Ο Λορέντζο Μπράουν που πλησιάζει και η περίπτωση… Μίτσιτς

Το Gazzetta βάζει κάτω τα δεδομένα όσον αφορά το προχωρημένο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού AKTOR για τον Λορέντζο Μπράουν, στέκεται στον διακαή πόθο που ονομάζεται Βασίλιε Μίτσιτς ενώ παραθέτει και τις περιπτώσεις των ψηλών.

  • Η προχωρημένη περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν
  • Το… ψάχνει με Μίτσιτς
  • Οι 1+2 σέντερ για τους «πράσινους»

Η αυλαία της σεζόν 2023-24 έπεσε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό! Αν μη τι άλλο ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά των τελευταίων… πολλών χρόνων για λογαριασμό των «πρασίνων», πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ήρθε ύστερα από μια περίοδο απαξίωσης και αγωνιστικού ναδίρ. Βέβαια όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» και στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν ήδη την «επόμενη ημέρα» και τις (πολύ) λιγότερες κινήσεις που θα γίνουν σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Άλλωστε υπάρχει κορμός. Και είναι στιβαρός. Όπερ και σημαίνει ότι θα γίνουν δύο με μάξιμουμ τρεις προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας ώστε να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη με στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων σε Ευρώπη και Ελλάδα. Οι Λουκα Βιλντόζα και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι πρέπει να θεωρούνται ήδη παρελθόν από την ομάδα (σ.σ. παρά το γεγονός ότι δεσμεύονται με συμβόλαιο) ενώ τον δρόμο για τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη έχει πάρει ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος θα δοθεί με τη μορφή του δανεισμού.

Η προχωρημένη περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν

Από εκεί και πέρα ο παίκτης που έχει «κυκλώσει» εδώ και περίπου δύο μήνες ο Παναθηναϊκός έχοντας ασχοληθεί αρκετά μαζί του, δεν είναι άλλος από τον Λορέντζο Μπράουν. Στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ ο Εργκίν Αταμάν βλέπει το ιδανικό «fit» για τον Κώστα Σλούκα, καθώς έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με τον αρχηγό της ομάδας.

Εξαιρετική δημιουργία, σκορ όταν το χρειάζεται η ομάδα, «καθαρό μυαλό» στις αποφάσεις, κάθετο παιχνίδι και σουτ με καλά ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση. Αν μη τι άλλο είναι ο παίκτης ο οποίος θα μπορεί να δίνει ποιοτικές «ανάσες» στον Σλούκα και παράλληλα να παίζουν και ταυτόχρονα στην ίδια πεντάδα.

  • Αταμάν: «Αν το ΝΒΑ θέλει έναν σταρ Ευρωπαίο προπονητή, εδώ είμαι»!

Επιπλέον έχει μπόλικες παραστάσεις από την Euroleague και είναι από τα πιο έμπειρα γκαρντ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το «κασέ» του αναμένεται να φτάσει στα όρια του συμβολαίου του Λούκα Βιλντόζα (σ.σ. περίπου 1.6 εκατομμύρια ευρώ) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει buy out στο συμβόλαιο του παίκτη, το οποίος ανέρχεται στα 500.000 δολάρια. Το ενδιαφέρον όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά είναι και προχωρημένο και αναμένεται να υπάρξουν ο οριστικές εξελίξεις μετά το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με τη Μακάμπι για το πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι για τον παίκτη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες της Euroleague και δεν αποκλείεται να υπάρξει δυναμικό μπάσιμο και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει σημαντικό αντίπαλο για την απόκτησή του.

Το… ψάχνει με Μίτσιτς

Μπορεί ο Λορέντζο Μπράουν να αποτελεί κίνηση από το πάνω ράφι και σε περίπτωση που ολοκληρωθεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του Παναθηναϊκού ωστόσο ο διακαής πόθος των «πρασίνων» δεν είναι άλλος από τον Βασίλιε Μίτσιτς.

1

Βέβαια η περίπτωση του Σέρβου γκαρντ, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Αταμάν από τη κοινή θητεία τους στην Εφές και δίπλα στον οποίο έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και χρονοβόρα. Εάν και εφόσον ο Μίτσιτς ήταν διαθέσιμος στην αγορά, ενδεχομένως να λέγαμε τώρα ότι αποτελεί θέμα χρόνου η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό. Όμως από τη στιγμή που εμπλέκεται το ΝΒΑ και το κλειστό συμβόλαιο που έχει με τους Σάρλοτ Χόρνετς τα πράγματα περιπλέκονται. Και μάλιστα πολύ.

Συγκεκριμένα έχει να λάβει 7.723.000 δολάρια για τη σεζόν 2024-25 τα οποία «δεσμεύονται» στο salary cap της ομάδας. Όπερ και σημαίνει ότι δεν θα ήθελε μια ομάδα να «φορτωθεί» το συγκεκριμένο ποσό χωρίς να έχει τον παίκτη στο ρόστερ της. Και αν μη τι άλλο στην τελευταία στροφή της regular season, ο Μίτσιτς βρήκε και χρόνο, αλλά και ρόλο μέσα στους Χόρνετς.

Κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την περίπτωση της αποχώρησής του από το ΝΒΑ. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ούτε ο ίδιος ο Μίτσιτς έχει εκφράσει επιθυμία αποχώρησής του από το ΝΒΑ ώστε να μπει σε μια λίστα waivers. Που και πάλι θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί. Παρόλα αυτά στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν στενά την περίπτωση του Σέρβου και εξετάζουν όλες τις πιθανές λύσεις προκειμένου να τον προσεγγίσουν. Όμως επειδή αναμένεται να είναι χρονοβόρα διαδικασία, προχωράει το θέμα του Λορέντζο Μπράουν. Και αν στο μέλλον προκύψει ο Μίτσιτς, σίγουρα θα υπάρξουν και… εξελίξεις.

Οι 1+2 σέντερ για τους «πράσινους»

Η δεύτερη θέση στην οποία θα ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός είναι αυτή του σέντερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Ματίας Λεσόρ τράβηξε… μεγάλο κουπί σηκώνοντας (σχεδόν) μόνος του το βάρος της front line. Ο Μπαλτσερόφσκι δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο και έβγαλε εις πέρας.

Μέχρι στιγμής τρία είναι τα ονόματα που έχουν προκύψει για τη θέση του σέντερ. Αυτό του Γιώργου Παπαγιάννη προκειμένου να επιστρέψει ο άλλοτε αρχηγός των «πρασίνων» και παράλληλα να μην «δεσμευτεί» θέση ξένου στο ρόστερ. Ο Έλληνας ψηλός πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στη Φενέρμπαχτσε και σ’ έναν κανονικό Παναθηναϊκό να έχει ένα τελείως διαφορετικό ρόλο. Άλλωστε είναι παίκτης με μακρινό σουτ, κάτι που αρέσει (και ζητάει) ο Αταμάν προκειμένου να «ανοίγει» τις αντίπαλες άμυνες από τη θέση «πέντε».

1

Επίσης ο Τούρκος προπονητής κοιτάζει επίσης την περίπτωση του Γκόγκα Μπιτάτζε, τον οποίο εκπροσωπεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς που είναι ο ατζέντης του Αταμάν. Ο Γεωργιανός σέντερ (25χρ., 2.11μ.) ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στους Ορλάντο Μάτζικ (5π., 4.6ριμπ., 60% στα σουτ) θα είναι free agent από τις 30/6 και σε περίπτωση που δεν «κεντρίσει» το ενδιαφέρον από άλλη ομάδα του ΝΒΑ έχει σκεφτεί την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Κάτι που ισχύει και για τον Ντάνιελ Τάις (32χρ., 2.03μ.) ο οποίος είχε καλή παρουσία φέτος στους Λος Άντζελες Κλίπερς με 6.3 πόντους και 4.1 ριμπάουντ ανά 17 λεπτά συμμετοχής. Όπως ο Μπιτάτζε, έτσι και ο Γερμανός σέντερ θα είναι free agent από τις 30/6 προκειμένου να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είτε θα είναι στο ΝΒΑ είτε θα είναι στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να εξετάζει την περίπτωσή του.

Subscribe

Related articles

Έγινε πατέρας ο Κουέστα

H σύζυγος του Χουάν Κουέστα, έφερε στο κόσμο...

Και τώρα οι δύο τους στο «φουλ» της ανετοιμότητας! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τους δύο ημιελικούς του...

Ο μπροστάρης Πετρούσεφ και η… άμυνα

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός «έκλεισαν» θέση στον τελικό...

Μπαρτζώκας: «Είναι φανερό ότι είμαστε εκτός ρυθμού»

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά ξεπέρασε με 79-74 το εμπόδιο...

Παπαδόπουλος: «Μπορούμε να κερδίσουμε και την πιο ποιοτική ομάδα του κόσμου»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Λεβαδειακού, Νίκου Παπαδόπουλου,...