Ομόνοια κάντο όπως πέρσι!

Με φάρο τις περσινές επιτυχίες επί του Άρη Λεμεσού θα αγωνιστεί απόψε (19:00) στο Αλφαμέγα η Ομόνοια, θέλοντας το 3ο σερί διπλό στην έδρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και τη δική της 5η νίκη στο πρωτάθλημα.

Πιο ξεκάθαρο δε θα μπορούσε να είναι το σύνθημα ενόψει του αποψινού μεγάλου αγώνα με τον Άρη για την Ομόνοια (6η αγωνιστική, 19:00 Cytavision, Gazzeta Cyprus). Με φάρο λοιπόν τις δύο περσινές άκρως πετυχημένες επισκέψεις στη Λεμεσό, θα πρέπει να κατέλθει απόψε η Ομόνοια στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», στην προσπάθεια να φύγει με τρίτο διαδοχικό διπλό από την έδρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Που αν έρθει η 5η φετινή νίκη, αφενός θα έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο βαθμολογικά και αφετέρου θα εκτόξευσει την ψυχολογία και τη δυναμική όλου του πρασίνου οργανισμού! Για να γίνει όμως εφικτός ο στόχος της νίκης θα πρέπει ο Βάλντας Νταμπράουσκας και οι παίκτες του, να εμφανιστούν άρτια προετοιμασμένοι σε όλους τους τομείς. Ματς μεγάλων απαιτήσεων, υψηλών εντάσεων απέναντι σε μια ομάδα μετρ του είδους, αλλά και με μειονεκτήματα. Τα οποία η Ομόνοια καλείται να «ξεκλειδώσει» με έξυπνο πλάνο, στοχοπροσήλωση, πάθος, τρεξίματα και focus 90+ λεπτά.

Θα πρέπει να βρει τον τρόπο, ο Λιθουανός προπονητής, να εμφανιστεί η ομάδα φρέσκια και με απαιτήσεις στο χορτάρι από το πρώτο σφύριγμα, ανεξαρτήτως της προσπάθειας με τη Βίκινγκουρ την Πέμπτη. Εδώ άλλωστε «μιλάει» πέραν της ποιότητας και το βάθος, τομέας που ενδέχεται σε συνάρτηση με την τεχνική διαχείρηση, να καθορίσουν την έκβαση του αγώνα.

Η περσινή προσέγγιση εκ μέρους του Γιάννη Αναστασίου και στο ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο για το ματς πρωταθλήματος, αλλά και στις επιβλητικές τριάρες στο Κύπελλο, είναι ένα σημείο αναφοράς, απέναντι στην ομάδα του Σπιλέφσκι που δεν έχει αλλάξει κατά πολύ. Ο Κβιλιτάια με τα χαρίσματα του στην γραμμή κρούσης και η ηγετική παρουσία του Γκόλντσον στην άμυνα, η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρσι. Και πάλι όμως, το «τριφύλλι» έχει και την ατομική και την ομαδική ποιότητα, καθώς και περισσότερες επιλογές στον πάγκο, για να μπορέσει απόψε να φέρει εις πέρας την ομολογουμένως δύσκολη αποστολή που έχει ενώπιον του.

Εκτός πλάνων για την τεχνική ηγεσία, οι Σεμέδο, Στεπίνσκι και Μουσιαλόφσκι, ωστόσο πρόλαβε και είναι στην αποστολή ο Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος φορ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή του, ερχόμενος δε από τον πάγκο μπορεί να δώσει στην Ομόνοια και το καθοριστικό και το απρόβλεπτο.

Στα της ενδεκάδας, 1-2 διαφοροποιήσεις αναμένεται να έχει το πλάνο με τους Κακουλλή, Χάμπο που άλλαξαν το ματς της Πέμπτης να ξεκινάνε, αντί των Στεπίνσκι και Εβάντρο. Οι υπόλοιποι αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ήτοι ο Φαμπιάνο στο τέρμα, οι Ντιούνκου, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς στην 4άδα της άμυνας. Αμετακίνητος στον «άξονα» ο Μάριτς, δίπλα του ο Εράκοβιτς, Λοΐζου και Σίμιτς στις πτέρυγες. Διεκδικούν επίσης θέση, οι Αλιούμ και Κούσουλος.

Η αποστολή αποτελείται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:

Φαμπιάνο, Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιονκού, Κίτσος, Ελάντερ, Κουλιμπαλί, Γιόβετιτς, Κακουλλής, Ατζίλι, Εβάντρο, Μασούρας, Μάριτς, Σίμιτς, Λανγκ, Χαμάς, Παναγιώτου, Κούσουλος, Λοΐζου, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς, Νεοφύτου, Αλιούμ.

Στο πέταλο εξαντλώντας τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν θα βρεθούν οι φίλοι της Ομόνοιας, για να στηρίξουν τη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας τους.

Α.Γ.

Subscribe

Related articles

Πήρε τη ματσάρα με την ΑΕΚ Β’ και επέστρεψε στα τρίποντα η Κηφισιά

Μετά την απώλεια βαθμών στο Αιγάλεω η Κηφισιά...

Ψάχνει στόπερ και δεξί μπακ τον Γενάρη η Ρεάλ: Αυτές είναι οι περιπτώσεις

Ο τραυματισμός του Καρβαχάλ επισπεύδει τις μεταγραφικές εξελίξεις...

Ο Ράλλης σκόραρε για δεύτερη σερί αναμέτρηση με τη Χέρενφεν

Ο Δημήτρης Ράλλης σκόραρε στο ματς της Χέρενφεν...

Είδαν τους «μικρούς» των «αιωνίων» οι Κοβάσεβιτς, Παπαδόπουλος, Μόρας

Το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για τις Under 19 παρακολούθησαν,...

Στη λίστα της Νέας Σαλαμίνας ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι

Στη λίστα της Νέας Σαλαμίνας για την -πιθανή-...