Ο Άρης δεν πρέπει να νικήσει μόνο τον Ολυμπιακό… | Blog

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το blog του στο gazzetta.gr για το δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που γίνεται δυσκολότερο μετά τα όσα έγιναν με την αντικατάσταση του Μαρέσκα από τον Παιρέτο.

  • Η ιστορία της οικογένειας…Παιρέτο!
  • Προπονητής και παίκτες να κερδίσουν τους…πάντες για να δώσουν χαρά στον κόσμο

Ο Άρης αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ τον Ολυμπιακό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Για να συμβεί αυτό πρέπει να παραταχθεί με εντελώς διαφορετική νοοτροπία από αυτή που παρουσίασε στο Ηράκλειο. Η νωθρότητα του πρώτου ημιχρόνου, τα πολλά αβίαστα ατομικά λάθη έμπειρων παικτών δεν πρέπει να επαναληφθούν απέναντι στην ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία, αλλά και την δυνατότερη σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επομένως δεν αρκεί μία καλή εμφάνιση ή καλό ποδόσφαιρο για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό φέτος. Πόσο μάλλον όταν έχεις το προνόμιο να αλλάζουν οι διαιτητές στα παιχνίδια σου για διάφορους…αστείους λόγους. Πέρσι ήταν οι «μεθυσμένοι» Πολωνοί, φέτος το…ταξιδιωτικό πρόγραμμα του Μαρέσκα που όλως τυχαίως ανακαλύφθηκε μόλις τα μίντια του ΟΣΦΠ άρχισαν τα…ξεφωνητά. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να έρθει από την Ολλανδία στην Θεσσαλονίκη μέσα σε 2 μέρες και ενώ υπάρχει απευθείας πτήση από το Άμστερνταμ, αλλά και το Ρότερνταμ, αλλά κάλλιστα μπορούν Έλληνες διαιτητές να είναι σε 2 διαφορετικά παιχνίδια Σάββατο και Κυριακή από την πρώτη μάλιστα αγωνιστική.

Όταν όμως μέσα σε 2 ώρες μπορείς να πετύχεις την αλλαγή του ρέφερι που δεν θέλεις στέλνεις το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η ιστορία της οικογένειας…Παιρέτο!

Προφανώς για την ΚΕΔ το ταξιδιωτικό πρόγραμμα του Μαρέσκα είναι πιο σημαντικό από τις…οικογενειακές ιστορίες του Λούκας Παιρέτο. Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα; Σε πολλές περιπτώσεις είναι μία πραγματικότητα, αλλά σε άλλες προφανώς όχι. Ο πατέρας του διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης, Πιερλουίτζι Παϊρέτο, αποδείχθηκε ότι είχε εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο του ιταλικού ποδοσφαίρου με την Γιουβέντους και άλλες ομάδες, το Calciopolis, που προκάλεσε τον υποβιβασμό της Γιούβε. Μάλιστα καταδικάστηκε και ήταν ο ένας από τους 3 διαιτητές που μπήκαν στην φυλακή. Ο αδερφός του ρέφερι, ο Αλμπέρτο δουλεύει τώρα στην Γιουβέντους και εδώ είναι το μεγάλο σκάνδαλο που δεν έχουν αντιληφθεί οι συνάδελφοι του Ολυμπιακού! Είναι δυνατόν μετά τις μνήμες του Μαρέσκα, να ξυπνάτε και μνήμες Γιουβέντους;

Ο Άρης πάντως με όλα αυτά περιμένει να ξυπνήσουν μνήμες Ζωγράφου, Χαραλαμπίδη, Παμπορίδη ή και άλλων εκλεκτών ρέφερι του παρελθόντος. Πέρσι πχ στο Βικελίδης ένας εξαίρετος Δανός ρέφερι αρχικά καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ στην συνέχεια δεν είδε ένα καθαρό υπέρ του Άρη στο τελικό 1-2.

Ανθρώπινα λάθη φυσικά και το κατανοώ απόλυτα. Για αυτό και ο Άρης που πέρσι σε εκείνο το ματς ήταν αποδεκατισμένος και…άδειος από την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα πέναλτι, οφείλει σήμερα να τα δώσει όλα για τους 3 βαθμούς της νίκης και να κερδίσει αν χρειαστεί και τα ανθρώπινα λάθη του Ιταλού Παϊρέτο από την δεύτερη κατηγορία της UEFA. Αυτή την βδομάδα μάλλον οι elite ή ακόμα και της πρώτης κατηγορίας έχουν άλλα παιχνίδια να σφυρίξουν…

Προπονητής και παίκτες να κερδίσουν τους…πάντες για να δώσουν χαρά στον κόσμο

Ο Άρης είναι δεδομένο ότι είναι μία ομάδα που χρειάζεται χρόνο και η κριτική και στον Μάντζιο θα είναι πολύ πιο αυστηρή μετά και την δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος. Έχει πλέον ένα πλήρες ρόστερ ειδικά μετά και την απόκτηση του Κουάισον και καλείται να το κάνει ομάδα. Χρειάζεται χρόνο, αλλά μόλις επέλθει η ομοιογένεια ο Άρης μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από την περσινή χρονιά, αν βέβαια περιοριστούν-γιατί είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν- τα ανθρώπινα λάθη εις βάρος του που ήδη του έχουν στοιχίσει 4 βαθμούς ως τώρα.

Ο Άρης δεν πρόκειται να δει κάποιον ρέφερι να καλύπτει τις αδυναμίες του με την σφυρίχτρα και για αυτό τον λόγο πρέπει να είναι διπλά συγκεντρωμένος και αποφασισμένος σε κάθε παιχνίδι.

Σήμερα είναι μία ευκαιρία και για τον κόσμο να φωνάξει παρών και να σπρώξει την ομάδα του Άκη Μάντζιου σε μία μεγάλη νίκη. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται και μεγάλη προσοχή από όλους. Ψυχραιμία, φωνή, στήριξη για 90 λεπτά και ο Άρης μπορεί να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες που θα βρει μπροστά του.

Ο προπονητής και οι παίκτες οφείλουν σε αυτό το ματς να δώσουν μία χαρά στον κόσμο που τόσο πίκραναν στην περασμένη σεζόν. Μόνο με μεγάλες νίκες μπορεί να ξαναζεσταθεί ο κόσμος και αυτό είναι ευθύνη πλέον προπονητή και παικτών.

Ραντεβού στις 20:00 στο Βικελίδης…!

Subscribe

Related articles

Μαζί στο Γουέστ Χαμ οι Μπόελι και Εγκμπάλι

Το «παρών» στο «London Stadium» για να παρακολουθήσουν...

Βασικός ο Μαυροπάνος στο Γουέστ Χαμ

Στην αρχική ενδεκάδα της Γουέστ Χαμ βρίσκεται ο...

Πιο επικίνδυνη η… στροφή στο Βόλο | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον σημερινό αγώνα του...