπορεί να ηγηθεί

Ο Άρης είχε αποκτήσει τον Μανού Γκαρθία το καλοκαίρι του 2022. Το ξεκίνημά του εκείνη την σεζόν ήταν εκρηκτικό, ωστόσο στις αρχές του 2023 στάθηκε άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Η επάνοδός του πραγματοποιήθηκε στο φινάλε της περσινής σεζόν. Πλέον, φαίνεται να επιστρέφει στα standards των πρώτων παρουσιών του στον Άρη.

Ο Γκαρθία βροντοφωνάζει πως βρίσκεται σε εξαιρετικά κατάσταση και ήταν καταλυτικός σε δύο δύσκολες νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Εάν συνεχίσει με τέτοιες αποδόσεις, τότε θα είναι ο απόλυτος ηγέτης στη μεσοεπιθετική γραμμή των κιτρίνων.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια, ο Μανού Γκαρθία δείχνει πως είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να οδηγήσει τον Άρη ψηλά στην βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Subscribe

Related articles

Ο Λε Νορμάν διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Πολύ σοβαρός είναι ο τραυματισμός που υπέστη στην...

Κλήθηκαν στις εθνικές τους Άλχο, Άνταμ και Γιαμπλόνσκι

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, Νικολάι Άλχο, Μάρτιν...

Χωρίς τον κόσμο του θα πάει ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων του ΠΑΟΚ τελικά θα...

Επίσημα παρελθόν ο Σατσιάς, προ των πυλών της Λαμίας ο Βόκολος

Η Λαμία ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της...

Πέταξε για Ελλάδα, με Όρτα-Μπρούμα κόντρα στον Ολυμπιακό η Μπράγκα

Η Μπράγκα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το...